Gönderen Konu: [Çözüldü] Hotspot benzeri bağlantıda vpn kullanıyorken şirketiniz sizi takip edebilir mi?  (Okunma sayısı 2207 defa)

Çevrimdışı dbedel

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Xfce
Arkadaşlar apartta kalıyorum, internete bağlanmak için wifi ile yada kablo ile internete bağlandıktan sonra  karşıma bir çeşit kullanıcı adı - şifre ekranı geliyor. Ancak o zaman, bana yönetimden verilen şifre ile giriş yapınca internete bağlanabiliyorum. Bu bağlantının hotspot yada benzeri bir yapı olduğunu düşünüyorum. Benim merak ettiğim konu ise bu bağlantıda VPN kullanıyorken -örneğin nordVpn gibi- benim internette gezindiğim girdiğim yerler takip edilebilir mi ? Eğer edilebiliyorsa bunu nasıl engelleyebilirim ? Tor browser kullanmak şart mıdır ?
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2020, 01:35:30 Gönderen: dbedel »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Alıntı
bu bağlantıda VPN kullanıyorken -örneğin nordVpn gibi- benim internette gezindiğim girdiğim yerler takip edilebilir mi ?
Hayır edemez. Lakin DNS sızıntısı varsa DNS sorgularınızı, IPV6 sızıntısı varsa IPV6 trafiğinizi takip edebilir. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece takip edemez. Trafiği kayıt edebilir ki yasal olarak etmek zorunda, VPN kullandığınız için trafiğiniz şifreli olduğundan internet trafiğini göremez.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı dbedel

• Yeni Penguen
  • *
DNS ve IPV6 sızıntısı derken ne demek istediniz? Bu sızıntıların olmaması benim elimde mi yoksa sunucuya mı bağlı? Son olarak internet servisini sağlayan kurum bunu görebilir mi? Burada bu kurum derken  bana internet sağlayan apart yönetiminden bahsetmekteyim.

Ayriyeten cevap için teşekkür ederim

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Alıntı
DNS ve IPV6 sızıntısı derken ne demek istediniz? Bu sızıntıların olmaması benim elimde mi yoksa sunucuya mı bağlı?
DNS ve IPV6 sızıntısı VPN servisiniz ve VPN bağlantı protokolünüzle ve uygulamanızla doğrudan bağlantılıdır. DNS ve IPV6 için sızıntı kontrol siteleri mevcut. ipleak.net sitesini kullanabilirsiniz. VPN'e bağlıyken Türkiye ile ilgili bir şey görmüyorsanız sıkıntı yoktur.

Alıntı
Son olarak internet servisini sağlayan kurum bunu görebilir mi? Burada bu kurum derken  bana internet sağlayan apart yönetiminden bahsetmekteyim.
VPN bağlantısı yaptığınızı, VPN sunucunuzu, bağlantı saatlerinizi görebilir ama içeriği göremez. VPN sunucunuzun ABC olduğunu ve Twitter adresininde ASD olduğunu varsayalım. VPN bağı değilken trafiğiniz ASD olarak görülür ve Twitter'a bağlandığınız bilinir. VPN bağlantısı yaptığınızda tüm trafiğiniz ABC olarak görülür ve içerik okunamaz. Siz Twitter'a da bağlansanız başka bir siteye de bağlansanız görülen her zaman ABC olur. Kısaca apart yöneticiniz hangi sitelere girdiğinizi göremez. Normal şartlarda dahi içeriği izleyebilecek bu nereye girmiş bakayım diyebilecek çok az insan vardır. Tabi halka açık ağlarda kafe apart gibi alanlarda VPN kullanmak mantıklı bir hareket. 
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı dbedel

• Yeni Penguen
  • *
Çok teşekkür ediyorum hocam