Gönderen Konu: [Çözüldü] Openvpn sorunu?  (Okunma sayısı 8105 defa)

Çevrimdışı Blach

• Çok Yeni Penguen
  • *
[Çözüldü] Openvpn sorunu?
« : 01 Kasım 2014, 10:38:38 »
Merhaba;

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=249.msg1937#msg1937  ve http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=110.msg656#msg656 topicteki konuyu inceledim. Forumlardan araştırmalarımı yaptım sanırım kendimce dogru kurulum basardım. Fakat ne vpnbook nede cyberghost ile bir baglantı saglıyamıyorum. VPN baglantısı saglandı diyor fakat internetim kesiliyor google bile acılmıyor. VPN kapatınca normale donuyor. sertifikasyon olaylayınıda dogru yapıyorum sanki. Bu konu hakkında bana yol gösterirmisiniz. Ne yapmam lazım?

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2014, 07:20:26 Gönderen: Blach »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Openvpn sorunu?
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2014, 13:46:56 »
Vpnbook için aşağıdaki şekilde uçbirimden bağlantı sağlamayı deneyince ne oluyor?

Kod: [Seç]
sudo openvpn /.ovpn/uzantılı/dosyayı sürükle/bırak
sudo openvpn /vpnbook-euro1-tcp80.ovpn/dosyasını/sürükle/bırak
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Blach

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2014, 19:48:45 »
Vpnbook için aşağıdaki şekilde uçbirimden bağlantı sağlamayı deneyince ne oluyor?

sudo openvpn /.ovpn/uzantılı/dosyayı sürükle/bırak
sudo openvpn /vpnbook-euro1-tcp80.ovpn/dosyasını/sürükle/bırak

Merhaba;

Dediğinizgibi yapınca completed demekte fakat nasıl baglantı kurucam ağ ayarlarında gözükmemektedir?

Güncelleme:

Sorunumu cyberhost ve vpnbook ile değilde tunnelbear ile hallettim. Galiba sertifikasyon key işlemlerinde bir yanlıslık yada ayarlarında bir yanlıslık yaptım. Tunnelbear otomatik veiryormuş onu da satın alarak hallettim :). vpn de oldupuna göre ben linuxtan artık vazgeçmem :)

Teşekkür ederim.

İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 02 Kasım 2014, 21:03:29 Gönderen: Blach »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2014, 21:41:11 »

Dediğinizgibi yapınca completed demekte fakat nasıl baglantı kurucam ağ ayarlarında gözükmemektedir?

Bir şey yapmanıza gerek yok, sadece web tarayıcıyı yeniden başlatmanız gerekebilir.

Sorun çözüldüyse konu başlığını düzenleyip elle [Çözüldü] etiketi eklerseniz konuyu kilitleyebiliriz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]