Gönderen Konu: Linux mint 17 disk bölümlendirme  (Okunma sayısı 3475 defa)

Çevrimdışı ruseni

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • manzurat
  • Dağıtım: Linux Mint 13 Maya
Linux mint 17 disk bölümlendirme
« : 22 Temmuz 2014, 21:53:10 »
İyi akşamlar. Şu an kullandığım bilgisayarda sadece Mint 13 var ve windowsa ihtiyaç duymadan yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Ancak yeni aldığım makinada iş icabı windowsla birlikte kullanmak mecburiyetindeyim. Onun için sistemi ikisinin de çalışabileceği bir şekilde kurmam gerekiyor. Maya ve Nadia kurarken eski sistemlerde bu dual boot işini hiç zorlanmadan yaptım ama yeni sistemlerde bazı şeyler değişmiş galiba.

Birkaç sefer, uyarıları dikkate almadan eski bildiğim tarz kurulum yaptım ama başta grub hata veriyor.

Uyarılar diyorum ama her kurulumda farklı uyarılar verdi. Birinde hard diskte "biosgrub" için yer ayırmamı istedi. Diğer kurulumda EFI için yer ayırmamı istedi ve ben yine de işin içinden çıkamadım.

Forumda arama yaptım ama sadra şifa başlık bulamadım.

Soracağım şu: Hard diske tamamen format attıktan sonra nasıl bölümlemeliyim? (Opsiyonel soru: Bu biosgrub ve EFI nedir? Ne işe yararlar?)

mesela şu an 1 GB biosgrub, 620 GB NTFS, 300küsür ext 4 ve 10 GB da swap alanı var

Son olarak da önyükleyiciyi nereye kurdurmam gerekiyor?

Bu arada bu uyarıları hard diskten dolayı veriyorsa o da 8 GB SSD olan 1 TB'lık HDD

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux mint 17 disk bölümlendirme
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2014, 23:38:31 »
EFI kurulumlar için disk başlangıcına FAT32 dosya biçimli 100-200 Mb. boş bir alan oluşturmak gerekiyor sanırım, Grub da bu alana kuruluyor.
Bununla uğraşmak istemiyorsanız, EFI yerine klasik (legacy) BIOS seçeneğini seçmeyi deneyebilirsiniz.
Disk boyutu da 2 TB.'tan azsa disk bölümleme tablosunu GPT yerine MBR olarak ayarlarsanız alıştığınız kurulum ve ayarlara kavuşabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]