Gönderen Konu: Gececi Tayfa  (Okunma sayısı 115786 defa)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
Ynt: Gececi Tayfa
« Yanıtla #105 : 13 Mart 2014, 23:39:05 »
Bu arada powermetal'ci bir arkadaş vardı, ona sabaton'dan bahsedecektim. Şu ikisini mutlaka dinlesin :)

https://www.youtube.com/watch?v=IrJAwCBbnuc

https://www.youtube.com/watch?v=01IaKb6DmTw
Şu Sabaton şarkıyı benim ayrı bir dikkatimi çeker. Hele hele girişi.  :)
http://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3DO437RLRn95Q

Yaşıtlarımla pek geçinebilen biri değilim ben de :) Hocalara sarıyorum. Ama bu adamla hukukumuz farklı 5 yıl oldu yanına geleli. 5 yıldır beraberiz, çekirdekten yetiştirdi diyebilirim. Ama genel olarak hocalarla iyi anlaşırım :D
Aslında hocalar çocuklarla biraz daha ilgileniyor, kimisi sessiz ve asosyal çocuklarla arasını iyi tutmaya çalışırken kimisi ise sessiz çocuklara dahada baskı yaparak notlarını yükseltici taktikler kullanıyor. Hele Anadolu liselerinde bu ikinci dediğimi çok yaparlar. Hele tek başına fazla dolaşıyorsan kılık kıyafetine falan çok fazla takarlar. Topluluk halinde dolaşan çocuklardan korkuyorlar mı nedir.

Çocuklar tam çile. Gelirler saçma sapan küfürler edip fika çekip giderler, sınıftan bir iki kızla konuşuyorsan ve kızla sevgili olmadığın belli ise hakkında şöyle bir konuşurlar. Pek çoğu konuşmak için oldukça zordur, oturup bir iki sohbet kuramazsın fakat sınıf atladıkça eski sınıf arkadaşlarınla aran biraz daha iyi oluyor. Mesela bir tane çocuk beni tehdit ettiği günün akşamı eski sınıf arkadaşlarım toplanıp çocuğu korkutmuşlardı. Öyle acayip bir denge var.
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #106 : 13 Mart 2014, 23:44:27 »
Anadolu Öğretmen Lisesindeyim. Pek öyle sönük bir tip değilim aslında, geçen sene okuldan atılma tehlikesi yaşadım (very very long story...). Zaten öğretmenlerin çoğuyla aramdaki iletişim diğerleri gibi değil, daha samimi. Ben de anlamıyorum nasıl oluyo ama hep böyle oldu bu durum. Sanki yaşıtıymış gibi sohbet eder çoğu. (Kendimi övmek falan değil amacım :) )
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı varulven

• Çaylak Penguen
  • **
  • non me tenent vincula, non me tenet clavis
  • Dağıtım: Linux Mint 16 Cinnamon Edition 32-Bit
« Yanıtla #107 : 14 Mart 2014, 00:03:35 »
Anadolu Öğretmen Lisesindeyim. Pek öyle sönük bir tip değilim aslında, geçen sene okuldan atılma tehlikesi yaşadım (very very long story...). Zaten öğretmenlerin çoğuyla aramdaki iletişim diğerleri gibi değil, daha samimi. Ben de anlamıyorum nasıl oluyo ama hep böyle oldu bu durum. Sanki yaşıtıymış gibi sohbet eder çoğu. (Kendimi övmek falan değil amacım :) )

Estağfurulah :) öyle görünmüyor zaten :)
Özgürlük, dışsal bir ayarlama değil, içsel bir kazanımdır.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #108 : 14 Mart 2014, 00:16:05 »
Gerçi bende de öyle oluyor. Ama ne bileyim, kimisi ile konuştuğumda aydınlanmacı tavırlarını rahatlıkla anlıyorum ve bu beni kendilerinden soğutuyor.
« Son Düzenleme: 14 Mart 2014, 00:41:37 Gönderen: Eludecraft »

Çevrimdışı varulven

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #109 : 15 Mart 2014, 00:11:49 »
Arkadaşlar naapıyonuz :)

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #110 : 15 Mart 2014, 19:51:38 »
OpenSuSE'yi insanlık için dünya üzerinden siliniz.

