Gönderen Konu: Bir nevi dağıtım tavsiyesi istiyorum  (Okunma sayısı 5110 defa)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Bir nevi dağıtım tavsiyesi istiyorum
« : 19 Temmuz 2014, 20:10:52 »
Bir süredir Linux hakkındaki bilgimi ilerletmek istiyorum, bugün LFS açıp okuyayım dedim ancak İngilizcem anlamama pek izin vermedi. (Satır arasında bahsedeyim, üç-dört cümlelik paragrafı her türlü okuyup anlarım ama uzun uzun yazıları bir türlü okuyasım gelmiyor. Bununla ilgili ne yapabileceğini bilen çıkarsa sevinirim.) Sizce nereden başlayabilirim? Kullandığım dağıtımı değiştirsem, Gentoo tarzı bir şey kursam bir şey fayda eder mi?
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Bir nevi dağıtım tavsiyesi istiyorum
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2014, 22:15:52 »
Daha önce denemediyseniz Slackware iyi bir seçim olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Phil Cassidy

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 19 Temmuz 2014, 23:51:47 »
Bir süredir Linux hakkındaki bilgimi ilerletmek istiyorum, bugün LFS açıp okuyayım dedim ancak İngilizcem anlamama pek izin vermedi. (Satır arasında bahsedeyim, üç-dört cümlelik paragrafı her türlü okuyup anlarım ama uzun uzun yazıları bir türlü okuyasım gelmiyor. Bununla ilgili ne yapabileceğini bilen çıkarsa sevinirim.) Sizce nereden başlayabilirim? Kullandığım dağıtımı değiştirsem, Gentoo tarzı bir şey kursam bir şey fayda eder mi?

Merhaba,

Şahsen birçok dağıtımı uzun sürelerle kullanmışlığım var, özellikle özgür yazılımla tanıştığım ilk birkaç sene herkes gibi ben de bir DistroWatch fatihi idim. :)

''Linux'u öğrenmek isteyen şu dağıtımı kullanır'' tarzı geyikler bence eskide kaldı. Eğer amacınız Linux'u öğrenmekse, Linux Mint üzerinde de öğrenebilirsiniz. Niyet öğrenmek değilse, Gentoo ve Slackware gibi dağıtımlar; kullanıcıyı bezdirmekten başka bir şeye yaramayacak, kullanıcı onlardan da soğuyup vazgeçecektir.

Linux Mint, kullanım kolaylığı açısından isteklerinizi karşılıyorsa boşuna zahmete girmeyin derim.

Yine de siz bilirsiniz tabii.

Kolaylıklar.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2014, 01:57:53 »

Merhaba,

Şahsen birçok dağıtımı uzun sürelerle kullanmışlığım var, özellikle özgür yazılımla tanıştığım ilk birkaç sene herkes gibi ben de bir DistroWatch fatihi idim. :)

''Linux'u öğrenmek isteyen şu dağıtımı kullanır'' tarzı geyikler bence eskide kaldı. Eğer amacınız Linux'u öğrenmekse, Linux Mint üzerinde de öğrenebilirsiniz. Niyet öğrenmek değilse, Gentoo ve Slackware gibi dağıtımlar; kullanıcıyı bezdirmekten başka bir şeye yaramayacak, kullanıcı onlardan da soğuyup vazgeçecektir.

Linux Mint, kullanım kolaylığı açısından isteklerinizi karşılıyorsa boşuna zahmete girmeyin derim.

Yine de siz bilirsiniz tabii.

Kolaylıklar.
Aslında hiç dağıtım değiştiresim yok. Sistem hazır falan, oh ne ala. Üşengeçlikten bir üst sürüme geçemiyorum. :)

Bu arada Slackware denemedim.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2014, 15:17:10 Gönderen: Eludecraft »

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #4 : 20 Temmuz 2014, 09:35:41 »
Arch deneyebilirsiniz.Zira Gentoo be Slackware göre daha kolaydır.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #5 : 20 Temmuz 2014, 15:16:42 »
Arch deneyebilirsiniz.Zira Gentoo be Slackware göre daha kolaydır.
Denemiştim, gayet kaliteliydi. Ancak uzun süredir kullanmadım, belki Fedora 19. sürüme desteği keserse dizüstü bilgisayarıma kurarım.:)

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2014, 11:12:56 »
Dediğin üzerinden söylüyorum, bence hiç değiştirme dağıtımını. Her dağıtımın gerek programları, gerekse komutları değişiyor. Farklı bir dağıtıma geçtiğinde onda yüklü olan programlara aşina olman gerekiyor, dağıtım değiştirdiğinde tekrar... Sürekli dağıtım değiştirmek veya başka tabanlar denemek, öğrenmek sonucunu doğurmuyor, Fikrimce beyin yorgunluğu yapıyor.
Tabi denemek istersen sen bilirsin :).

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2014, 20:20:19 »
Dediğin üzerinden söylüyorum, bence hiç değiştirme dağıtımını. Her dağıtımın gerek programları, gerekse komutları değişiyor. Farklı bir dağıtıma geçtiğinde onda yüklü olan programlara aşina olman gerekiyor, dağıtım değiştirdiğinde tekrar... Sürekli dağıtım değiştirmek veya başka tabanlar denemek, öğrenmek sonucunu doğurmuyor, Fikrimce beyin yorgunluğu yapıyor.
Tabi denemek istersen sen bilirsin :).
Haklısınız. :)