Gönderen Konu: [Çözüldü]Gnu/Linux Bağlama Noktaları  (Okunma sayısı 4137 defa)

Çevrimdışı elhamdulillah

• Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü]Gnu/Linux Bağlama Noktaları
« : 15 Temmuz 2014, 23:40:41 »
Selamun Aleykum.

Herhangi bir Gnu/Linux dağıtımında kendimiz elle kurulum yapmadan önce zorunlu olan bağlama noktaları hangileridir?Yani kök dizini şart.Diğer /boot,/home ve /swap olmasa ne olur?Yani hangilerini kurmamız zorunlu ve hangileri için tahmini ne kadar alan bırakmalıyız?Ve sadece diyelim Linux Mint gibi bir dağıtımı tek başına diski bölümlendirmeden yükledik.Otomatik olarak hangi bağlama noktalarını kuruyor?

Birde diyelim zaten bir önyükleyici var.Tekrar bir dağıtım kurduğumuzda bir önyükleyiciye gerek var mıdır?

Son olarak yeri değil ama konu açmışken sorayım.Gnu/Linux'ta Usb'ye iso dosyası yazan programlar hangileridir?Benim bildiğim UNetbootin var.Ama bir tane dağıtımda sorun çıkarttı.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2014, 12:38:40 Gönderen: elhamdulillah »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Gnu/Linux Bağlama Noktaları
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2014, 09:15:18 »
Aleyküm selam.

Kurulum sırasında zorunlu bağlama noktası sadece / kök dizindir. Diğerlerinin oluşturulması tercih meselesidir.

Hali hazırda mevcut dağıtımın Grub önyükleyiciyisi varsa, yanına kurduğunuz dağıtımın önyükleyicisini kurmanıza gerek olmaz. Ya da yanına kurduğunuz dağıtımın önyükleyicisini kurulum yaptığınız dizin olarak belirleyebilirsiniz. Kurulumu /dev/sdxy dizinine yapıyorsanız, önyükleyicini kurulacağı dizini de /dev/sdxy olarak belirleyin. Kurulum sonasında sistemi mevcut dağıtım ile açınız ve aşağıdaki komut (ya da Grub Customizer isimli grafik arayüz) yardımıyla yeni kurduğunuz dağıtımı Grub önyükleyici menüsüne ekleyebilirsiniz.

Unetbootin alternatifi aşağıdaki uygulama incelenebilir.

LiveUSB Install

Linux Mint ile varsayılan olarak gelen USB bellek yazdırma aracını da deneyebilirsiniz.

Not: Birbirinden bağımsız soru ve sorunlar için farklı konular açmaya özen gösterelim.
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2014, 09:17:51 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı elhamdulillah

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2014, 12:47:22 »
Çok teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2014, 03:41:41 »
[member=558]elhamdulillah[/member], sorun çözüldü ise, konu başlığını düzenleyip [Çözüldü] etiketi ekleyebilirsiniz.
Siz düzenlemeyi yaptıktan sonra konuyu kilitleyebiliriz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]