Gönderen Konu: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process Sorunu  (Okunma sayısı 4870 defa)

Çevrimdışı ramazan uzunoğlu

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • kullanılmıyor
    • kullanılmıyor
  • Dağıtım: linux mint 19.3
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: nvidia geforce gt 635m
  • İşlemci: intel core i5-3210m 2.50ghz
iyi günler, yeni linux ailesine geldim ve deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
çalışan sistemi kurcalama gerçeğini yok sayarak linux min 20 cinnamon kurdum ve uç birim de bu uyarıyı alıyorum.
sistem stabil çalışmıyor.

Kod: [Seç]
Paket listeleri okunuyor... Bitti
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 2337 (apt-get)
N: Be aware that removing the lock file is not a solution and may break your system.
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor

Düzenleme: Konu başlığı ve kod etiketi
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2020, 03:15:11 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Lütfen açtığınız konularda aşağıdaki hususlara özen gösteriniz. Konu başlığının konu içeriğini yansıtıyor olması, konunun uygun bölümlerde açılması ve çıktıların kod etiketi içinde paylaşaılması gerekiyor. Ayrıca aldığınız hatalarla ilgili tüm süreci/hikayeyi foruma aktarmalısınız, mesela bu sorunu hangi işlemi yaparken aldığınız gibi... Dikkat edilmesi gerkenler ile ilgili aşağıdaki konumuzu inceleyiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Alıntı
E: Could not get lock /var/lib/apt/lists/lock. It is held by process 2337 (apt-get)

Çıktıda paket yönetiminin başka bir süreç/işlem (apt-get) tarafından kullanıldığı yazıyor, paket yönetimini aynı anda birden fazla süreç/işlem kullanamaz. İşleminizi yapmanız için mevcut sürecin bitmesini beklemelisiniz. Mevcut işlem bitince, lock (kilit) dosyası otomatik olarak silinir ve diğer süreci/işlemi uygulamanıza izin verilir.

Aynı başlık altında birden fazla hususu konuşmuyoruz; birbirinden farklı sorunlar için, yukarıdaki bağlantıdaki hususlara uygun biçimde, ayrı ayrı konular açılmalı.

Konu geri dönüş yapılmadığı kilitlendi.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2020, 22:45:11 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]