Gönderen Konu: Ödevmatik Uygulaması Wine ile Açılmıyor  (Okunma sayısı 3830 defa)

Çevrimdışı caglayantilsim

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
    • yok
  • Dağıtım: Linux Mint 20 "Ulyana"
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 525M]
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz
Ödevmatik Uygulaması Wine ile Açılmıyor
« : 03 Eylül 2020, 12:02:25 »
Wine ile ödevmatik denilen ödev programını açmaya çalıştığımda hata alıyorum.

Nette "Eski ödevmatik ödevleri açarken notpad'e ihtiyaç duyuyor. Yeni ödevmatik QuickRep diye bir fonksiyon kullanıyor. Linux'ta böyle bir özellik yok." diye bir bilgi aldım.

exe olduğu için bu programı kullanamaz mıyım?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ödevmatik Uygulaması Wine ile Açılmıyor
« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2020, 14:08:43 »
Hatanın ne olduğunu belirtmemişsiniz? Uygulamayı nereden indirdiniz, belli değil? Bu kadar az bilgiyle nasıl yardımcı olabiliriz? Elimizde sihirli küre yok (hataların ne olduğunu tahmin etmememiz mümkün değil), bu sebeple mümkün olduğunca fazla ayrıntı paylaşınız.

Açtığınız konularda, aşağıdaki hususlara özen gösterirseniz, geri dönüşlerin daha hızlı olması olasılığı artar. Lütfen bu hususlara özen gösterelim.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2020, 14:20:11 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
    • yok
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2020, 21:41:38 »
Hatanın ne olduğunu belirtmemişsiniz? Uygulamayı nereden indirdiniz, belli değil? Bu kadar az bilgiyle nasıl yardımcı olabiliriz? Elimizde sihirli küre yok (hataların ne olduğunu tahmin etmememiz mümkün değil), bu sebeple mümkün olduğunca fazla ayrıntı paylaşınız.

Açtığınız konularda, aşağıdaki hususlara özen gösterirseniz, geri dönüşlerin daha hızlı olması olasılığı artar. Lütfen bu hususlara özen gösterelim.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Açıkçası hatanın ne olduğundan emin olmadığım için yazamadım. Normalde wine ile exe temelli programları açabiliyormuşuz. Ama ben bu ödevmatik denilen uygulamayı açmaya çalıştığımda şöyle bir görüntü alıyorum. Linux olduğu kadar wine konusunda da acemiyim ama program açılırken arşiv içeriğinin görülmemesi gerekiyor sanırım.

İnternette nasıl çalıştırabileceğime dair eğitim forumlarında gezindiğimde bu programın kullandığı altyapının linux'e uygun olmadığı için kullanılamayacağını öğrendim. Program belirlediğiniz özelliklerle hızlı bir çeşilde toplama, çıkarma, çarpma vb işlem ödevi oluşturup çıktı almanızı sağlıyor. Programın sağlayıcısı linux için bir versiyonunu yapma vaadi vermiş ama henüz hazır değil. Ben gezginler sitesinden indirdim ama eğitimhane sitesinden de edinilebiliyor.

Normalde programı açtığınızda şöyle görünmesi lazım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2020, 15:03:39 »
Windows uygulamalarını bu şekilde (çift tıklayarak) açamazsınız, exe uzantılı dosyaya sağ tıklayıp Wine ile çalıştır seçeneğini deneyin. Eğer Wine kurulu değilse, önce Wine uygulamasını kurun. Ayrıca dosya özelliklerinden çalıştırma izni vermelisiniz.

[Nasıl] Linux Mint'e WineHQ Deposundan Wine Kurulumu
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2020, 15:04:48 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
    • yok
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2020, 00:13:47 »
Sağ click yaptığımda listede wine görünmüyordu, sorunu çözdüm. Teşekkürler.

ekleme: Program çalışıyor ama ne yazık ki işlem hazırlarken belirmesi gereken sayılar görünmüyor. Yani program işe yaramıyor. Aynı sorunu yaşayarak bu sayfaya ulaşan arkadaşlara dipnot eklemiş olayım.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2020, 09:19:23 Gönderen: caglayantilsim »