Gönderen Konu: Linux Mint'e .NET Core Kurarken Hata Alma  (Okunma sayısı 1978 defa)

Çevrimdışı brs

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Linux Mint'e .NET Core Kurarken Hata Alma
« : 23 Eylül 2019, 23:43:06 »
Merhabalar. Ben 18.1 Serena Mate sistemime Microsoft Visual Studio Code kurdum. Daha sonra da eğitimim için gerekli olduğundan dolayı C# eklentisini kurdum, bir iki hata mesajı aldım ama kuruluma devam ettim. Sıra .NET Core kurmaya geldiğinde kuramadım. Bana VS Code ve .NET Core kurulumunda yardımcı olabilir misiniz acaba? Yardımcı olmanız halinde minnettar olurum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint'e .NET Core Kurarken Hata Alma
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2019, 00:00:25 »
Bu uygulamaları nasıl kurduğunuz ve ne kurarken aldığınız hataları paylaşmalısınız. Konu açarken bu tür ayrıntılı bilgileri paylaşmayı gözardı etmeyiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı brs

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2019, 11:08:43 »
Alıntı yapılan: Butterfly
Bu uygulamaları nasıl kurduğunuz ve ne kurarken aldığınız hataları paylaşmalısınız. Konu açarken bu tür ayrıntılı bilgileri paylaşmayı gözardı etmeyiniz.

Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Haklısınız hocam, bir kusurumuz olduysa affola.
Şimdi hocam ben VS Code'u kurarken herhangi bir sıkıntı yaşamadım Microsoft'un resmi sitesinden .deb uzantılı dosyayı indirdim ve paket yükleyici ile kurdum. Onun dışında, C# dilinde çalışmam gerektiğinden VS Code'un eklentiler kısmından C#'ı kurdum, daha sonra şöyle bir uyarı aldım hocam:

Az olan İngilizcemle anladığım kadarıyla :NET Core kurulumuna giriştim. Yukarıdaki ekran görüntüsündeki butona tıkladığımda beni şöyle bir sayfaya yönlendiriyor:

Bu sitedeki yönlendirmeye dayanarak oradaki kodları terminale girdiğimde şöyle bir sonuç alıyorum:

Bir sorun olduğu belli hocam ama ne olduğunu anlayamadım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 24 Eylül 2019, 12:34:53 »
Paylaştığınız ekran görüntüsüne göre siz, Redhat için gereken komutlarla kurulum denemişsiniz. Redhat, Linux Mint ile çok farklı bir paket yönetim sistemine sahiptir. Web sitesindeki, Linux Distribution kısımından, Linux Mint 18.x tabanı olan Ubuntu 16.04'ü seçmeniz gerekirdi.  Buradan Linux Mint 18.x için gerekli depo ve GPG anahtarının bulunduğu paketi indirip kurunuz. Ardından aşağıdaki komutlarla dotnet-sdk-3.0 paketini kurmayı denersiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
sudo apt-get install apt-transport-https
sudo apt-get install dotnet-sdk-3.0
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]