Gönderen Konu: Akıllı Tahtalardan Windows Kaldırılsın  (Okunma sayısı 8712 defa)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Akıllı Tahtalardan Windows Kaldırılsın
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2014, 22:08:12 »
İşin içinde devlet ve bir çıkar söz konusu varsa maalesef onları bu kararından döndürmek imkansız demek kadar zor. Mantık olarak düşünecek olursak, bir tarafta özgür, güvenilir, ücretsiz bir yapı varken, her tablette yüklü olarak gelecek işletim sistemine ekstradan ücret ödeniyor. Neden bir tableti, 5 liraya mal etmek var iken 10 liraya mal oluyor ? Bizim devletimiz bunu akıl edemiyor mu ? aslında ediyor çokta güzel ediyor ama işin içinde başka şeyler dönüyor, rant dönüyor, para dönüyor, birileri bu işten çıkar sağlıyor, para sağlıyor vs. vs. daha bilmediğimiz pek çok şey.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2014, 22:13:11 »
Bastım imzayı. Twitter'a da koydum. Açıkçası kampanyada Linux deseydin öylesine imza basacaktım. Pardus deyince dank etti koca devlet kendi işletim sistemi dururken ne diye Windows kullanır.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #3 : 09 Haziran 2014, 23:11:18 »
İmzamı attım. 8)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2014, 00:46:29 »
İmzayı atmış olsam da, üzülerek istenilenin ütopik bir şey olduğunu söylemek zorundayım.

1- Her teknik işe koşan amele takımı bilgisayar öğretmenlerin pek çoğunun uzmanlığı Windows üzerine. Linux üzerine uzmanlığı olan bilgisayar öğretmeni belki var belki yok. Şimdi bu adam her sıkıntı da sistemi yeniden mi kuracak?
2- Pardus dahil pek çok Linux dağıtımının yeni sürümü çıktığı zaman yeniden kurulum gerekiyor ve Linux dağıtımları Windows'a kıyasla daha kısa sürede yeni sürüm çıkarıyor. Zavallı bilgisayar öğretmeni yaklaşık 40 bilgisayara nasıl sürüm güncellemesi yapsın? Rolling release versiyon çıkarılsa bile internet bağlantısı resmen çöp olacağından hiçbir bilgisayara update yapılmaz. Saniyede 30 kilobayt hıza şükür çekiyoruz okulda. Üstelik bu işe bakacak olan kişi büyük ihtimal bilgisayar öğretmeni olacağından dolayı "Aman be! Boş ver gitsin. Dünyayı mı kurtaracağız?" moduna girebilir. Tamam belki bu çok büyük sıkıntı değil gibi duruyor ama buda bir sıkıntı işte.
3- Öğrenciler ayarları değiştirmesin diye Hotspot Shield, öğretmenlerin tahtayı daha etkin kullanabilmeleri için Starboard yükleniyor. (Daha böyle bir ton program var.) Bu programların Linux karşılıkları sanırsam yok. Bu programların Linux karşılıklarını yazmak bir ton emek gücü demek. Devletin işi gücü mü yok Allah aşkına?
4- Öğretmenlerin başı sıkıştığı zaman destek alabilecekleri Microsoft gibi güçlü bir kurum var. Bu Microsoft'u belki düşman bileniniz elbet vardır ama adamlar ciddi anlamda iyi yardım ve destek veriyor. (Biraz ofisboyluk yapmışsanız veya zaten bir ofiste çalışıyorsanız bilirsiniz. Microsoft böyle ayakta duruyor işte.) Şimdi Pardus tahtalarda kullanılsa devlet kendisi destek sağlamak zorunda kalacak.
5-Devlet 10. sınıfa kadar Microsoft ürünlerinin eğitimini veriyor. Bunun karşılığında Microsoft devlete kendi yazılımlarını ve desteğini oldukça ucuz fiyatlara sunuyor olabilir. Öyle ise devlet neden gereksiz bir yükün altına girsin ki?

Not: Konuyu açanın 0 iletisi varmış. Oda güzel.
Ekleme: Linux cephesindeki hangi çılgın Microsoft'a kafa tutabilecekmiş, şaşarım.
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2014, 02:33:40 Gönderen: Eludecraft »
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2014, 01:14:35 »
Eludecraft,

Diğer maddelere katılmakla birlikte 2. maddeye katılmıyorum. 6 ayda bir sürüm çıkarıyor diye illa ki son sürüm kullanılmak zorunda değil bence. En sağlam en kararlı sürüm seçilir yüklenir. 2-3 sene boyunca da bir sıkıntı olmadıkça kullanmaya devam edilir. Sonuçta devlet idarelerinde hala XP kullanılıyor.

