Gönderen Konu: [Çözüldü] Sistemde sürücülerle ilgili sorunlar  (Okunma sayısı 3742 defa)

Çevrimdışı marcos3

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Xfce
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 500
  • İşlemci: Intel Celeron n3350 2.40 ghz
Merhaba arkadaşlar

Mint mate yi yeni aldığım bir notebook a kurdum. Sürücülerin tamamının yüklü olup olmadığını ve sistemde herhangi bir sorun olup olmadığına nasıl bakabilirim ?

Hometech notebook

Linux Mint 19.2 Tina - Mate
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2020, 00:23:43 Gönderen: marcos3 »

Çevrimdışı mahmut

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: r9 380
  • İşlemci: i5 6600k
Ynt: Sistemde sürücülerle ilgili sorunlar
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2019, 02:59:45 »
Yaşadığınız bir problem yok ise aslında sorunda yoktur. ancak  Sistem raporlarında çökme vb bir rapor var ise bunları inceleyip  bakabilirsiniz.

Çevrimdışı marcos3

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2019, 14:56:44 »
Yaşadığınız bir problem yok ise aslında sorunda yoktur. ancak  Sistem raporlarında çökme vb bir rapor var ise bunları inceleyip  bakabilirsiniz.

Teşekkürler dostum.

Bir önceki notebook um çift ekran kartlıydı. Linux Mint i kurduğumda ısınma sorunları yaşamıştım. Nvidia sürücüsünü kurmak gerekiyordu.

Şu an kullandığım notebook ta Intel Celeron işlemci ve Intel HD Graphics 500 ekran kartı var. Bu yüzden sürücüler konusunda biraz endişeliyim.

Isınma sorunu yaşamak istemiyorum.

İlk aldığımda Windows 10 yüklüydü. Isınma ve performans olarak memnun değildim. Bu yüzden Linux Mint Mate kurdum.

Ek sürücülerde bir şey çıkmıyor. Eksik bir sürücü var mı bunu öğrenmek istiyorum. Eksik sürücü yoksa sorunsuz kullanabilirim umarım.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2019, 14:58:08 Gönderen: marcos3 »

Çevrimdışı mahmut

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: r9 380
  • İşlemci: i5 6600k
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2019, 23:18:34 »
Nvidia intel olan laptoplarda bazen sorunlar oluşabiliyor bunlar uygun driver veya uygun yapılandırmalar ile çözülebiliyor. genelde zaten böyle bir sorun var ise siz kendiniz farkedip çözüm aramaya başlarsınız ama yinede içiniz rahat etsin diye sistem sıcaklığı hakkında bilgi almak için uçbirimi açın ve aşşağıdaki komutu girin
Kod: [Seç]
sensors

çıkan çıktıları inceleyerek mevcut sıcaklığınızı görebilirsiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2019, 02:12:51 »

Şu an kullandığım notebook ta Intel Celeron işlemci ve Intel HD Graphics 500 ekran kartı var. Bu yüzden sürücüler konusunda biraz endişeliyim.

Sadece Intel GPU olan sistemlerde 3. parti sürücü kurulumuna gerek yok. Intel GPU sürücüleri sistemle hazır halde gelir. Bu hususla ilgili forumda daha önce açılmış konular mevcut.

Sürücü Yöneticisi sadece çekirdekle hazır gelmeyen sahipli sürülerin kurulumuna yardımcı olur ve bu tür aygıtlar için bir alternatif sürücü varsa listeler.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı marcos3

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2019, 03:13:53 »
Nvidia intel olan laptoplarda bazen sorunlar oluşabiliyor bunlar uygun driver veya uygun yapılandırmalar ile çözülebiliyor. genelde zaten böyle bir sorun var ise siz kendiniz farkedip çözüm aramaya başlarsınız ama yinede içiniz rahat etsin diye sistem sıcaklığı hakkında bilgi almak için uçbirimi açın ve aşşağıdaki komutu girin
sensors

çıkan çıktıları inceleyerek mevcut sıcaklığınızı görebilirsiniz.

Teşekkürler dostum.

sensors çıktısı sıcaklıklar

sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:        +54.0°C  (crit = +100.0°C)

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Package id 0:  +53.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)
Core 0:        +49.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)
Core 2:        +52.0°C  (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)

Mesajlar Birleştirildi.
Sadece Intel GPU olan sistemlerde 3. parti sürücü kurulumuna gerek yok. Intel GPU sürücüleri sistemle hazır halde gelir. Bu hususla ilgili forumda daha önce açılmış konular mevcut.

Sürücü Yöneticisi sadece çekirdekle hazır gelmeyen sahipli sürülerin kurulumuna yardımcı olur ve bu tür aygıtlar için bir alternatif sürücü varsa listeler.

Teşekkürler [member=8]Butterfly[/member]

dediğin gibi sadece Intel HD Graphics 500 var. Sürücü yöneticisinde de bir şey çıkmıyor.

Başka bir şey kurmama gerek yok sanırım. Boş yere zamanını almak istemem. Kusura bakma. İyi çalışmalar...
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2019, 03:17:42 Gönderen: marcos3 »