Gönderen Konu: Debian mı ? Yoksa Normal Mate mi ?  (Okunma sayısı 6404 defa)

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
Debian mı ? Yoksa Normal Mate mi ?
« : 27 Kasım 2014, 16:20:25 »
Merhabalar üstadlarım. Linux Mint Cinnamon x64 masaüstü kullanıyorum ve oldukça memnunum. Ancak ayrı bir diske Linux Mint Mate kuracağım, ancak istediğim yeni güncelleştirmeleri hemen almak, depoda daha fazla yazılım bulmak, daha düşük kaynak tüketimi (Bellek ve işlemci) ve hızlı bir masaüstü olsun istiyorum. Acaba debian sürümü aradığım sürüm mü ? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: Debian mı ? Yoksa Normal Mate mi ?
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2014, 16:29:25 »
Kastın LMDE ise, onu kur derim. Ancak biraz donanımlı olman gerekiyor LMDE için.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2014, 17:00:47 »
Evet LMDE'ını kastediyorum. Donanımlı (-anladığım kadarıyla-bilgi sahibi) olmam derken; açıkcası zorla karşılaşmadan birşeyler elde edemeyiz. Ben yaklaşık 4 aydır Cinnamon ve 1 ay kadar da Mate kullandım. Çok bunalıma girersem zaten Cinnamon'a geri dönerim
Yaşlanıyorum...

Çevrimdışı Phil Cassidy

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2014, 17:45:11 »
Merhabalar üstadlarım. Linux Mint Cinnamon x64 masaüstü kullanıyorum ve oldukça memnunum. Ancak ayrı bir diske Linux Mint Mate kuracağım, ancak istediğim yeni güncelleştirmeleri hemen almak, depoda daha fazla yazılım bulmak, daha düşük kaynak tüketimi (Bellek ve işlemci) ve hızlı bir masaüstü olsun istiyorum. Acaba debian sürümü aradığım sürüm mü ? Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar

Merhaba,

Ubuntu ve Ubuntu'yu taban alan dağıtımlar paket sayısı açısından genellikle daha avantajlı oluyorlar.
Bunun dışında, Debian tabanı -gözlemlerime göre- Ubuntu tabanından daha az kaynak tüketiyor.

Ör: Kali projesinde Ubuntu yerine Debian kullanılması, Crunchbang gibi minimal dağıtımların Debian tabanında olması, zamanında Mint için Debian tabanının düşünülmesi genellikle bu sebeptendir.

Fakat iş Linux Mint için Debian tabanına gelirse, Ubuntu tabanlı Linux Mint her zaman daha avantajlıdır. Zamanında bir onu, bir bunu kullanmış bir birey olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.