Gönderen Konu: (Çözüldü)64 Bit Sistemde Wine ile 32 Bit Uygulama Desteği  (Okunma sayısı 3608 defa)

Çevrimdışı coolmeen

• Yeni Penguen
  • *
  • Hersey Hayal ile baslar.!!!
  • Dağıtım: LinuX Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: KDE 64bit - 32bit
  • Grafik Kartı: İIntel Corporation Atom Processor
  • İşlemci: İ3-Intel Atom
Arkadaşlar eski bilgisayarımda i386 (32bit) kullanmak zorundaydım.Şimdi yeni PC 64it kaldırıyor ve dün 19.2 tina-Cinnamon 64bit kurdum.Depodan wine indirdim.Windowsta kullandıgım 2 program vardı,o programları kurmayı denedim,fakat sanırım 64 bitte wine destegi yokmuş.Playonlinux ta aynı şekilde olmadı.
Arkadaşlar 64 bit te linux depolarda olmayıp,windostan patch edecegimiz yazılımları hangi programla yapabilirim.Wine-playonlinux un yerine hangi programı kurarsam sorunumu halledebilirim..?

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2019, 11:13:15 Gönderen: coolmeen »
Hersey HAYAL ile baslar...!!!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: 64 Bit Sistemde Wine ile 32 Bit Uygulama Desteği
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2019, 12:16:07 »
[member=4106]coolmeen[/member] , konu başlığından ve yazdıklarınızdan tam çıkarım yapamadım. 64 bit sistemde, Wine ile 32 bit Windows uygulaması mı kurmak istiyorsunuz? Eğer öyleye; 64 bit sistemlerde 32 bit Wine desteği mevcut. Aşağıdaki komutla Wine kurarsanız, 32 bit uyumluluk kütüphaneleriyle birlikte kurulacaktır.

Kod: [Seç]
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt install --install-recommends wine-installer

Fakat klasik Wine ile 32 bit uygulamaları kurabilmek için 32 bit prefix oluşturmanız gerekir. PlayOnLinux'da bunu daha kolay biçimde yaparsınız, uygulama kurarken 32 bit desteği ile kurup kurmayacağınız soruluyor. 32 bit desteği ile uygulama kurmak için, buradaki örneği inceleyebilirsiniz. PlayOnLinux'un güncel sürümü için buradaki konuyu inceleyebilirsiniz.

Not: Lütfen konu başlıklarının konu içeriğini özetler ve belirleyici olmasına, konu açarken gerekli çıktıları paylaşmaya özen gösteriniz. Konu başlığı buna göre düzenliyorum.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı coolmeen

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2019, 22:36:49 »
sn Butterfly
Zaten i386 mint cinnamon kullanırken wineyi indirip sorunsuz kullanıyordum.Şimdiki bilgisayarımda 64bit cinnamon kurdum.Wineyi depodan indirdim.Dreamboxedit.exe dosyasını wine ile kurmaya çalıştım.Malesef kuramadım.Playonlinux tada wine gibi exe dosyalarını çalıştıramadım.
Anladımki linux 64bit te,wine-playonlinux destegi yok.
Kısaca 64bit mint 19.2 cinnamon kurulu bilgisayarımda,windows exe dosyalarını nasıl çalıştırabilirim..??

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2019, 22:54:07 »
[member=4106]coolmeen[/member] , 64 bit sistemde, 32 bit Wine desteği var. Paylaştığım bağlantıdaki örneği incelemediniz sanırım. Bağlantıda 64 bit sisteme 32 bit Firefox (Windows sürümü) kurulumu gösteriliyor ve sonuç başarılı.

PlayOnLinux'da aşağıdaki adımları izleyin.

PlayOnLinux => Araçlar menüsü => Wine sürümlerini yönet => Wine sürümleri (X86) kısmı => 4.15 (staging) sürümü yükle. Bu 32 bit sürüm oluyor.

Sonra; Uygulama Kur => Listede olmayan uygulama kur => Yeni bir sanal sürücüye yazılım kur => Use another version of Wine (Wine başka bir sürüm seç) seçeneğini işaretle => 4.15-staging sürümü seç => 32 bit kurulum seçeneğini seç => Gözat kısmından istediğiniz uyglamanın kurulum dosyasını seç ve kurulumu tamamla.

64 bitte, 32 bit Windows uygulamaları için, uygulamaya sağ tıklayıp "Wine ile aç" seçeneğini kullanmamanız gerekiyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı coolmeen

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Aralık 2019, 11:09:58 »
Yukarıda vermiş oldugunuz https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=10376.msg63535#msg63535 topiğindeki bilgiler doğrultusunda sorunu çözmüş bulunmaktayım.Bi ara 8gb lık PC ye i386 kurmayı dahi düşünmüştüm..Tesekkürler