Gönderen Konu: Tüm trafiği Tor'a yönlendirmek  (Okunma sayısı 3859 defa)

Çevrimdışı Marslı

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: linux mint 17 cinnamon x86
Tüm trafiği Tor'a yönlendirmek
« : 15 Kasım 2014, 18:12:38 »
arkadaşlar merhaba
bütün ağ trafiğini tor a nasıl yönlendirebilirim ?
Eğer evrenin bir sonu varsa, bir akvaryumdaki tutsak balıklarız anlamına gelir bu; sonu yoksa, sonsuz karanlıkta kaybolmuş koyunlarız demektir!

Çevrimdışı eraycetin

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 17 Cinnamon
Ynt: Tüm trafiği Tor'a yönlendirmek
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2014, 15:49:46 »
bende öğrenmek istiyorum bunu.

up

Çevrimdışı rutku

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2014, 19:43:04 »
Tüm ağı tor'a yönlendirmek size anonimlik sağlamaz.
Alıntı
Şöyle ki; tekil bir kullanıcı  uzun bir zaman diliminde sık sık Tor kullanıyorsa, neredeyse kesin olarak anonimliği ortadan kaldırılabilir.
Alıntı
Anonim ağa giriş yaparken ve anonim ağdan çıkış yaparkenki trafik incelenebiliyor. Tor’un içinde anonimsiniz, kimliğiniz gizli. Ancak Tor ‘a giriş isteği ve tor’dan tam çıkarken normal internet trafiğine geri gelişiniz gözlemlenebiliyor.
Alıntı
Araştırmadan çıkan sonuçlar, internet davranışlarını gizlemek isteyen kişileri üzecek cinsten. Prensip olarak gözetlenmekten hoşlanmayan gizlilik savunucuları, kaynaklarını korumak isteyen gazeteciler, politikacılar ya da yasa dışı işler çeviren kişiler için kötü haber...
Bir ara Tor'un devlet destekli olduğunu duymuştum. Ama illa ben kullacağım diyorsanız size tails öneriyorum. Bütün trafik tor üzerinden sağlanıyor.
Bu arada NSA'nın yaptığı son operasyonda 17 Tor kullanıcısı gözaltına alındı ve tutuklandı.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2014, 20:50:16 »
Backbox Linux ya da Tails dağıtımları Tor ağı için uygun. Normal bir sisteme Tor ağı yapılandırmaya çalışmanızı önermiyorum.

Ayrıca Tor Ağının ne olursa olsun çok yavaş olduğunu, içindeki sitelerin içerik bakımından kötü ve çok basit scriptlerden oluştuğunu, video izlemek veya herhangi bir performans gerektirecek web uygulamasında büyük sorunlar yaşayacağınızı hatırlatmak isterim. Tehlikesinden, şaibelerinden ve kullanıcı kitlesinden çoğumuzun haberi vardır sanırım.

Hakkında ilgi çekici efsaneler uydurulmuş olduğu için merak topluyor ama vakit ayırmaya değmeyecek bir sistem olduğunu düşünüyorum.

Kolay gelsin.