Gönderen Konu: (Çözüldü)"Firefox uygulamasından çık"  (Okunma sayısı 15120 defa)

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
(Çözüldü)"Firefox uygulamasından çık"
« : 24 Şubat 2014, 13:17:13 »
Her defasında "bir daha sorma" sekmesini işaretlesem de her defasında yine soruyor, nasıl engelleyebilirim?
« Son Düzenleme: 07 Mart 2014, 22:38:12 Gönderen: ihsaniye »

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: "Firefox uygulamasından çık"
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2014, 13:32:54 »
Seçenekler(ayarlar) > Sekmeler > "Çok sayıda sekme kapatılırken beni uyar" tikini kaldırdın bakalım değişen birşey olacak mı ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2014, 13:38:57 »
Yararı olmadı.

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2014, 14:05:40 »
Birden fazla sekme açık iken firefox'u kapatmak istediğinizde aldığınız bildirimden bahsediyorsunuz değil mi, doğru mu anladım acaba ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2014, 17:40:36 »
Evet, aynen öyle.

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2014, 17:44:40 »
Firefox'un güncel sürümünü mü kullanıyorsunuz ? Şayet güncel değil ise

Kod: [Seç]
sudo apt-get install firefox
diyelim, sorun devam ederse

Firefox kapalıyken,
Kod: [Seç]
mv ~/.mozilla ~/.mozilla.yedek
yaparak ayarları sıfırlayalım daha sonra, yukarıdaki yöntemi yani ;

Seçenekler(ayarlar) > Sekmeler > "Çok sayıda sekme kapatılırken beni uyar" tikini kaldırdın.

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2014, 18:01:14 »
Denilenleri aynen yaptım, sistemi de yeniden başlattım, Ancak bu küçük sorun devam ediyor.

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2014, 18:07:23 »
İlginç, şuan iş yerinde olduğum için test edemiyorum lakin eve geçtiğim vakit hiç farketmedim ama acaba aynısı bende de oluyor mu diye deneyeceğim ve biraz daha detaylı araştırma yapabiliriz.

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2014, 18:19:51 »
takip, teşekkürler.

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate - 64 Bit
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2014, 18:40:04 »
Çoklu sekme kapatılmasını istemediğim için soru sorma özelliğini kullanıyordum. Buradaki iletiyi okuyunca deneme amaçlı ayarlardan kapattım ve "Bir daha sorma" seçeneğini işaretlememe rağmen bende de aynı sorun olduğunu gördüm. Firefox'u kapatırken hala sormaya devam ediyor.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate - 64 Bit
« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2014, 18:46:50 »
Firefox'u açtıktan sonra adres çubuğuna about:config yazın. browser.warnOnQuit satırına gelip varsayılan değerini False yapın. Bizzat denedim, böylece bu sorun ortadan kalkıyor.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2014, 18:54:44 »

ben ise arayüzden bu değişikliği yaptıktan sonra hiç sormadı.

Çevrimdışı ihsaniye

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2014, 19:54:28 »

Firefox 27.0.1 Linux mint 1.0 versiyonu kullanıyorum. Ben de sizin yaptığınız değişiklikler olmuyor, aşağidaki yardım sayfasından da pek bir şey anlamadım.

Sekme özellikleri ve ayarları
(Options window - Tabs panel başlığından yönlendirildi)

Özellikler penceresinin Sekmeler paneli sekmeler nasıl çalışır ile alakalı bütün ayarları bulabileceğiniz yerdir. Şimdi bu ayarları açıklayacağız.
Not: Sekme çubuğunu gizlemek ayarlarını mı özlediniz? Bkz Bir tane sekme varken sekme satırı nasıl gizlenir

Tabs Linux Fx23

Yeni pencere yerine yeni sekme aç: Bu özellik diğer uygulamalardan veya web sayfalarından gelen bağlantıları yeni pencerede açma isteğinin yeni pencerede mi yoksa açık olan pencerede yeni bir sekmede mi olacağını kontrol eder.
    Not: Eğer sayfaları yeni sekmede açmayı seçtiyseniz, Firefox bu özelliği görmezden gelecektir ve eğer sayfayı hazırlayan sayfayı belli bir ebatta tanımladıysa bağlantı yeni bir pencerede açılacaktır. Çünkü bazı sayfalar sadece belli ebatlarda düzgün bir şekilde görüntülenebilir.
    Çok sayıda sekme kapatılırken beni uyar: Çok sekmeli bir pencereyi kapatırken Firefox sizden tercihinizi onaylamanızı isteyecektir. Bu sizin kazara bir sekmeyi kapatmak isterken bütün pencereyi kapatmanızı önleyecektir. Bu özelliği iptal ederek uyarıyı kapatabilir ve Firefox'un otomatik olarak pencereyi kapatmasını sağlayabilirsiniz.
    Not: Bu seçeneğin penceredeki diğer sekmeleri kapatırken gelen uyarıya bir etkisi yoktur.
    Eğer diğer sekmeler kapatılırken gelen uyarıyı iptal etmek istiyorsanız, bu özelliği false olarak ayarlamalısınız:

Konum çubuğuna about:config yazın ve Enter tuşuna basın.
            about:config'in "Garanti kapsamından çıkabilirsiniz!" uyarı sayfası görünebilir. about:config sayfasına devam etmek için Söz veriyorum, dikkatli olacağım! düğmesine tıklayın.
        Üstteki Ara kutucuğuna, browser.tabs.warnOnCloseOtherTabsyazın.
        Değerini değiştirmek için browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs seçeneğine çift tıklayın false.
    Çok sayıda sekme açmanın Firefox uygulamasını yavaşlatabileceği anlarda beni uyar: Birçok sekmeyi bir anda açacağınız zaman, Firefox sizden tercihinizi onaylamanızı isteyecektir. Bu, kazara sayfalar yüklenirken sisteminizin yavaşlamasını önleyecektir. Bu uyarıyı kapatmak için bu özelliği kaldırın.
    Sekmeleri seçilene kadar yükleme: Firefox başlatıldığında veya önceki oturumu kurtardığında sadece geçerli sekmeyi yükleyecektir. Bu, birçok sekmeyi yeniden yüklüyorsanız açılışınızı oldukça hızlandıracaktır. Diğer açık olan sekmeler üzerlerini tıkladığınızda yüklenecektir.
    Bir bağlantıyı yeni bir sekmede açtığımda hemen o sekmeye geç: Farenizle bir bağlantıya orta-tıkladığınızda (veya farenizin sol tuşu ile tıklarken Ctrl tuşlarına bastıysanız), sayfa yeni bir sekmede açılacaktır. Bu sayfa görüntülenmeyecek ve arkaplanda bir sekmede yüklenecektir. Bu özelliği seçerek sekmenin ön planda görüntülenip yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu makaleyi paylaşın: http://mzl.la/NYAqqK

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #13 : 24 Şubat 2014, 20:56:56 »
@kodadiirem 'in çözüm yolu da mı işe yaramadı ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #14 : 24 Şubat 2014, 21:12:45 »
Firefox'u açtıktan sonra adres çubuğuna about:config yazın. browser.warnOnQuit satırına gelip varsayılan değerini False yapın. Bizzat denedim, böylece bu sorun ortadan kalkıyor.

Bende tam tersi oluyor. İlgili değişkeni false yapınca çıkışta soru soruyor, true yapınca sormuyor.
@Ocean'ın dediği şekilde Firefox ayarlarını sıfırladıktan sonra ayarları değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]