Gönderen Konu: WD My Cloud (NAS) Uzaktan Erişim Hakkında  (Okunma sayısı 5412 defa)

Çevrimdışı mustitireli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint
WD My Cloud (NAS) Uzaktan Erişim Hakkında
« : 15 Temmuz 2014, 09:30:04 »
Selamlar herkese,

Bildiğiniz üzere bu aralar Cloud (Bulut) hizmetleri çok yaygın. Ancak yıllık ücretler vs ödemek istemediğim için Western Digital My Cloud Mirror Kişisel Bulut alteini aldım. Aynı modeme bağlı iken bu harddiskin içine normal ağdan girebiliyorum. Ancak adamlar uzaktan erişim için bir programcık yapmışlar ancak bu programcık sadece windows ve mac için var. Linux de kullanamıyorum. Wine programı ile kurmaya çalışıyorum ancak programın çalışması için gerekli olan bir windows güncellemesi istiyor ve sonuç olarak bu programı kuramıyorum.

Bu kişisel bulut sistemime uzaktan erişimi yani tatildeyken evimdeki harddiskime nasıl ulaşabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: WD My Cloud (NAS) Uzaktan Erişim Hakkında
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2014, 11:20:30 »
ingilizceniz var mı bilmiyorum ama buradaki tam aradığınız şey;

http://cocoaallocinit.com/2014/01/04/wd-my-cloud-nas-on-ubuntu/
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı mustitireli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linuxmint
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2014, 11:40:15 »
İlginiz için teşekkürler. Ancak bu server üzerinden ulaşmayı tarif etmiş. O konuda bir sıkıntı yok. Sorun, bu alete uzaktan erişim için WD bir app geliştirmiş. Ancak bu app sadece windows ve Mac için var. Wine programı ile windows için olan programı kurmayı da denedim ancak bu sefer de windowsun meşhur netframework yüklenmesi gerekliliğini söyledi bu aşamada da tıkandım. Bir şey yapamadım. WD (western digital) nin sitesine girdim orada linux kullanıcıları için bazı açık kaynak kodları yayınlamış ancak onları da çözemedim.

Sonuç olarak kendi cloud sistemime uzaktan erişimi ancak android telefonumdan yapabiliyorum. Linux yüklü bilgisayarım ile yapamıyorum :(

Çevrimiçi Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2014, 12:25:12 »
Net Framework 4.0 wine üzerinde çalışıyor, Net Framework 4.0 'ı indirip wine ile kurabilirsin. Daha sonra kuruluma devam edebilirsin.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...