Gönderen Konu: [Çözüldü] Windows 10 yanına linux mint 19.3 kurulduktan sonra grub ekranın gelmemesi.  (Okunma sayısı 1898 defa)

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 19.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinamannon
  • Grafik Kartı: Radeon Vega 8 Ve Nvidia Geforce Gtx 1650
  • İşlemci: Amd Ryzen 5 3550H
İyi Akşamlar arkadaşlar windows 10 yanına linux mint 19.3 kurdum 1 ssd diske iki işletim sistemini sorunsuz bir şekilde kuruldu bilgisayar hp pavilion 15 laptop ama bilgisayar açılışında grub ekranı açılmıyor direk linux'a giriyor. Bu hatayı nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz. Birde ek olarak şöyle birşey sormak istiyorum bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var biri işlemciye gömülü radeon vega 8 ekran kartı diğeride harici nvidianın ekran kartı galiba anladığım kadarıyla linux mint sadece nvidia ekran kartını kullanıyor. Linux mintde windowsdaki gibi hafif iş yükünde radeon vega 8 kullanıp ağır iş yükünde nvidia kullanmasını nasıl sağlarım şimdiden teşekkür ederim .

Bilgisayar Teknik Özellikleri:
işlemci: Amd Ryzen 5 3550H
Ekran Kartı: Radeon vega 8 Ve Nvidia Geforce Gtx 1650
Ssd : 500gb

« Son Düzenleme: 06 Ocak 2020, 20:55:27 Gönderen: A_hazar »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Grub ekranının görünmemesi, Windows'un önyükleyici tarafından algılanmaması sebebiyledir. Önyükleyici tek işletim sistemi olduğunu algıladığında (diğer işletim sistemlerini algılamadığı için) otomatik olarak gizleniyor. Önyükleyiciyi yeniden kurarak, Windows'un önyükleyiciye eklenmesini sağlamayı deneyebilirsiniz.

[info][Nasıl] Grub 2 Önyükleyisinin Onarımı / Yeniden Kurulumu[/info]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı A_hazar

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 19.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinamannon
  • Grafik Kartı: Radeon Vega 8 Ve Nvidia Geforce Gtx 1650
  • İşlemci: Amd Ryzen 5 3550H
Hocam üste yazdığım gibi bilgisayarda 2 tane ekran kartı var ama linux sadece nvidia yayı kullanıyor diğer ekran kartı yüklenmemiş gibi gözüküyor neden böyle gömülü olduğundanmı

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Forumda aynı başlıkta farklı konuları konuşmadığımızı, bir çok kere dile getirdiğimize rastlamış olabileceğinizi düşünüyorum. Konu açarken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili aşağıdaki konumuzu inceyebilirsiniz. Öncelikle forum içi arama özelliğini kullanmanızı ve ilgili bölümleri incelemenizi öneririm. Eğer bir neticeye ulaşamazsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2020, 23:24:20 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]