Gönderen Konu: Disk doldu hatası  (Okunma sayısı 5835 defa)

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux mint 17 cinnamon x86
Disk doldu hatası
« : 04 Eylül 2014, 17:07:35 »
merhaba arkadaşlar, disk kendiliğinden doldu. / dizini altında proc diye bir dizin oluştu. 1 ile 1000 arasında bir sürü klasör var. dün dosya silme programı diye açtığım konudaki programla diski temizle dedim sonra program hata verdi. sonra böyle oldu. o dosyalar silinmiyorda. nasıl silcem ben onları? hiçbir şey yapılmıyo bilgisayarda :(
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Disk doldu hatası
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2014, 17:21:41 »
Kod: [Seç]
df -k /procÇıktısı nedir? Normalde proc dizininde çalışan programların kayıtları tutulur ve program kapatılınca dizin silinir.

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2014, 17:23:31 »
Kod: [Seç]
Dosyasistemi   1K-blocks  Dolu   Boş Kull% Bağlanılan yer
proc                   0     0     0     - /proc
 programı sildim gene olmadı. 
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2014, 17:25:36 »
Mevcut diskin boş yüzeyini temizleme işlemi yarıda bırakılınca böyle oluyor sanırım. Burada anlatıldığı biçimde çöp kutusunu bir temizleyin bakalım ne olacak?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2014, 17:30:28 »
:D demek bu kadar basitmiş. iki saattir silmediğim dosya kalmadı ya :D saolun arkadaşlar 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2014, 17:34:49 »
Uygulama disk yüzeyinde boşluğu temizlerken sanırım çöp kutusunda geçici bazı dosyalar oluşturuyor. İşlem yarıda kesilince ya da zorla kapatılınca bu dosyalar silinmeden kalıyor. Bu bir bug mıdır yoksa bu şekilde kullanım normal midir bilemiyorum.

Aynı sorunu daha önce uygulamayı kullanırken bende yaşamıştım. Baobab - Disk Kullanımı Cozumleyici uygulaması yardımıyla sorunu tespit etmiştim.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2014, 17:39:19 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2014, 17:37:37 »
Uygulama disk yüzeyinde boşluğu temizlerken sanırım çöp kutusunda geçici bazı dosyalar oluşturuyor. İşlem yarıda kesilince ya da zorla kapatılınca bu dosyalar silinmeden kalıyor. Bu bir bug mıdır yoksa bu şekilde kullanım normal midir bilemiyorum.
yok Butterfly gözlemlediğim kadarıyla hangi dizinde temizleme yaparsan orada dosya oluşturuyor. onuda elimle ben sildim program yanıt vermeyince. sonra disk dolu dedi. çöp kutusundan dolayıymış herhalde silinmediği için