Merhaba arkadaşlar,
Bazı sebeplerden ötürü yaklaşık 2 yıldır kullandığım Linux Mint'i kaldırım W10 kurmak zorundayım. Önce Linux yanına Windows kurmaya çalıştım ama araştırdığım kadarıyla bunu yapmak çok zor. Ayriyeten; nasıl olsa gerek duymam diyerek Linux'ü kurarken disk ayırma işlemi de yapmadım. Şimdiki aklım olsa diski kesinlikle iki parçaya bölerdim. Neyse, ben W10 kurmak istiyorum. ISO dosyasını indirdim. Flash içerisine Linux'un içinde yüklü gelen USB Kalıp Yazıcı programı ile iso dosyasını boot ettim. Hp 15n054st kullanıyorum. Bios ayarlarımı gerektiği gibi yaptım (ilk kez yapmıyorum, burada hatam olduğunu sanmıyorum). Flash'ı taktığım zaman pc iso'yu görmüyor ve direk açılıyor. Flash içerisine Linux'un iso dosyasını boot edince Linux yükleme işlemi gerçekleşiyor ama W10 iso dosyasını görmüyor. Tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası. Birkaç yerde diski tamamen biçimlendirmem gerektğini okudum ama kesin çözüm değil ise boşuna yapmış olacağım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa ya da çözümünü bilen arkadaşlar varsa; yardımlarını bekliyorum.
Not: Linux yanına Windows kurmam mümkünse eğer Linux kaldırmayı istemiyorum. Geçen ay Windows yanına Linux kurmuştum ve sistemde hem Linux hem de Windows olunca grub'ta bir sorun oluştu sanırım ve Windows çöktü. Bu sebeple sistemi sıfırdan Linux olarak kurmuştum. Not kısmına da fazla takılmayın isterseniz. Şimdiden teşekkür ederim.