Gönderen Konu: [Çözüldü] Thunderbird' ün 68' den 78' e Güncellenmesi  (Okunma sayısı 3251 defa)

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Geçenlerde şurada > https://www.ghacks.net/2020/09/15/automatic-thunderbird-upgrade-to-version-78-x-has-started/  Thunderbird' ün 68 sürümünden 78' e otomatik güncelleneceğiyle ilgili bir haber gördüm. Ne olduğunu tam anlayamadım. Windows' la ilgili bir şey mi, otomatik güncellenmesini mi bekleyeceğiz yoksa manuel olarak mı kuracağız vb.? Bilgisi olan var mı?
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2020, 23:11:01 Gönderen: Urhothomir »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Thunderbird' ün 68' den 78' e Güncellenmesi
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2020, 22:30:10 »
Depodan paket yönetimi ile kurulan/kurulmuş uygulamalar genellikle depoya yeni sürümleri eklenerek güncellenir. Yani depodan kurulmuş Thunderbird kendi kendine güncelleme almayacak, yeni sürüme yükseltme için depoya yeni sürümün eklenmesini beklemelisiniz.

Bununla birlikte Thunderbird uygulamasını sitesinden indirip de kullanabilirsiniz. İndirdiğiniz Thunderbird uygulamasının bulunduğu arşiv dosyasını çıkartın. Çıkarttığınız dizin içindeki thunderbird dosyasına çift tıklayarak uygulamayı çalıştırabilirsiniz. İsterseniz bu dosyayı çalıştıracağınız bir başlatıcı dosyası da hazırlayabilirsiniz. Bunun için Masaüstüne sağ tıklayıp, başlatıcı oluşturma seçeneğini kullanabilirsiniz. Ya da menü düzenleyici ile, menüye bir başlatıcı ekleyebilirsiniz. Bu şekilde sitesinden indirdiğiniz Thunderbird, paket yöneticisi yerine, Thunderbird uygulamasının sürüm güncelleme kanalından güncellenir. Not: Sitesinden indirdiğiniz sürümün güncelleme alabilmesi için, ev dizini içinde bir yerde konumlamanız gerekir. Kök dizin içinde erişim hakkı olmayan bir yere konumlarsanız, güncelleme kanalından güncelleme alamaz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Ynt: Thunderbird' ün 68' den 78' e Güncellenmesi
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2020, 23:10:43 »
Thunderbird L. Mint XFCE 20' yi kurduğumda kurulu gelmişti. Güncellenmesini bekleyeceğim sanırım. Lazım olursa dediklerinizi uygulamaya çalışırım. Teşekkürler.