Yerli teknoloji hevesi var bizim devletin malum(ya da tribüne oynuyor neyse). Yerli bir işletim sistemin var işte bence devletin bunun arkasında durması gerekir. Ki devlet buna destek verirse zamanla Pardus'un da müşteri desteği ciddi anlamda artar diye düşünüyorum.

Not: Ben de tabi bunun ütopik olduğu kanısını paylaşıyorum. Nerede bizim devlette bu zeka? :P

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2014, 02:33:04 »
Eludecraft,

Diğer maddelere katılmakla birlikte 2. maddeye katılmıyorum. 6 ayda bir sürüm çıkarıyor diye illa ki son sürüm kullanılmak zorunda değil bence. En sağlam en kararlı sürüm seçilir yüklenir. 2-3 sene boyunca da bir sıkıntı olmadıkça kullanmaya devam edilir. Sonuçta devlet idarelerinde hala XP kullanılıyor.
O zaten pek sıkıntı değil. :)
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2014, 03:25:09 »
Aslında akıllı tahtalara ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum. Siyasiler, sâdece Türkiye'de değil, her yerde, halka şirin görünmek için böyle gereksiz şeyler yapıyorlar. 10 Milyar $' dan fazla bir maliyeti var bunun. Altay tankının geliştirilme maliyeti 500 milyon $. Varın isrâfı siz hesap edin. Eski bir öğretmen olarak akıllı tahtadan ziyade okul, sınıf ihtiyacımız var.

Hem üstün zekâlıların eğitim gördüğü okulda, hem normal öğrencilerin eğitim gördüğü ilkokulda çalıştım. Ne kadar az öğrenci o kadar fazla verim. 20 Katrilyon parayı elektronik oyuncaklara dökmek yerine binlerce sınıf, yüzlerce okul inşâ etseydik daha iyi olurdu. Siyasetçiler eğitime yatırım yapıyoruz demek için böyle şeyler yapıyorlar. Tabii bu arada yandaş şirketlere de milyarlar kazandırılıyor. Pardus varken Windows tercih ediliyorsa aklıma rüşvet dahil her türlü ihtimal gelir. Çıkıp kamuoyuna açıklamaları lâzım, neden Pardus tercih etmediklerini.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2014, 10:21:21 »
Klasik iki cümle ile yorumumu yapıyorum.

"Boşver. Ne gerek var!"

"Ben görmedim, sen de duymadın"

Fazla söze gerek yok.
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2014, 12:08:57 Gönderen: kental »

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2014, 11:53:33 »
İmzayı atmış olsam da, üzülerek istenilenin ütopik bir şey olduğunu söylemek zorundayım.

1- Her teknik işe koşan amele takımı bilgisayar öğretmenlerin pek çoğunun uzmanlığı Windows üzerine. Linux üzerine uzmanlığı olan bilgisayar öğretmeni belki var belki yok. Şimdi bu adam her sıkıntı da sistemi yeniden mi kuracak?
2- Pardus dahil pek çok Linux dağıtımının yeni sürümü çıktığı zaman yeniden kurulum gerekiyor ve Linux dağıtımları Windows'a kıyasla daha kısa sürede yeni sürüm çıkarıyor. Zavallı bilgisayar öğretmeni yaklaşık 40 bilgisayara nasıl sürüm güncellemesi yapsın? Rolling release versiyon çıkarılsa bile internet bağlantısı resmen çöp olacağından hiçbir bilgisayara update yapılmaz. Saniyede 30 kilobayt hıza şükür çekiyoruz okulda. Üstelik bu işe bakacak olan kişi büyük ihtimal bilgisayar öğretmeni olacağından dolayı "Aman be! Boş ver gitsin. Dünyayı mı kurtaracağız?" moduna girebilir. Tamam belki bu çok büyük sıkıntı değil gibi duruyor ama buda bir sıkıntı işte.
3- Öğrenciler ayarları değiştirmesin diye Hotspot Shield, öğretmenlerin tahtayı daha etkin kullanabilmeleri için Starboard yükleniyor. (Daha böyle bir ton program var.) Bu programların Linux karşılıkları sanırsam yok. Bu programların Linux karşılıklarını yazmak bir ton emek gücü demek. Devletin işi gücü mü yok Allah aşkına?
4- Öğretmenlerin başı sıkıştığı zaman destek alabilecekleri Microsoft gibi güçlü bir kurum var. Bu Microsoft'u belki düşman bileniniz elbet vardır ama adamlar ciddi anlamda iyi yardım ve destek veriyor. (Biraz ofisboyluk yapmışsanız veya zaten bir ofiste çalışıyorsanız bilirsiniz. Microsoft böyle ayakta duruyor işte.) Şimdi Pardus tahtalarda kullanılsa devlet kendisi destek sağlamak zorunda kalacak.
5-Devlet 10. sınıfa kadar Microsoft ürünlerinin eğitimini veriyor. Bunun karşılığında Microsoft devlete kendi yazılımlarını ve desteğini oldukça ucuz fiyatlara sunuyor olabilir. Öyle ise devlet neden gereksiz bir yükün altına girsin ki?

