Gönderen Konu: Ram kullanım sonrası kitlenme-Linux Mint -Milis Linux-Xubuntu  (Okunma sayısı 4924 defa)

Çevrimdışı yusuf.ben

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint-Milis Linux
  • Masaüstü Ortamı: Xfce4-Cİnnamon
  • İşlemci: Intel Celeron n3350
Selamlar.
Hometech 14 CL 3 gb ram,32 gb hafızaya sahip bilgisayarda programlama öğreniyorum.Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim.

Yaşadığım sıkıntı,Linux Mint Cinnamon masaüstünde ram kullanımım %95'e gelince kitlenmezken,Milis Linux ve Xubuntu'da %70'i geçtikten sonra kitleniyor bilgisayar.Kendine gelmesi için yeniden başlatmam gerekiyor.

Linux Mint ve Xubuntu systemd kullanıyor.

Milis Linux ve Xubuntu xfce4 masaüstü kullanıyor.

Deneme yanılma yoluyla ,linux mint'in xfce4 masaüstüsünü denediğimde aynı sorunu yaşarsam sorun ortaya çıkacak ama ben bu kadar yüzeysel olacağını zannetmiyorum.

Kendimi işletim sistemleri ve linux üzerine geliştiriyorum.Sizce bu konunun sebebi ne olabilri,ve araştırmam için bana bazı anahtar kelimeler söyler misiniz? Kernel'le mi alakalı acaba,emin değilim.

Şu an Linux Mint ve Milis Linux yüklü.Ana kullandığım sistem Milis Linux'tu.Şu an programlama öğrenmeyi ve diğer konuları linux mint ortamında yapıyorum.Linux Mint'in diğerlerinden farkı ne olabilr.

Şimdiden düşüncesini belirten kişilere teşekkürler.
:)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ram kullanım sonrası kitlenme-Linux Mint -Milis Linux-Xubuntu
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2020, 16:16:47 »
Linux Mint'te swappiness ayarını yapmış, diğerlerinde yapmamış olabilirsiniz.

[Nasıl] Takas Alanı Kullanımını Ayarlama(Swappiness)
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı yusuf.ben

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint-Milis Linux
  • Masaüstü Ortamı: Xfce4-Cİnnamon
  • İşlemci: Intel Celeron n3350
Ynt: Ram kullanım sonrası kitlenme-Linux Mint -Milis Linux-Xubuntu
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2020, 17:37:07 »
Selamlar .Swapness ile çok uğraştım.Attığınız bağlantıdaki gibi sanıyordum ben de siz gibi.Fakat swapness %0 olunca,olabildiğince takas alanından faydalanma %100'de mümkün olduğunca faydalan demekmiş.Çok ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz.%60'da ortalama bir değer.
Ama %0 ve %100 hakkında eminim.Deneyebilirsiniz.%100 yapınca daha çok swap alanı kullanacak %60'a göre.Hatam varsa düzeltiniz ama bu benim yaşadığım problemden dolayı öğrendiğim bir bilgi.

Teşekkürler fikrinizi belirttiğiniz için ama ondan değil.

[member=8]Butterfly[/member]
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2020, 18:52:53 Gönderen: yusuf.ben »