Gönderen Konu: Cinnamon Masaüstü Ortamı Gelmiyor  (Okunma sayısı 1788 defa)

Çevrimdışı mkaanyesillik

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Kaan Yeşillik Deneme
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1
Cinnamon Masaüstü Ortamı Gelmiyor
« : 21 Haziran 2020, 01:01:38 »
Öncelikle herkese iyi günler. Proje üzerinde çalışıyordum birden masaüstüm karardı ve kullanıcı girişine attı. Ardından beni sadece siyah ekranda karşılıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yıllardır her linux işletim sistemine geçtiğimde durduk yere bu hatayı alıyorum ve çözemeyip siliyorum. Artık kararlıyım ve yardımlarınız sayesinde çözebileceğimi düşünüyorum.

Denemeye çalışıyorum bir şeyler fakat repostory olarak linux mint çözümlenemedi diyip kali sunucusuna bağlanmaya çalışıyor. Kali ile hiç işim olmadı neden alıyorum bu hatayı?

« Son Düzenleme: 21 Haziran 2020, 01:08:49 Gönderen: mkaanyesillik »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Cinnamon Masaüstü Ortamı Gelmiyor
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2020, 03:11:14 »
Alıntı
12- Forumda penetrasyon (sızma) testi ile ilgili dağıtım ve yazılımlara destek verilmemektedir. Böyle içeriğe sahip konu ve mesajlar tespit edilmesi veya bildirilmesi durumunda bildirimde bulunulmaksızın kaldırılacaktır.
       Not1: Bu tarz dağıtımlara ait depoların eklenmesi sonrası oluşacak sorunlara forumda destek verilmemektedir.

Kali deposu eklenmişse ve sistem bu sebeple kararsız hale gelmişse, forumda bundan kaynaklı olabilecek hususlara destek vermiyoruz. Bu husus forum kurallarında belirtilmiştir. Böyle bir depo ancak sizin tercihiniz ile yüklenebilir, böyle bir durumda forumda destek veremiyoruz. Bu hem pentest dağıtımlarına ya da bu tarz uygulama kullananlara destek vermememiz, hem de böyle bir işlemin sistemi kararsızlaştırması ve çözmeye çalışmanın anlamı olmaması sebebiyledir.

Sorun büyük ihtimalle, eklediğiniz kararlı olmayan pentest dağıtımı deposundan yaptığınız bir güncellemenin, tetikleyerek Cinnamon ile ilgili birkaç ögeyi kaldırmasından kaynaklanıyor.

Bu başlık kilitlenmiştir.

Mesajı yazdıktan sonra deneme amaçlı ilgili depoyu ekledim. Tahmin ettiğim gibi, aşağıdaki resimde de görüldüğü şekilde, güncelleme ile Cinnamon ile ilgili ögeler dahil, bir çok paket kaldırılıyor. Böyle bir işlem geri alınabilir, ama uğraşmaya değmeyecektir.

« Son Düzenleme: 21 Haziran 2020, 12:04:37 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]