Gönderen Konu: Eba canlı yayın çalışmıyor  (Okunma sayısı 2699 defa)

Çevrimdışı Enterprise-1701A

• Yeni Penguen
  • *
    • Kullanmıyorum
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6.6
  • Grafik Kartı: [AMD/ATI] RS690M
  • İşlemci: AMD Athlon 64 X2 TK-57
Eba canlı yayın çalışmıyor
« : 28 Nisan 2020, 00:36:54 »
Merhaba, biliyorsunuz korona virüsü nedeniyle okullar tatil ama Eba dan uzaktan ders yapılıyor. Sorun şu ki zoom alt yapısıyla çalışmasına ve zoom bilgisayarımda çalışmasına rağmen Eba canlı yayını kurmak için exe uzantılı bir dosya koymuşlar. Bu dosyayı indirme için link koymuşlar ama açamıyorum. Bu pardus forumunda exe uzantılı dosyayı birisi yayınlamış: https://forum.pardus.org.tr/t/eba-canli-ders-uygulamasi/14036/7  . Gel gör ki wine de çalıştıramıyorum. Window sürümü eski olabilir diye bir yazı geliyor. Bilgisayımda wine dışında windows yüklü değil. Virtualbox'un işe yarayıp yaramayacağını da bilmiyorum. Bunun bir yolu var mı acaba? Teşekkürler.
Daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediği yerlere korkusuzca gitmek için.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Eba canlı yayın çalışmıyor
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2020, 16:00:17 »
Eklentiyi Wine ile kursanız bile, Linux'daki doğal (native) tarayıcılar bu eklentiyi kullanamazlar. Bu sebeple burada anlatıldığı biçimde, Firefox'un Windows sürümünü kurup, yine aynı profile ilgili eklentiyi yüklemeyi deneyebilirsiniz. Tüm işlemleri 32 bir profil ile yapın. İşe yarayıp yaramayacağı hakkında bir fikrim yok.

Virtualbox altında kurulacak misafir işletim sistemi ile çalışması büyük olasılık.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]