Linux Live USB Creator ile denemeler yaptım ama sorun yaşadım. Ben de emektar Unetbootin ile Persistence (Kalıcı) USB oluşturdum.
Bunun için
buradan Unetbootin'i indiriniz.
İşlem yapmadan önce USB belleğinizi biçimlendirmenizde fayda var.
Unetbootin'i açınca Diskimage bölümü karşısından ISO dosyasını seçiniz.

Alt tarafta persistence (kalıcılık) ayarlarının yapıldığı bölümden oluşturulması istenen dosya boyutunu seçiniz.
Tamam (OK) düğmesine tıklayarak işleme başlayınız.
ISO dosyasının yazdırılması bitince USB belleğin içini açınız.
Ana dizin altında syslinux.cfg isimli bir dosya göreceksiniz, bu dosyayı Windows altında çalışıyorsanız Wordpad'le açınız (notepad'i kullanmayınız).
Açılan syslinux.cfg dosyasında aşağıdaki satırı bulunuz.
append initrd=/ubninit file=/cdrom/preseed/linuxmint.seed boot=casper quiet splash -- persistentSatırda boot=casper quiet değişkenleri arasında aşağıdaki değişkenleri ekleyiniz
locale=tr_TR console-setup/layoutcode=trSatır aşağıdaki gibi olacak.
append initrd=/ubninit file=/cdrom/preseed/linuxmint.seed boot=casper locale=tr_TR console-setup/layoutcode=tr quiet splash -- persistentDeğişiklikleri yaptıktan sonra dosyayı kaydediniz.
Sistemi USB bellek Default seçeneği ile başlatmaya dikkat ediniz.
Sistem açılınca bir kısım yerin halihazırda Türkçeleştiğini göreceksiniz.
(Not: Persistence modunda açınca bir süre masaüstüne ulaşmanız gecikebilir. Bu oluşturulan casper-rw dosyasında gerekli düzenlemeler yapıldığı için böyledir. Sonraki açılışlarda masaüstüne daha hızlı ulaşacaksınız.)
Şimdi menüye
dil yazıp Dil Desteğini açınız.
Dilleri Yükle Kaldır düğmesine tıklayınız.

Açılan alandan İngilizce dili karşındaki işareti kaldırın ve Türkçe dili karşındaki kutucuğu işaretleyin ve Değişiklikleri Uygula düğmesine tıklayın.
Bu işlem sonucunda İngilizce dil dosyaları kaldırılacak, Tükçe dil dosyaları internet üzerinden indirilip kurulacaktır.
İşlem sonrası Dil Desteği penceresi aşağıdaki gibi görünmeli, sadece Türkçe dil seçeneği kalmalı.

Bu şekilde Türkçe kullanım imkanı olan USB bellekten çalışan Linux Mint'e sahip olacaksınız.