Gönderen Konu: (çözüldü)Kablosuz Ağ Baglantı Sorunu  (Okunma sayısı 10755 defa)

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
(çözüldü)Kablosuz Ağ Baglantı Sorunu
« : 13 Eylül 2014, 16:27:31 »
Merhaba arkadaslar kredi yurtlar kurumu yurdunda kalıyorum da. İnternete baglanacağım, ilk başta kablosuz baglanıldı diyor, daha sonra tarayıcıyı açtıgımda ağdan atıyor. Sürekli bağlanılıyor gözüküyor ama kablosuz ağa baglanmıyor. (PC girmeyince telefondan girdim, yazım hataları için kusura bakmayın.)

Düzenleme: İmla

« Son Düzenleme: 14 Eylül 2014, 18:25:27 Gönderen: osman »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kablosuz Ağ Baglantı Sorunu
« Yanıtla #1 : 13 Eylül 2014, 16:52:59 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları kopyalayıp foruma yapıştırarak bizimle paylaşınız.

Kod: [Seç]
lsusb
lspci -nnk | grep -iA2 net
sudo lshw -C network
inxi -Nx
lsmod
iwconfig | grep 'Power Management'
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2014, 17:42:21 »
CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları kopyalayıp foruma yapıştırarak bizimle paylaşınız.

lsusb
lspci -nnk | grep -iA2 net
sudo lshw -C network
inxi -Nx
lsmod
iwconfig | grep 'Power Management'
  [quote/] bilgisayardan nete giremedigimden komutlari ekle yazip goruntulerin fotoraflarini cektim sana zahmet su linkten bakabilcen mi
[/] https://yadi.sk/i/duK65-KebTZkR
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2014, 17:44:36 Gönderen: osman »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2014, 19:45:27 »
Komutların çıktılarını resim olarak paylaşmayınız. Çıktıları bir metin düzenleyiciye yapıştırıp sisteminizde kurulu ise başka bir işletim sistemine ya da telefonunuza kopyalayarak paylaşabilirsiniz.

Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp sisteminizi yeniden başlatmayı deneyiniz.

echo "options rt2800pci nohwcrypt=1" | sudo tee  /etc/modprobe.d/rt2800pci.conf

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2014, 20:03:15 »
Komutların çıktılarını resim olarak paylaşmayınız. Çıktıları bir metin düzenleyiciye yapıştırıp sisteminizde kurulu ise başka bir işletim sistemine ya da telefonunuza kopyalayarak paylaşabilirsiniz.

Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp sisteminizi yeniden başlatmayı deneyiniz.

echo "options rt2800pci nohwcrypt=1" | sudo tee  /etc/modprobe.d/rt2800pci.conf

Malesef hala baglanmıyor bilgisayar, nete girmiyor yanında ara kabloda yok, txt seklinde telefona atıp paylaşamadım o yüzden.

Yalnız birtek KYK kablosuz ağ baglanmıyor, telefonu modem olarak açınca baglanıyor.

Düzenleme : Mesaj birleştirme ve imla
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2014, 20:31:25 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2014, 20:42:16 »
Kablosuz ağ için güç yönetimi etkin görünüyor.
Aşağıdaki şkeilde bunu pasifleştirmeyi deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.
(Mate masaüstü için gedit yerine pluma yazınız.)

sudo gedit /etc/pm/power.d/wireless
Açılan dosyaya aşağıdaki satırları kopyalayıp yapıştın ve dosyayı kaydedin.

#!/bin/sh
/usr/sbin/iwconfig wlan0 power off

Aşağıdaki komut ile oluşturulan dosyaya çalıştırma izni verip sistemi yeniden başlatmayı deneyelim.

sudo chmod +x /etc/pm/power.d/wireless

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2014, 21:20:30 »
Kablosuz ağ için güç yönetimi etkin görünüyor.
Aşağıdaki şkeilde bunu pasifleştirmeyi deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.
(Mate masaüstü için gedit yerine pluma yazınız.)

sudo gedit /etc/pm/power.d/wireless
Açılan dosyaya aşağıdaki satırları kopyalayıp yapıştın ve dosyayı kaydedin.

#!/bin/sh
/usr/sbin/iwconfig wlan0 power off

Aşağıdaki komut ile oluşturulan dosyaya çalıştırma izni verip sistemi yeniden başlatmayı deneyelim.

sudo chmod +x /etc/pm/power.d/wireless
Malesef bilgisayari yeniden baslatinca otomatikte ya ag bole baglanmis wirelesa isareti gozukuyor ama nete girmiyo  2sn sonrada atiyo baglaniliyor die ole donup duruo

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 13 Eylül 2014, 22:31:21 »
Linux Mint'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Aşağıdaki komutların çıktısını paylaşınız, bu çıktılara göre bir çekirdek güncellemesi yapmayı deneyelim.

