Gönderen Konu: Gececi Tayfa  (Okunma sayısı 115777 defa)

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Fedora/Windows/openSUSE
  • Masaüstü Ortamı: 28/10/Tumbleweed
Ynt: Gececi Tayfa
« Yanıtla #405 : 26 Mayıs 2015, 22:26:55 »
Program yazmak ile linux'un hiçbir alakası yok. Linux yazılımcıların "tercih ettiği" bir sistemdir. Yazılımcılar için yapılmış bir sistem değil. Şahsen ben öğrenciyim, ders de çalışıyorum, oyun da oynuyorum ve windows'a hiç ihtiyaç duymuyorum. Hızlı, virüs derdi yok. Daha ne isteyim ? Linux'ta öğrenecek bir şey yok, bugün windows yada mac neyse linux'da o. He gidersin, mint forumunda slackware kullanan yada terminalden arch kuran adam olursun o ayrı :)

Eğer arch denemek istersen Evo/Linux var onu da öğrenmen gerekmiyor artık, olmazsa manjaro var

Slack denemek istersen puppy linux'tan salix'e kadar kullanıcı dostu seçimler var.

Gentoo desen başta pisi linux (türk yapımı), chromium os, sabayon gibi popüler dağıtımlar var.

Mandriva'nın yerini open mandriva, mageia ve pclinuxos aldı zamanının en kullanıcı dostu dağıtımıydı.

En zor dağıtımlar bunlar, kaldı ki burada debian tabanlı dağıtımlardan bahsediyoruz...

« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2015, 22:31:01 Gönderen: eronis »

Çevrimdışı gezegen

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Fedora Live Workstation 22
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: Ati Radeon x300/x550
  • İşlemci: Pentium Core 2 Duo
« Yanıtla #406 : 26 Mayıs 2015, 22:34:22 »
Arch Linux'u daha önce terminalden kurdum, onda sıkıntı yok.
Linux için Java ya da benzeri programlama dilleri elbette vardır. Adı üstünde "açık kaynak kod" un barınak olduğu bir programlama platformu illa ki var. Yani öğrenecek çook şey var :) Ama hiçbir bilgi alt yapısı olmadan nasıl olur onu da bilmiyorum  ;D

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #407 : 26 Mayıs 2015, 22:48:21 »
Bunun testi yapıldı. 80'li yaşlarını geçmiş, hayatında hiç bilgisayar kullanmamış insanları sırayla önce ubuntu sonra da windows makineye oturttular ve genel cevap ubuntu'nun çok daha basit olduğu yönündeydi :)

Ayrıca herkes java kullanıyor ama kimse sevmiyor. Yavaşlığı mı olsun, güvenlik sorunları mı olsun. İlle de java tarzı birşey öğreneceksen python,  java kadar -hatta javadan daha- gelişmiş bir dil öğrenmek istiyorsan önce C sonra C++ öğren. İlle de java ile işim var dersen javascript öğrenmen daha akıllıca olacaktır. Android uygulamasından tut web tabanına kadar kullanabilirsin :) Ayrıca bildiğim kadarıyla Unity Game Engine ile javascrpit den oyun yazabilirsin. Ayrıca bunu sağlayan başka pek çok oyun motoru da var.

Çevrimdışı gezegen

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Fedora Live Workstation 22
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: Ati Radeon x300/x550
  • İşlemci: Pentium Core 2 Duo
« Yanıtla #408 : 26 Mayıs 2015, 22:52:30 »
Java' yı ilk aklıma o geldiği için telaffuz ettim. C+ da olur. Amaç körelmemek, birşeyler üretmek/uğraşmak. Gel gelelim programını nasıl kurarım nasıl başlarım hiç bilmiyorum.

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #409 : 26 Mayıs 2015, 23:21:01 »
Genel olarak programlama öğrenmeye hevesliysen önereceğim temel diller Python (Açık kaynak kodlu olduğu için), C ve C++. Tabii senin yazacağın şeye göre değişir. Misal bir web sitesi yazacam dersen HTML, CSS, Javascript öğrenmen çok daha mantıklı. Önce ne yapmak istediğini seç.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #410 : 27 Mayıs 2015, 00:17:23 »

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #411 : 27 Mayıs 2015, 00:32:37 »
Dil seçimi konusunda güzel bir şema: http://qph.is.quoracdn.net/main-qimg-46eef57c86ac0c1522b0f8f4a57e03e7?convert_to_webp=true
O kadar şemayı inceledim, yazılanları resmen hatim ettirdiler. En altta "Aslında hangi dilden başladığınız önemli değildir, sadece elinizi biraz kirletin" diyor. O zaman o kadar şeyi niye okuduk hacı :D Direk yaz, anlayalım :D

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
« Yanıtla #412 : 27 Mayıs 2015, 00:45:28 »
Konu dağıldığı için iletileri bu başlığa taşıdım.
[member=144]eronis[/member]
 :D :D Ara sıra bu başlığa uğramak gerek. Issız kalmış buralar.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #413 : 31 Mayıs 2015, 21:07:26 »
Buralara epeydir uğramayı unutmuşuz. Selam herkese :)
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı eronis

