Gönderen Konu: Masaüstü Çalışma Alanı ve Sağ Alan Problemi  (Okunma sayısı 5405 defa)

Çevrimdışı vivi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Qiana Cinnamon
Masaüstü Çalışma Alanı ve Sağ Alan Problemi
« : 20 Kasım 2014, 10:36:55 »
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Dün gece yükledim mint 17 cinnamon u yükledikten ve güncelledikten sonra herhangib bir sorun yoktu. Fare imleci masaüstünün sağına gelince duruyordu sağa doğru devam etmiyordu ve çalışma alanlarım yanyanaydı şimdi ise alt alta. Bu durumu nasıl düzeltebilirim; yani fare imlecim ekranın dışın gider gibi sağ taraftan beri gitmesin ve çalışma alanları ekranında çalışma alanları alta alta değil de yan yana gözüksün.

İyi forumlar.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Masaüstü Çalışma Alanı ve Sağ Alan Problemi
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2014, 12:45:11 »
Cinnamon Ayar Yöneticisi => Çalışma Alanları bölümünden Sergi görünümünü ızgara olarak göster ve Çalışma alanları arasında geçişe izin ver seçenekleri önündeki işaretleri kaldırabilir ya da çalışma alanları sayısını ikiye düşürebilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı vivi

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Qiana Cinnamon
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2014, 21:17:49 »
Cinnamon Ayar Yöneticisi => Çalışma Alanları bölümünden Sergi görünümünü ızgara olarak göster ve Çalışma alanları arasında geçişe izin ver seçenekleri önündeki işaretleri kaldırabilir ya da çalışma alanları sayısını ikiye düşürebilirsiniz.

Problem çözülmedi hala yanda boşluk varmış gibi işaretçi ekranın sağına doğru gidebiliyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2014, 21:27:56 »
Fare imlecini ekranın sağına (ya da soluna) doğru götürdüğünüzde diğer Çalışma Alanına mı geçiyor?
Eğer öyleyse Cinnamon Ayar Yöneticisi => Pencere Döşeme ve Kenar Geçişi => Masaüstü kenarı ile geçişi etkinleştir seçenği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2015, 21:12:48 »
hocam merhaba,
yukarıdaki sorun bende de var imleç ekranın sağına (dışına) çok kayıyor yukarıda seçenekler işe yaramadı
"Fare imlecini ekranın sağına (ya da soluna) doğru götürdüğünüzde diğer Çalışma Alanına mı geçiyor? Eğer öyleyse Cinnamon Ayar Yöneticisi => Pencere Döşeme ve Kenar Geçişi => Masaüstü kenarı ile geçişi etkinleştir seçenği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz." bu ayarı yapamadım cinnamon ayar yöneticine nasıl ulaşabilirim? sistem mint17 64bit

edit:çözüm fazladan bir ekran daha vardı diğerini kapattım sorun halloldu
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2015, 21:17:07 Gönderen: kuzgun_ »