uname -rm

Çıktılardan anladığım kadarıyla Linux Mint 16 kullanıyorsunuz. Burada aynı çipseti kullanan bir kullanıcı Linux Mint 17 için sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. Bence güncel sürümü kurmayı deneyebilirsiniz. Büyük ihtimalle bir çekirdek güncellemesi ile aynı sonucu elde etmek de mümkün olabilir.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2014, 22:37:32 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 13 Eylül 2014, 23:07:06 »
Linux Mint'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Aşağıdaki komutların çıktısını paylaşınız, bu çıktılara göre bir çekirdek güncellemesi yapmayı deneyelim.

uname -rm

Çıktılardan anladığım kadarıyla Linux Mint 16 kullanıyorsunuz. Burada aynı çipseti kullanan bir kullanıcı Linux Mint 17 için sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. Bence güncel sürümü kurmayı deneyebilirsiniz. Büyük ihtimalle bir çekirdek güncellemesi ile aynı sonucu elde etmek de mümkün olabilir.
. 16 kullaniyorum ama internete baglanmadan nasil guncelliyicem ki ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #9 : 13 Eylül 2014, 23:39:51 »
Bir başka sistemde gerekli paketleri indirip Linux Mint kurulu sisteminize aktarmanız gerekecek.

Bunun için; sisteminiz 32 Bit ise aşağıdaki paketlerin tamamını indiriniz.

kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16.2-utopic/linux-headers-3.16.2-031602-generic_3.16.2-031602.201409052035_i386.deb

kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16.2-utopic/linux-headers-3.16.2-031602_3.16.2-031602.201409052035_all.deb

kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16.2-utopic/linux-image-3.16.2-031602-generic_3.16.2-031602.201409052035_i386.deb

Sisteminiz 64 bit ise aşağıdaki paketleri indirmeniz gerekecek.

kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16.2-utopic/linux-headers-3.16.2-031602-generic_3.16.2-031602.201409052035_amd64.deb

kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16.2-utopic/linux-headers-3.16.2-031602_3.16.2-031602.201409052035_all.deb

kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.16.2-utopic/linux-image-3.16.2-031602-generic_3.16.2-031602.201409052035_amd64.deb

İndirdiğiniz bu dosyaları Linux isminde bir dizin oluşturup içine kopyalayın ve Linux Mint sisteminizdeki kullanıcı ev dizinine taşıyın.

Şimdi aşağıdaki komutlar ile indirdiğiniz çekirdek (sürüm 3.16.2) paketlerini kurabilirsiniz.

cd Linux
sudo dpkg -i *.deb

Öneri: Paketleri bir başka bilgisayarda indirip USB bellek gibi bir ortam ile sisteminize taşıyabilirsiniz.

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #10 : 14 Eylül 2014, 15:38:00 »
İnternet cafeye gittim usb ye attım bunlarıda ne olur olmaz diye linux 17 kurulum dosyalarınıda indirdim rar içinde dosyalar indi bunları iso ya çevirip yükleme cd si oluşturuyorduk galiba nasıl yapıyorduk onu?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 14 Eylül 2014, 15:58:25 »
İndirdiğiniz Linux Mint 17 dosyası .rar uzantılı değildir, kurulum dosyası hali hazırda .iso uzantılıdır. Linux Mint 17'yi indirdiğiniz sistemde .iso uzantısı Winrar ile açılacak şekilde ayar yapılmıştır sadece.

İndirdiğiniz çekirdekler Linux Mint 16'ya da Linux Mint 17'ye de anlatılan biçimde kurulabilir.

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #12 : 14 Eylül 2014, 17:57:59 »
İndirdiğiniz Linux Mint 17 dosyası .rar uzantılı değildir, kurulum dosyası hali hazırda .iso uzantılıdır. Linux Mint 17'yi indirdiğiniz sistemde .iso uzantısı Winrar ile açılacak şekilde ayar yapılmıştır sadece.

İndirdiğiniz çekirdekler Linux Mint 16'ya da Linux Mint 17'ye de anlatılan biçimde kurulabilir.

Valla Allah razı olsun şu verdiğin paketleri kurunca sorun kalmadı.Şuan giriyor ben elim deymişken bu linux mint 17 yi kuruyimmi kurmazsam böyle sürekli sounlar çıkmaya devam edermi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #13 : 14 Eylül 2014, 18:06:04 »
Linux Mint 16 için destek süresi bitti. Bununla birlikte ileride başka sorunlar yaşayıp yaşamayacağınız ile ilgili bir öngörüde bulunmak zor. Bunun yerine Linux Mint 17 LTS sürümü kurmanız her zaman için önerilecek bir durumdur. Linux Mint 17 LTS Nisan 2019 tarihine kadar destek verilecek bir sürümdür.

Konuyla ilgili sorun çözüldü ise, konu başlığını düzenleyip başına [Çözüldü] etiketi eklerseniz konuyu kilitleyebiliriz.