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #414 : 31 Mayıs 2015, 23:56:16 »
A.s. Manjaro hakkında detaylı bilgisi olan, kullanan var mı ? :)

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
« Yanıtla #415 : 04 Haziran 2015, 23:11:57 »
Cinnamon 2.4 ve 2.6 ibareli temalar vardı indirdim. Temada kullanılan resimler, butonlar farklı klasörlerde toplanmışlar. Temanın birinde readme.md dosyası da vardı içeriği şöyle: ###A theme for cinnamon _*2.6*_
Original concept by [Numix Project](https://github.com/numixproject)
---
####Installation
You can install this theme from within your theme settings.
---
####Using sass
This theme is written using the css preprocessor [sass](http://sass-lang.com/).
In case you want to contribute code or report a bug, please report against the relevant sass file and **_not_** the css file!
---
In order to install/use sass:
* [Install ruby](https://www.ruby-lang.org/en/documentation/installation/)
* [Install bundler.](http://bundler.io/#getting-started) (Used to ensure we run the same version of sass.)
* To install sass using bundler, run `bundle install` in the directory where the Gemfile is.
* Run the `parse-sass.sh` script.* The script will compile sass and run a sass watch. [For more info check the sass docs.](http://sass-lang.com/documentation/file.SASS_REFERENCE.html#using_sass)

Bu yeni temalar için yukarıdaki işlemleri uygulamaya gerek var mı veya bahsedilenler ne işe yarıyor bilgisi olan varsa cevap verebilir mi. 

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Xubuntu
« Yanıtla #416 : 14 Haziran 2015, 23:08:43 »
A.s. Manjaro hakkında detaylı bilgisi olan, kullanan var mı ? :)

Manjaroya bulaşma bence hocam,zamanında kurdum başım beladan eksik olmadı,artık manjaronun ismini bile duymak istemiyorum
Ubuntu tabanlı dağıtımları tavsiye ederim,şimdiye kadar bir tek sorunlarını görmedim,şu an Xubuntu kullanıyorum,1 kere bile takılmadı,donmadı,sadece açılması uzun sürüyor

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
« Yanıtla #417 : 15 Haziran 2015, 00:18:27 »
[member=1068]oksygen[/member] Donanımdan donanıma değişir. Manjaro'da çalışan bir donanım Ubuntu'da sorun çıkarabilir. Donanımla ilgili eleştirilerinizi belirtirken marka ve model adı vermenizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğin; AMD7670M Manjaro'da sorun çıkarıyor gibi ifadeler kullanabilir.

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Xubuntu
« Yanıtla #418 : 15 Haziran 2015, 01:55:01 »
[member=1068]oksygen[/member] Donanımdan donanıma değişir. Manjaro'da çalışan bir donanım Ubuntu'da sorun çıkarabilir. Donanımla ilgili eleştirilerinizi belirtirken marka ve model adı vermenizin daha doğru olacağını düşünüyorum. Örneğin; AMD7670M Manjaro'da sorun çıkarıyor gibi ifadeler kullanabilir.

Hocam manjaroyu yükledikten sonra paket yöneticisi çeşitli sorunlar çıkardı,manuel olarak dosyayı değiştirmem gerekti,pacman paket yöneticisinden çeşitli şeyler yüklemeye çalışırken çakışma,veya çeşitli hatalar vererek bir çok programı kurmamı engelledi
Dosyalarımı usb ye atmama izin vermedi,tam atacakken sistem tıkanıyordu (diğer dağıtımlarda aynı usb ile sorunum yoktu)
Yani bana göre insanların çoğu Ubuntu,linux mint vs dağıtımları kullanıyorlarsa demekki var bir bildikleri,pek sorun çıkarmıyor bu dağıtımlar,heyecan aramaya gerek yok,sonuçta hepsi aynı işi yapıyor,işletim sistemini özel kılan üzerindeni yazılımlar,ki bu yazılımları hepsine yükleyebiliyoruz  ;D

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #419 : 30 Haziran 2015, 05:10:18 »
Merhaba arkadaşlar öncelikle mesajlarda yazım yanlışı, imla kuralları ve türkçe kelimelerin kullanımı hakkında uyarı ve düzeltme yapan forum yönetimine teşekkür ediyorum.  Ama forum yönetiminin gözünden kaçan ve içinde yanlış kısaltma, yazım yanlışı , gereksiz devrik cümle kullanımı olan ve çok kullanılan bir kod hatasından bahsetmek istiyorum.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install firefoxNe varmış bunda diye bilirsiniz? Doğrusu
Kod: [Seç]
Firefox suyla abdest al gel inşaallahBunu firefox anlamayıp abdetsiz gelirse  ne olur. Tabiki bilgisayar murdar olur. Onun için bilgisayarda çökmeler ,  sistem sorunları, geç açılmalar vb. hatalar oluşur.
Uyarı: Linux'un puslu vadisinde anlattığım bu olayın gerçeklikle hiç bir alakası yoktur. Tamamen hayal ürünü olup şaka niyetiyle hazırlanmıştır   
sudo: suyla
apt-get: abdest al gel
install: inşaallah ;)
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2015, 14:00:14 Gönderen: Trust »
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى