Gönderen Konu: Windows 10 Yanına Kurulum Sonrası Linux Mint'in Görünmemesi  (Okunma sayısı 4526 defa)

Çevrimdışı serkanaras

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: win10
  • Grafik Kartı: nvida
  • İşlemci: intel i7
Merhabalar herkese,

Linux Mint 19.3 Tricia / Cinnamon (64-Bit) indirip kurdum. Win10 yüklü silmeden yanına kurdum. Kurulum sorunsuz yapıldı ama bilgiseyarı yeniden başlattığımda direk win10 ile başlatıyor. Şuana kadar windows harici işletim sistemi kullanmadım çok yabancıyım.

Acaba bilgiseyarımda 2 harddisk var bundan kaynaklı olabilir mi? Cd rom yerine ssd taktım ve win10'u ssd'ye kurdum. Linux Mint'i kurarken ssd çıkmıyor ve eski harddiske kuruyor çözüm bulamadım açıkçası nerede aramam gerektiğini de bilmiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
BIOS/EFI ayarlarına girip, EFI açılış seçeneklerinden Linux Mint ya da Ubuntu seçeneğini bulup, bunu varsayılan yapmayı deneyiniz. Her sistemde farklı olabilir, ama aşağıdakine benzer bir seçenek olacak.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serkanaras

• Çok Yeni Penguen
  • *
Bilgiseyarımdaki tüm bios ayarlarına baktım ama buna benzer bir seçenek göremedim. Linux Mint'i kurduğum disk'te yer ayrılmış o bölümü win10'dan göremiyorum. 4-5 kez silip yeniden kurmama rağmen olmadı malesef. Ama kurul yaptıktan sora bilgiseyarı yeniden başlattığımda şöyle bi hata zinciri çıkmıştı.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Öncelikle aşağıdaki bağlantıda anlatıldığı biçimde, ISO dosyasınının doğrulamasını yapıp, ardından ISO dosyası sağlıklı ise bağlantıda anlatıldığı biçimde yazdırıp kullanmayı deneyiniz.

Linux Mint Kurulum Rehberi

Eğer sorun devam ederse, sistemi kurulum yaptığınız USB/DVD medya ile açıp, aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde (terminal) çalıştırınız ve çıktısını kod etiketi içinde foruma kopyalayarak aktarınız.

Kod: [Seç]
[ -d /sys/firmware/efi ] && echo "EFI" || echo "Klasik"
Kod: [Seç]
sudo efibootmgr
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı serkanaras

• Çok Yeni Penguen
  • *
İlginiz için teşekkür ederim. Şimdilik Virtural Box üzerinden kurdum onla idare edeceğim. Dediğim gibi windows harici işletim sistemi ilk defa kullanacağım. Vakit ayırıp becerebilirsem temelli Linux'a geçerim.