Gönderen Konu: Ati hd 7730 ekran kartı sorunu.  (Okunma sayısı 4494 defa)

Çevrimdışı elroy

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 17.
Ati hd 7730 ekran kartı sorunu.
« : 14 Temmuz 2014, 19:51:11 »
İyi günler , ubuntu da yaşadığım kurulum sorunundan sonra linux mint cinnamon 17 de de aynı sorunu yaşadım. DVD'den yükleme yapmaya çalıştığımda harici takılı olan ati radeon hd 7730 ekran kartıyla kurulum için gelen sayfada kare kare görüntüler geliyor. Onboard ekran kartıyla kurulumu atlatıyorum ama diğer ekran kartını yüklemek için taktığımda yine aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Bunun için windows cdlerini yaparken sürücü ekleyip direkt kurulum yapabiliyorduk acaba cinnamon 17de de bunu yapabilir miyiz? Ya da ne gibi çözüm önerisi bulabiliriz , teşekkürler şimdiden.

Karşılaştığım ekranın resmi :

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ati hd 7730 ekran kartı sorunu.
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2014, 20:15:04 »
Bu bir masaüstü sistem midir?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı elroy

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 17.
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2014, 20:31:14 »
Evet masaüstü. Daha önceki ekran kartım çok eskiydi sorun yaşamıyordum modeli ati radeon x1550 idi. 2 ay önce ekran kartı aldım , windows 7den ubuntuya geçecektim , linux minti denemek istedim lakin bu sorunla karşılaşıyorum sürekli.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2014, 23:53:32 »
Kurulum sırasında yaşanabilecek sorun için, aşağıdaki şekilde açılış seçeneklerine nomodeset değişkeni eklemek denenebilir.

Bunun için, başlangıç menüsüne ulaştığınızda "Start Linux Mint" seçeneği üzerinde TAB tuşuna basınız. Açılan alanda aşağıdakine benzer satırları bulunuz.

Kod: [Seç]
/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash
Satırın sonundaki quiet splash değişkenlerini silip nomodeset değişkinini ekleyiniz.
Giriş (enter) tuşu ile değişiklikleri uygulayarak sisteminizi başlatabilirsiniz.

/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz nomodeset

Kurulum sonrası yaşanabilecek sorun için,  Grub menüsüne geldiğinizde Linux Mint'i başlanma seçeneği üzerinde e tuşuna basınız.
Açılan düzenleme alanında quite splash değişkenlerini silip nomodeset değişkenini eklediklten sonra CTRL+X tuşlarına basarak sistemi başlatmayı deneyebilirdiniz.

Masaüstüne ulaştığınızda aşağıdaki komutlar ile ekran kartı sürücüsünü kurabilirsiniz.

sudo apt-get update
sudo apt-get install fglrx-updates fglrx-amdcccle-updates
sudo aticonfig --initial -f

Kurulum sonrası sisteminizi yeniden başlatınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]