Cinnamon menüsündeki simge boyutları varsayılan olarak aşağıdaki gibidir.
Sık kullanılanlar simge boyutu: 32
Kategori simge boyutu: 22
Uygulama simge boyutu: 22
Cinnamon menüsündeki sık kullanılanlar bölümünde, daha çok uygulama ekleyerek daha sıkışık bir görünüm elde etmek isterseniz, Cinnamon menüsünün applet.js dosyasını elle düzenlemeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki komutla applet.js dosyasını açıp,
sudo xed /usr/share/cinnamon/applets/menu[member=2205]cinnamon[/member].org/applet.jsaşağıdaki satırı bulunuz.
const MAX_FAV_ICON_SIZE = 32;32 yazan değerini istediğiniz gibi değiştiriniz, ben daha sıkışık bir kullanım için 22 değerini tercih ediyorum.
const MAX_FAV_ICON_SIZE = 22;Yukarıdaki gibi değişiklik yaptıktan sonra dosyayı kaydediniz. Değişikliklerin etkili olması için CTRL+ALT+ESC tuşlarına birlikte basarak Cinnamon'u yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.
Kategori ve uygulama simge boyutlarını aşağıdaki satırları bulup değiştirebilirsiniz. Değişiklikler sonrası dosyayı kaydedip, Cinnamon'u yeniden başlatmalısınız. Ben kategori için 18, uygulamalar için 16 simge boyutunu kullanıyorum.
const CATEGORY_ICON_SIZE = 22;
const APPLICATION_ICON_SIZE = 22;Eğer cinnamon-common paketi ile ilgili bir güncelleme alırsanız; dosya varsayılana sıfırlanacağı için, bu değişiklikleri yeniden yapmanız gerecektir. Ya da değişiklikleri kolayca varsayılana döndürmek için, aşağıdaki komutla cinnamon-common paketini yeniden kurabilirsiniz.
sudo apt install --reinstall cinnamon-common

Önce Sonra