Gönderen Konu: Bilgisayarımın parçalarını linux'taki oyunlara göre değiştiriyorum  (Okunma sayısı 13394 defa)

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
    • Türkiyenin en güncel android uygulama indirme platformu...
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Mate
Merhaba arkadaşlar
Bilgisayarım bayağı eski olmasıyla beraber ekran kartım linux ile uyumlu değilmiş.
Yani her oyunu kasıyor...
Bende haftaya kadar sizin yorumlarınızla linux için bir makine toplayacağım
ekran kartı işlemci ve ram almayı düşünüyorum

işlemci :  AMD Sempron(tm) Processor 3300+
ram :  1gb
ekran kartı :  VIA Technologies, Inc.
K8M800/K8N800/K8N800A [S3 UniChrome Pro]

linuxta minecraftı ve league of legends'i oynayacak kadar bir makine yapsam yeterlidir buna göre önerilerinizi alabilirmiyim...
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2014, 12:40:48 Gönderen: ergindemir »
Daha yeniyim kusura bakmayın :D

Çevrimdışı oscarpenn

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 17
Cihaz önerisi değil ama şunu söylemek isterim. League of Legends'ı linux altında oynamak problemli. Fps de sürekli sorun yaşanıyor, ekran bazen siyah olarak kalıyor yüklemeye geçmiyor, güncellemelerde problemler çıkabiliyor. Bunları bir değerlendirin derim :) Tabi önceden deneyip denemediğinizi bilmiyorum ama affınıza sığınarak ufak bir öneri benimkisi

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
Cihaz önerisi değil ama şunu söylemek isterim. League of Legends'ı linux altında oynamak problemli. Fps de sürekli sorun yaşanıyor, ekran bazen siyah olarak kalıyor yüklemeye geçmiyor, güncellemelerde problemler çıkabiliyor. Bunları bir değerlendirin derim :) Tabi önceden deneyip denemediğinizi bilmiyorum ama affınıza sığınarak ufak bir öneri benimkisi

Madem öyle bende oyun için windows kurarım oyun oynayacağım zaman windows bilgisayar işi için linux :)
Peki işlemcim league of legends için yeterlimidir 2gb ram daha almayı düşünüyorum ekran kartı konusunda hala karar vermiş değilim  :o

Çevrimdışı oscarpenn

• Yeni Penguen
  • *
Bana göre mantıklı bir seçim olacaktır. Donanım konusunda pek bir bilgim yok ancak ram i yükseltmek sizin açınızdan daha iyi olur. Ekran kartı olarakta ati/amd den koşarak kaçın derim. Hayatımda hiçbir cihaz beni bu kadar uğraştırdıktan sonra bile hüsrana uğratmamıştı.

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
Bana göre mantıklı bir seçim olacaktır. Donanım konusunda pek bir bilgim yok ancak ram i yükseltmek sizin açınızdan daha iyi olur. Ekran kartı olarakta ati/amd den koşarak kaçın derim. Hayatımda hiçbir cihaz beni bu kadar uğraştırdıktan sonra bile hüsrana uğratmamıştı.
Öneriniz için teşekkür ederim nvidia tarafındayım bende  :-\

Çevrimdışı oscarpenn

• Yeni Penguen
  • *
Ne demek rica ederim. Forumlarda gördüğüm kadarıyla en az sorun intel ekran kartlarında çıkıyor. Nvidia da şuan çıkan sorunlar çözülebilir bir durumda. Belki gün gelir ATI de de müşteri memnuniyeti olur. Ama ben o günleri görebilir miyim bilmem :D

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Kişisel tavsiyem ve aynı zaman da sürekli olarak uzun yıllardır kullandığım donanımlar, İşlemcide : Intel, Grafik kartında : Nvidia. Sağolsunlar bu ikili bugüne kadar sorunsuzca çalıştılar ve sorun çıkartmadılar bana.

League of Legends ve o kalitede oyunlar için, 2 GB ram, 512 MB Nvidia chipsetine sahip bir grafik kartı, ve Intel Duo2 (2.60 GHz veya üstü, [3.20 tavsiyem]) veya üzeri bir işlemci en azından istenilen performans için olmalı gereken donanım listesidir.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
League of Legends yerine de DOTA2'yi öneririm. Gelirsen takımda açık var hem :)
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
Kişisel tavsiyem ve aynı zaman da sürekli olarak uzun yıllardır kullandığım donanımlar, İşlemcide : Intel, Grafik kartında : Nvidia. Sağolsunlar bu ikili bugüne kadar sorunsuzca çalıştılar ve sorun çıkartmadılar bana.

League of Legends ve o kalitede oyunlar için, 2 GB ram, 512 MB Nvidia chipsetine sahip bir grafik kartı, ve Intel Duo2 (2.60 GHz veya üstü, [3.20 tavsiyem]) veya üzeri bir işlemci en azından istenilen performans için olmalı gereken donanım listesidir.

ramim zaten 1gb yani 1gb ram 512mb nvidia bir ekran kartı intel duo2 işlemci hepsinin fiyatı aşşağı yukarı ne olur ?
league of legends linuxta rahat oynanmıyor deniliyor doğrumu yani linuxta windowsa göre dahamı sıkıntılı oyun oynarım ?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
League of Legends performans olarak tabi ki linux kadar verimli değil, sonuç itibari ile oyun sahibi şirket riot games resmi olarak linux desteği vermiyor. Ancak muadili olan Dota2 rahatlıkla oynanabilir.

Fiyat konusunda birşey diyemiyeceğim. Internetten araştırma yapabilirsin.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
League of Legends performans olarak tabi ki linux kadar verimli değil, sonuç itibari ile oyun sahibi şirket riot games resmi olarak linux desteği vermiyor. Ancak muadili olan Dota2 rahatlıkla oynanabilir.

Fiyat konusunda birşey diyemiyeceğim. Internetten araştırma yapabilirsin.

Bakıyorum intel core duo2 işlemciler 50 ile 100 lira arasında :D

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
öyle yazıyorsa öyledir, kişisel maddi durumuna göre çıtayı intel i3'e de yükseltebilirsin. Tabi lap diye almamakta fayda var, aldığın donanımların anakartınla uyumlu olup olmadığını da araştırmalısın önce.

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
öyle yazıyorsa öyledir, kişisel maddi durumuna göre çıtayı intel i3'e de yükseltebilirsin. Tabi lap diye almamakta fayda var, aldığın donanımların anakartınla uyumlu olup olmadığını da araştırmalısın önce.

babam yeni bilgisayar almamın daha mantıklı olacağını söyledi ve şunu önerdi ne dersiniz ?

http://www.teknosa.com/urunler/125010637/casper-cdtki-4770a-desktop

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Casper'dan bir bilgisayar alma. Otur, parçaları kendin seç. Bir bilgisayarcıya toplattır. Hem daha ucuz hem daha esnek olur.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
Casper'dan bir bilgisayar alma. Otur, parçaları kendin seç. Bir bilgisayarcıya toplattır. Hem daha ucuz hem daha esnek olur.

sonuçta bilgisayarın markası önemli değil içindeki parçalar önemli he laptop olsa tamam ısınma probleminden vs. ama özellikle masaüstünde hiçbir önemi yok hem toplasam garanti konusunda casperde hangi parça bozulsa aynı yere göndereceksin sonuçta :)