Gönderen Konu: [Çözüldü] Airties Air 2315  (Okunma sayısı 12938 defa)

Çevrimdışı thedumper

• Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] Airties Air 2315
« : 30 Ağustos 2014, 13:48:57 »
Merhaba değerli dostlar,Ben Windows 8.1 den Linux Mint'e geçecektim.Neyse İndirdim Linux Mint 17 Cinnamon iso dosyasını.Sonra Usb 4 gb'lık belleğime hazırladım.Kurulum için yeniden başlattım.Açıldı sistem Fakat başlıktada belirttiğim gibi Airties Air 2315 Wireless Adaptörümü tanımadı bu yüzden kuramadım.İnternet bağlantısı olmadan kurmak istemiyorum.internet bağlantısı olarak kablolu yazıyor fakat kablolu değil adaptör takılı masaüstü pc kullanıyorum.Lütfen yardım eder misiniz? :)
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2016, 20:55:30 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Airties Air 2315
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2014, 18:52:19 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları kopyalayıp foruma yapıştırarak bizimle paylaşınız.

Kod: [Seç]
lspci -nnk | grep -iA2 net
lsusb
inxi -Nx
sudo lshw -C network
lsmod
rfkill list
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı thedumper

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2014, 19:25:33 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları kopyalayıp foruma yapıştırarak bizimle paylaşınız.

lspci -nnk | grep -iA2 net
lsusb
inxi -Nx
sudo lshw -C network
lsmod
rfkill list

Çevrimdışı thedumper

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2014, 19:42:03 »
Lütfen yardım edin böyle kaldım windowsta silinik hiç bişey yapamıyorum bi telefon var :-[ :'(

Çevrimdışı thedumper

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2014, 20:17:47 »

İnternete bağlanabilseydim atardım.Fotoğrafları koydum fakat sırasıyla.benim sorunum zaten internet olsaydı atabilirdim herhalde değil mi kopyalayıp?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2014, 20:26:39 »

İnternete bağlanabilseydim atardım.Fotoğrafları koydum fakat sırasıyla.benim sorunum zaten internet olsaydı atabilirdim herhalde değil mi kopyalayıp?

Diğer işletim sistemini sildiğinizi daha sonra farkettim, bu sebeple mesajımı silmiştim.

Paylaşılan çıktılardan ürünün kullandığı çipset ile ilgili bir veriye ulaşamadım.
Bu ürün hangi çipseti kullanıyor öğrenebiliyorsanız sorunu çözmeye çalışabiliriz.
Alternatif olarak ürünün Windows sürücüleri varsa elinizde ndiswrapper ile bu sürücüyü etkinleştirmek denenebilir.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2014, 20:42:46 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı thedumper

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2014, 20:44:57 »

Diğer işletim sistemini sildiğinizi daha sonra farkettim, bu sebeple mesajımı silmiştim.

Paylaşılan çıktılardan ürünün kullandığı çipset ile ilgili bir veriye ulaşamadım.
Bu ürün hangi çipseti kullanıyor öğrenebiliyorsanız sorunu çözmeye çalışabiliriz.
Alternatif olarak ürünün Windows sürücüleri varsa elinizde ndiswrapper ile bu sürücüyü etkinleştirmek denenebilir.

Elimde windows sürücüsü var diswrapperı nasıl kullanacağım?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2014, 21:06:31 »
Windows XP sürücüsünün bulunduğu dizini kullanıcı ev dizinine kopyalayın (Dizinin ismi XPDriver Air 2315 sanırım).
Sonra bu dizini açıp (içinde inf uzantılı dosya bulunan dizin) içinde sağ tıklayın ve Teminalde Aç seçeneğini seçin.
Şimdi açılan bu uçbirimde (uçbirim bu şekilde ilgili dizin içinde açılacaktır) aşağıdaki komutu çalıştırın.
İnf uzantılı dosyanın ismi netathuw.inf olacak galiba.

sudo ndiswrapper -i netathuw.inf
Aşağıdaki komut ile sürücünün durumunu kontrol edebilirsiniz.

sudo ndiswrapper -l
Yukarıdaki komutun çıktısına göre devam edelim.

Çevrimdışı efulim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Cinnamon
« Yanıtla #8 : 25 Ocak 2015, 14:49:27 »
Windows XP sürücüsünün bulunduğu dizini kullanıcı ev dizinine kopyalayın (Dizinin ismi XPDriver Air 2315 sanırım).
Sonra bu dizini açıp (içinde inf uzantılı dosya bulunan dizin) içinde sağ tıklayın ve Teminalde Aç seçeneğini seçin.
Şimdi açılan bu uçbirimde (uçbirim bu şekilde ilgili dizin içinde açılacaktır) aşağıdaki komutu çalıştırın.
İnf uzantılı dosyanın ismi netathuw.inf olacak galiba.

sudo ndiswrapper -i netathuw.inf
Aşağıdaki komut ile sürücünün durumunu kontrol edebilirsiniz.

sudo ndiswrapper -l
Yukarıdaki komutun çıktısına göre devam edelim.

Merhabalar

Bugün arkadaşımın masaüstü bilgisayarına mint kurdum. İnterneti usb wireless adaptörü ile alıyor. Söylediğiniz gibi ndiswrapper kurup sürücüyü yükleyip sistemi tekrar başlattım fakat sağ üst panelde herhangi bir kablosuz ağ seçeneği yok yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı efulim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Cinnamon
« Yanıtla #9 : 25 Ocak 2015, 15:10:07 »
Sorun çözüldü. ndiswrapper ile windos7 sürücüsünü kurduğum için olmuyormuş. Tekrar winxp sürücüsünü kurunca sorun düzeldi.