Gönderen Konu: Facebook ve Twitter' a Alternatif Var mı?  (Okunma sayısı 4037 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Facebook ve Twitter' a Alternatif Var mı?
« : 11 Haziran 2014, 03:17:18 »
Almanca pratik yapmak için Facebook hesâbı almak istedim. Benden telefon numaramı istedi. Eğer telefon numaramı vermiyorsam devlet kurumundan aldığım kimlik belgesini gönderip hesâbımı öyle onaylatmam gerekiyormuş. Bak! Sinirlerim tepeme çıktı. Twitter' da da benzer şeylerin olması yakındır. Facebook' la Twitter' a alternatif, önerebileceğiniz sosyal mecralar var mı?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Facebook ve Twitter' a Alternatif Var mı?
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2014, 11:28:59 »
Google+, FriendFeed, Orkut...

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2014, 11:54:36 »
Facebook ne zamandan beri öyle şeyler sorar olmuş? Google+ kullanabilirsin.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2014, 20:22:06 »
Teşekkürler! Google+, Orkut, Friendfeed' de de dil öğrenmek için v.b aktif gruplar var mı? Dün üyelik almak istediğimde yaptı bu artistliği

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2014, 20:34:10 »
Dil öğrenmek istiyorsan oraları önermem. Bir penpal (Mektup arkadaşı) bulman daha çok yararına olacaktır.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2014, 02:36:39 »
MSN varken sürekli yazıştığım insanlar vardı. O zamanlar internet daha bi güzeldi. Sonra facebook geldi, MSN boşaldı. Skype var şimdi ama bomboş. Herhalde internetle alâkam artık sâdece GNU/Linux ile sınırlı olacak. Mektup arkadaşı konusunu deneyebilirim. Aklıma düşürdüğün için teşekkürler üstad

Çevrimdışı labtek

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: SLED 11 SP3
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2014, 04:50:35 »
Facebook artık farklı bir yerden veya tarayıcıdan bağlandığınızda dahi telefon doğrulama istiyor. Firmanın sosyal medya sayfalarını kontrol etmek için zorunlu olarak benimde üyeliğim var ve bu aşırı güvenlik canımı sıkıyor. Özellikle Turkcell hat kullanıyorsanız doğrulama SMS'leri geç geliyor veya bazen gelmiyor. SMS gelmediğinde beni ara seçeneği vardı onuda da kaldırdılar artık önemli bir işiniz varsa ve Turkcell hat ile doğrulama yaptıysanız yandınız. Bu olay bizim yerli bankalarının İnternet şubelerinin yurt dışından kullanılamıyor oluşlarına benziyor. Yurt dışındayken 3 büyük bankanın İnternet şubesine yurt dışından girememiş ve sıkıntı yaşamıştım. Bu uygulamalar hep bizim güvenliğimiz için ama bazen abarttıklarını düşünüyorum.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2014, 13:58:59 »
ya arkadaşlar facebook NSA için çalışıyor bildiğiniz. ne kadar bilgi alabilirsem alırım hesabı yapıyor. sosyal mühendislik yani. facebook telefon numarası felan isterse sallayın o hesabı gitsin. hep oyun bunlar..
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2014, 23:26:49 »
Şimdi farkettim, VPN, Tor Browser kullandığımız zaman telefon onayı istiyor. Direk bağlandığımızda istemiyor. Bu, amaçlarının anonimliği yok etmek olduğunun göstergesi. Bu akıllı bir şirket politikası değil. Arkasında devlet müdahalesi olduğu çok açık.

Twitter'da sebepsiz yere bir kaç saat aralıkla hesabımı askıya aldılar. Sonunda hesabın aktif olması için telefon onayı istediler. Yapmadım tabii ki. Hesabın ömrü 2 gün sürdü. Hiç iyi bir noktaya gitmiyoruz. Dünya tarihi tekerrürden ibaret. Siyaset, mevcut güçler, mevcut sistemden çıkar elde edenler sistemin değişimesine inatla direniyorlar. Bu geçmişte de böyleydi, bugün de böyle. Fakat kaybedecekler.
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2014, 23:40:27 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2014, 23:38:49 »
kesinlikle. twitter'i kapatıp tekrar açtıklarını hatırlayalım. twitter'in IP adresine baktığımızda Türk Telekom'un IP adresini görüyorduk. Yani ara makine kullanıyorlardı. Hangi kullanıcı hangi IP adresinden girmiş öğrenmek amaçlı. VPN Kullanmak kesinlikle gerekli.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..