Gönderen Konu: [Çözüldü] Mint 20 Xfce' nin Yanına KDE Plasma Kurmak  (Okunma sayısı 5195 defa)

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Acemi bir linux kullanıcısıyım. Linux Mint' te de forumda da yeniyim. Aşağıda yazılan özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayarım var. Bu sisteme performans açısından önerilere uyarak Mint 20 xfce kurdum ve sorunum yok. Fakat öteden beri KDE Plasma(ve Cinnamon) kullanma hevesindeyim. Bu yüzden xfce' nin yanında KDE Pasma ve(ya) Cinnamon kurmak istiyorum. Sistemim ve sorularım şunlar:

Sistem:

HP Pavilion g6

İşlemci: Intel Pentium CPU B940 2.00 GHz
Sistem Türü: 64 Bit
RAM: 4.00 GB
128 GB SSD

Bu sisteme xfce' nin yanında KDE Plasma veya Cinnamon kurulur mu? Performans sorunu yaşanır mı? Nasıl kurabilirim, nasıl kaldırabilirim?  Kurulumda ve kaldırmada sorunlar yaşanır mı? vb.

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2020, 22:42:03 Gönderen: Urhothomir »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Mint 20 Xfce' nin Yanına KDE Plasma Kurmak
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2020, 00:46:24 »
Forumda bunlarla ilgili açılmış konular mevcuttu. Konu açmadan önce, KDE ve Cinnamon bölümlerini incelediniz mi?

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=10340.msg63318#msg63318
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=8489.msg52301#msg52301

Masaüstü ortamlarını kurmak kolay, ama tamanen kaldırmak biraz meşakkatli olabilir. Kurulumdan önce Timeshift uygulaması ile sisteminizi yedeklemenizi öneririm, böylece bir olumsuzluk durumunda sistemi yedeklediğiniz duruma geri alabilirsiniz. Yedeklemeyi Linux dosya sistemi biçimli farklı bir disk bölümüne yapmanız uygun olacaktır.

Performans sorunu yaşayacağınızı sanmam.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2020, 01:01:33 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Ynt: Mint 20 Xfce' nin Yanına KDE Plasma Kurmak
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2020, 21:57:42 »
Yeni bir Linux kullanıcısı olarak ''Masaüstü ortamlarını kurmak kolay, ama tamamen kaldırmak biraz meşakkatli olabilir.'' sözünüzden sonra biraz gözüm korktu ve bu isteğimi ertelemeye karar verdim. İlgilendiğiniz için teşekkürler. :)