Ekleme: Linux cephesindeki hangi çılgın Microsoft'a kafa tutabilecekmiş, şaşarım.
Elude, kardeşim benim de katılmadığım 1 numara. Bizim okuldaki bilgisayar öğretmeni deli gibi bir linux kullanıcısı, hatta öyle ki adam benden destek bulduğu için şu an tüm okulu pardus'a geçirmiş bulunmakta. Linux kullanan insan sayısı az değil. Hem bu konuda az buçuk sende bir şeyler yaparsın herhalde. Yeni versiyon olayına gelince de LTS sürümü olan bir dağıtım kurulabilir. Zaten Akıllı Tahtalara kurulan Pardus sürümü de çok özel bir sürüm. Tahtalar için özel olarak hazırlanmış. Ve Starboard yazılımı üzerinde var.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

cos

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2014, 17:26:05 »
Destek veren/vermeyen herkese teşekkür ederim.

Bir kaç saat önce 500 sayısına ulaştık.Yeni hedef 1000.

Linux dünyasından daha çok ilgi beklerdim. Maalesef destek veren az. Yıllardır herkes kamuda linux kullanılsın diye çabaladı. Şimdi böyle bir şans var bunu da geri tepiyoruz. Eğer akıllı tahtalarda Pardus'u tek işletim sistemi yapabilirsek, bir çok gence ulaşacağız.

Ubuntu, Pardus, Debian, Mageia forumlarında, özgür yazılım facebook sayfasında, LKD'nin sohbet listesinde, Halk Tv facebook sayfasında ve bazı üniversitelerin facebook sayfalarında yaptığım duyurular sonucunda ortaya çıkan tablo bu. İmza atanlar içinde hiç linux kullanmayan hatırı sayılır mali müşavirlerde var.

İmza kampanyası sonucuna ulaşmasada içim rahat. Elimden geleni yaptım.

cos

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2014, 17:29:20 »

Eski forumu hergün takip ediyordum. Son zamanlarda forumunuz sürekli el değiştirdiği için uğrayamadım. Kusura bakmayın.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2014, 17:32:45 »
Destek veren/vermeyen herkese teşekkür ederim.

Bir kaç saat önce 500 sayısına ulaştık.Yeni hedef 1000.

Linux dünyasından daha çok ilgi beklerdim. Maalesef destek veren az. Yıllardır herkes kamuda linux kullanılsın diye çabaladı. Şimdi böyle bir şans var bunu da geri tepiyoruz. Eğer akıllı tahtalarda Pardus'u tek işletim sistemi yapabilirsek, bir çok gence ulaşacağız.

Ubuntu, Pardus, Debian, Mageia forumlarında, özgür yazılım facebook sayfasında, LKD'nin sohbet listesinde, Halk Tv facebook sayfasında ve bazı üniversitelerin facebook sayfalarında yaptığım duyurular sonucunda ortaya çıkan tablo bu. İmza atanlar içinde hiç linux kullanmayan hatırı sayılır mali müşavirlerde var.

İmza kampanyası sonucuna ulaşmasada içim rahat. Elimden geleni yaptım.

Kuşkusuz sen elinden geleni yaptın değerli kardeşim. Ne var ki kendisini konunun kapsamında sayan pek çok kişi de dahil olmak üzere çoğu insan olaya seyirci kalıyor. Bu, deyim uygunsa, "makus talih"imiz. Umut edelim ki bu "makus talih"i bir noktada yıkabilelim.

Çevrimdışı Buket.

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 16
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2014, 18:04:08 »
Kimi kullanıcının kaba tabirle "hikaye" olarak değerlendirdiği bir kampanya fakat ben ise çok büyük bir adım olarak nitelendiriyorum. Birlik olma zamanıdır. İmzanın yaygınlaştırılmasına destek olacağım ben de.
Özgürlük mutlaka paylaşılacak.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
« Yanıtla #14 : 12 Haziran 2014, 21:01:55 »
cidden yaptıkları çok saçma. iki işletim sistemi var ve sadece windows kullanılıyor. madem kullanmayacaksın niye yüklüyosun pardüsü? kaldır gitsin windowsu yok sonra virüs bulaştı yok şu oldu yok bu oldu... adamın canını sıkıyolar ya  >:(
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..