Gönderen Konu: Nemo Samba paylaşım sorunu  (Okunma sayısı 3543 defa)

Çevrimdışı hainan

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Cinnamon 64bit
Nemo Samba paylaşım sorunu
« : 04 Temmuz 2014, 15:37:05 »
Öncelikle herkese merhaba. Linux Mint'i uzun bir süredir beğenerek kullanıyorum. Bir sorun için desteklerini rica ediyorum.

16 Cinnamon sürümünden 17 Cinnamon sürüme geçince (temiz kurulum) bir sorun ile karşılaştım. Nemo (Dosyalar) içinden hem smb:// url'si ile hem de menü de Dosya -> Sunucuya bağlan kısmından windows paylaşımı'na bağlanmaya çalıştığımda "Lütfen kullanıcı ayrıntılarınızı doğrulayınız" diyerek hata veriyor. Farklı yollarla yaptığım denemelerde gene başarısız oldum. En son acaba dil ile ilgili bir sorun mu var diye düşünerek sistem dilini İngilizce yaptım. Aynı ayarlarla işlemi tekrarladım ilk denememde girmedi ancak ikinci denememde paylaşıma bağlandım. Çok ilginç bir sorun. Samba windows ağını görüyor ve paylaşımları görebiliyorum. Bağlanmak istediğimde bu yetkilendirme sorunu ortaya çıkıyor. Bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan arkadaşımız var mı? Yok ise bu durumu Mint geliştirme ekibine bildirmek için ne gibi bir yol izlemeliyim. Teşekkür ederim.

Hasan

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Nemo Samba paylaşım sorunu
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2014, 18:36:21 »
Aşağıdaki komut ile system-config-samba paketini yükleyip ayarlarınızı bu araç ile yapılandırmayı deneyiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install system-config-samba
Sorun çözülmezse buradaki Github sayfasından bildirimde bulunulabilirsiz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]