Gönderen Konu: Linux’a adım atmak: Ubuntu ile bir hafta konu başlıklı Teknoseyir incelemesi  (Okunma sayısı 5178 defa)

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
Merhaba arkadaşlar Teknoseyir'in Ubuntu incelemesini değerlendirmenize sunuyorum.İnceleyip varsa gördüğümüz yanlışlıklara yorum yapalım.Teşekkürler.Sitenin adresi :

http://teknoseyir.com/linuxe-adim-atmak-ubuntu-ile-bir-hafta
GNU Emacs :)

Çevrimdışı sezmen

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Pardus 19.3
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Bazı çok basit ve sorun bile olmayan şeyleri fazla büyütmüşler ama iyi bir inceleme olmuş. Aklımda kalan en uç soruna bakın: Ubuntu ile gelen tarayıcı arayüzünü değil de kendi kurduğu xsane'yi berbat bir arayüzü var diye eleştirmeleri çok basit kaçmış. Ubuntu sayesinde 7-8 aydır evde sadece linux kullanır olduk. Ancak Linux mint 17.1 çıksın ona geçeceğim inş.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.
https://500px.com/sezginmendil

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Bende şeye takıldım; "Gecekondudan apartman yapmışlar" tarzında bir cümle geçirdi. Tamam eksikleri olabilir ama böyle de yerilmez ki.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı sezmen

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Pardus 19.3
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ayrıca linuxu terminale indirgemeleri ve insanların gözünü korkutmaları hiç hoş değil. Keza ben basit bir ev kullanıcısının terminali açmadan ubuntu, linux mint vb. son kullanıcı dostu dağıtımları çok uzun yıllar kullanacağına inanıyorum.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.
https://500px.com/sezginmendil

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ayrıca linuxu terminale indirgemeleri ve insanların gözünü korkutmaları hiç hoş değil. Keza ben basit bir ev kullanıcısının terminali açmadan ubuntu, linux mint vb. son kullanıcı dostu dağıtımları çok uzun yıllar kullanacağına inanıyorum.
Kesinlikle katılıyorum.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Teknoseyir'i sık sık takip ederim. İşlerini gayet iyi yapıyorlar. Bu defa da öyle yapmışlar, oldukça iyi bir iş çıkarmışlar. Xsane'yi berbat bir arayüzü var diye eleştirmeleri işin çok küçük bir bölümü ve hiç de basit kaçmamış. Son derece yerinde bir eleştiri getirmişler. Söyledikleri şu: Bu kadar iyi bir dağıtım, güzel bir masaüstü ortamıyla geliyor ama içeriğinde Windows 95 ile sunulabilecek kadar basit yazılımlar var, mesela Xsane, biçiminde. "Gecekondudan apartman yapmışlar" cümlesini cımbızlayıp alırsanız yanlış bir iş yapmış olursunuz. Zira bu söz de bu Xsane konusuna ilişkin olarak söyleniyor, genel olarak söylenmiş bir söz değil yani.

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Eksik ya da değil, eksik görülen yerleri iletilebilir; adam yine deneyecem diyor sonlara doğru.. başka dağıtımları da. Bu iyi bir şey. Böyle teknoloji siteleri artar umarım. En azından unix nedir linux nedir bilinmesine vesile...
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ufak tefek hata ya da eksikliklerine rağmen iyi bir inceleme olmuş zaten sitedeki yorumlara bakılınca eksiklikler veya hatalar yazılıp çizilmiş onun için burada buna gerek yok. Bu işi daha iyi yapacağına inanan varsa buyursun biz de keyifle izler ve destek verip video paylaşımında bulunuruz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Phil Cassidy

• Yeni Penguen
  • *
Teknoseyir'i ben de severim, takip de ederim. Özellikle Levent Pekcan çok ayrıdır benim gözümde.

Bu incelemeye dair şu konular bariz dikkatimi çekti;

1) GNOME'u ''Gınom'' diye telaffuz etmiyoruz, ''Nom'' diye telaffuz ediyoruz.
2) ''Chrome yok, Chromium var'' cümlesi de tamamen geçersiz bir önerme.
3) sudo apt-get install chromium komutunda enter'a basılsa hata alınacaktı. Chromium'un paket adı: chromium-browser'dır.
4) ''Terminalde tonlarca yazı oluyor, çözmek zorunda kalıyorsun'' ifadesi  ile biraz abartıya kaçılmış.

Aksine, grafik arayüzde bir hata aldığınızda sıkıntının kaynağına tam olarak vakıf olamayabilirsiniz. Bu doğrultuda çözüm getirmeniz de zorlaşır.

5) Terminal komutları çok zor gibi gösterilmiş, ''genius''lar terminal kullanır gibi bir hava verilmiş. Bu da doğru değil. Genellikle işe yarar komut sayısı belli, hatta bu konuda cheat sheet diye tabir edilen duvar kağıtları var. Bu dokümantasyonun da yardımıyla, birkaç hafta sonra temel komutları düşünmeden yazar hale geliyorsunuz.

6) Kısaca GNU'dan bahsedilebilirdi.

Tüm bunların yanında, Teknoseyir gibi popüler bir kanalda bu gibi incelemeler görmek sevindirici. Darısı diğer dağıtımların da başına diyelim.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Terminal ve diğer konuları merak eden arkadaşlar Semetey Coşkun'un  Sudo 60-61 sayılarındaki yazılarını okuyup biraz kıyas yapma imkanına sahip olabilir.

http://sudo.ubuntu-tr.net/
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
3) sudo apt-get install chromium komutunda enter'a basılsa hata alınacaktı. Chromium'un paket adı: chromium-browser'dır.

İşte bu güzel tespit olmuş :)
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **