Gönderen Konu: [Çözüldü]Flash Diskim Artık Format Atmıyor  (Okunma sayısı 4955 defa)

Çevrimdışı PCExpress

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Arch Linux + GNOME
[Çözüldü]Flash Diskim Artık Format Atmıyor
« : 30 Ekim 2014, 12:44:47 »
Merhabalar ,

Dün lanet olsun Windows 8.1 yüklemiştim sonra tekrar yanına Linux kurucaktım güncelleme yaparken kapandı Windows 8.1 sonra sürekli yeniden başlatılıyor yazıyordu sürekli güncelleme atıyordu bende Windows 8.1 ' in üstüne Linux atmak zorunda kaldım yoksa hiç açılmıyordu. Bu şekilde yaptıktan sonra Flash diskimi FAT olarak biçimlendirmeyi denedim iki saat onu aradım Disk Aracı ile bölümleri sildim falan onla biçimlendirme yaptım gParted ile yaptım KDE Partition Manager ile yaptım hepsiyle yaptım fakat hiçbir türlü FAT olmadı (sanırım FAT16 olması gerekiyordu). Bende Windows ' tan girip FAT yaptım şimdi hiç format ekranına gelmiyor(boot) , flash disk HP Usb Storage Format Tool ' u denedim , Rufus ' u denedim , Dr.UFD denedim (Windows ' tan) fakat nafile hiçbir türlü formata başlamıyor zaten elimde format atabildiğim tek bu flash bellek kalmıştı onu da kaybetmeyeyim :( FAT dosya sistemi olmadan format atılmıyor malesef lütfen yardım edin :(

Bunları ElementaryOS dağıtımında yaptım o yüzden bu bölümde açma gereği duydum yanlışsa affola.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2014, 14:52:47 Gönderen: PCExpress »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Flash Diskim Artık Format Atmıyor
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2014, 13:50:28 »
Öncelikle dikkatlice burada yazılanları uygulayıp USB belleği sıfırmayı deneyiniz.

Sonra Gparted'ı açıp istediğiz dosya türünde diskinizi biçimlendiriniz.
En son olarak USB bellek için açılış bayrağı (boot flag) eklemelisiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı PCExpress

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Arch Linux + GNOME
Ynt: Flash Diskim Artık Format Atmıyor
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2014, 14:52:26 »
Hay Allah , diskpart ile tekrar bootable aygıt haline getirince düzeldi neden böyle birşey oldu anlayamadım ama bu makale işime yarayabilir ilerki zamanlarda kullanabilirim teşekkürler çözüldü eki getiriyorum boşa da konu açtık ama :D