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
« Yanıtla #111 : 15 Mart 2014, 20:17:41 »
Ya niye öyle diyon ki arkadaşım şimdi. Bu güne kadar bende doğru düzgün stabil bir şekilde kurabilmiş değilim, ama insan olduklarına inanmadığım bir grup ısrarla kurabildiklerini, hatta ve hatta da "STABİL" çalıştığını söylüyorlar. Vardır bir hikmeti.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #112 : 15 Mart 2014, 20:24:20 »
Ya niye öyle diyon ki arkadaşım şimdi. Bu güne kadar bende doğru düzgün stabil bir şekilde kurabilmiş değilim, ama insan olduklarına inanmadığım bir grup ısrarla kurabildiklerini, hatta ve hatta da "STABİL" çalıştığını söylüyorlar. Vardır bir hikmeti.
Yav stabil olmasın ona da şükür. Ama bölümleri silip tekrar düzenledikten sonra neden kurulumda ısrarla %92'de hata verir? Tam 1.5 saatimi kurulumda israf etti. Şimdi Mint 16 KDE isosu indiriyorum ve Novell ekibi şu an hiç yemedikleri küfürleri yiyorlar.

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
« Yanıtla #113 : 15 Mart 2014, 21:26:03 »
Yav stabil olmasın ona da şükür. Ama bölümleri silip tekrar düzenledikten sonra neden kurulumda ısrarla %92'de hata verir? Tam 1.5 saatimi kurulumda israf etti. Şimdi Mint 16 KDE isosu indiriyorum ve Novell ekibi şu an hiç yemedikleri küfürleri yiyorlar.
Live olarak açabilmem bir yarım saatimi almıştı benim  ;D Sonra biraz baktım, görünüm hiçbir dağıtımda olmadığı kadar muazzamdı. Ciddiyim bak, hala görünüm olarak üzerine tanımam. Ama bende de %23 ten sonra her 3 paketten 2'sini yüklemedi. Bende gittim Kubuntu kurdum. Onu da sevmedim. Kaldırdım Mint KDE kurdum. Sonra bir gün kurcalarken grubu sildim, hiçbir şey açamadım. Hazırda da 16 Cinnamon vardı flash'ta. Onu kurdum, daha da oynamadım.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #114 : 15 Mart 2014, 21:50:41 »
Mint KDE'yi kurdum ve İsmail YK'dan "Allah belanı versin"i dinliyorum. Gereksiz yere uğraştık o kadar.

Çevrimdışı varulven

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #115 : 15 Mart 2014, 22:26:25 »
suse'yi microsoft aldıktan sonra opensuse geride kaldı. Eskiden hatırladığım ekran kartı problemleri olduğu idi.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #116 : 15 Mart 2014, 22:34:34 »
suse'yi microsoft aldıktan sonra opensuse geride kaldı. Eskiden hatırladığım ekran kartı problemleri olduğu idi.
1.5 saatimi yedi Microsoft desene.

Çevrimdışı varulven

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #117 : 15 Mart 2014, 22:43:51 »
Bu konularda linux'ü iyicene hatip edememiş insanların ilk aşamada popüler dağıtımları kullanması taraftarıyım.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #118 : 16 Mart 2014, 00:28:48 »
Bu konularda linux'ü iyicene hatip edememiş insanların ilk aşamada popüler dağıtımları kullanması taraftarıyım.
OpenSuSE popüler değil mi?

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
« Yanıtla #119 : 16 Mart 2014, 00:39:57 »
OpenSuSE popüler değil mi?
OpenSUSE, Alman yapımı bir dağıtım diye biliyorum. Microsoft'un aldığından haberim yoktu. En az Mint kadar popüler bir dağıtım bence. Çoğu dağıtımdan daha eski.

Şu şekilde:

Bu dağıtım özellikle sunucu tarafında uğraşan başarılı bir dağıtımdı. Dediğiniz gibi Almanya kökenlidir. Benim de gönül listemde ilk sıradaydı. Daha sonra tam olarak bilemediğim satın alma işlemleri oldu. Open suse yoluna devam etmeye çalışıyor ama satın almadan sonra çok güç kaybetti. Sanırım suse microsoft'a ait opensuse özgür olarak devam ediyor.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2014, 00:49:03 Gönderen: varulven »