Gönderen Konu: Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon ve Mate Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 34883 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3

Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Sürüm                                                          Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Sürüm

Linux Mint 17.1 Rebecca'nın Cinnamon ve Mate masaüstü ortamlarını içeren Kararlı Sürüm ISO kalıpları ftp sunucularında yerlerini almaya başladılar.

Aşağıdaki bağlantılardan Linux Mint 17.1 Rebecca ile ilgili duyuru, sürüm notları ve yeni özellikleri içeren blog sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Kararlı Sürüm Duyurusu
Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Yeni Özellikler
Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Sürüm Notları

Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Kararlı Sürüm Duyurusu
Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Yeni Özellikler
Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Sürüm Notları

2019 yılına kadar (güvenlik güncellemesi) desteği sürecek olan Linux Mint 17.1 Rebecca ile gelen yeniliklerden bazıları şunlar.

Cinnamon 2.4

Cinnamon 2.4 sürüm ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki bağlantılardan edinebilirsiniz.

Cinnamon Masaüstü Ortamı 2.4 Sürüm Yayınlandı
Cinnamon 2.4 : Yenilenen Tema ve Arkaplan Yönetimi (Otomatik Arkaplan Değişimi)

Güncelleme Yöneticisi

Güncelleme Yöneticisi artık paketleri kaynak dosyasına göre gruplandırıyor. Örneğin Libre Office kaynak dosyası derlendiğinde birden fazla paket üretiyor. Eski sürümlerde güncelleme sırasında tüm bu paketler (yaklaşık 20 tane) görünüyordu. Güncelleme Yöneticisinin yeni sürümü ise bunları libreoffice olarak gruplayarak gösteriyor. İlgili grup üstüne tıkladığınızda grup altında hangi paketlerin bulunduğunu görebiliyorsunuz.

Çekirdek Seçimi

Güncelleme Yönetici => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri seçeneği ile ulaşabileceğiniz Çekirdek yönetim bölümü de elden geçen özellikler arasında.

Elden geçen bu bölüm ile çekirdek yönetimi daha kullanışlı hale gelmiş.

Dil Ayarları

Dil Ayarları daha fazla bilgi için yeniden dizayn edildi ve kullanımı daha etkin hale getirildi.
Klavyede mevcut olmayan karakterler için Giriş Yöntemi özelliği eklendi.

Giriş Ekranı (MDM) Yöneticisi

MDM Giriş Ekranı ile ilgili ayarların yapılacağı Giriş Penceresi Tercihleri aracı geliştiricilerin el deydirdiği bir başka uygulama olmuş.
Seçilen temanın ön izlemesinin yapılabileceği bir düğme de eklenen yeni özellikler arasında.

Linux Mint Mate Compiz Desteği

Linux Mint 17.1 Mate sürüm ile Compiz pencere yöneticisi hazır olarak gelecek. Yani kurulum sonrası ek bir paket yüklemeden Compiz'i kullanabileceksiniz. Masaüstü ayarlarına eklenen seçenek ile Marco (Mate'in varsayılan pencere yöneticisi) ve Compiz pencere yöneticileri arasında geçiş yapılabilecek. Bu değişiklik sonrası Compiz'in etkinleşmesi için oturumu kapatıp yeniden açmak yeterli olacak. Daha fazla bilgiyi aşağıdaki bağlantıdan edinebilirsiniz.

Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Sürüm Hazır Compiz Desteği İle Gelecek

Dizin Renklendirme

Nemo ve Caja için hazırlanan folder-color eklentisi sayesinde dizinlere farklı renkler verebileceksiniz.

İndirme Bağlantıları

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 64 Bit

Torrent Bağlantıları

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 64 Bit

MD5sum Güvenlik Kodları

Kod: [Seç]
d1a9474f4f48c3a2220ddd1ff57f76b3  linuxmint-17.1-cinnamon-32bit.iso
0307ffcd5046c176599904193899426e  linuxmint-17.1-cinnamon-64bit.iso
a8c7529d3bc0d3a4b1c03a9163cab1e8  linuxmint-17.1-mate-32bit.iso
c37ca530d17bfdf6431e92c92baf8503  linuxmint-17.1-mate-64bit.iso
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2014, 19:32:54 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı x agent

• Çok Yeni Penguen
  • *
Sistemim Linux Mint 17 Cinnamon 64 bit...17.1 Rebecaya direk yukseltme yapabiliyor muyum yoksa mutlaka iso dosyasini indirip usb bellege yada cd ye yazdirip sifirdan kurulum mu yapmaliyim? eger yukseltilebiliyorsa en saglikli yontem nedir?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Sistemim Linux Mint 17 Cinnamon 64 bit...17.1 Rebecaya direk yukseltme yapabiliyor muyum yoksa mutlaka iso dosyasini indirip usb bellege yada cd ye yazdirip sifirdan kurulum mu yapmaliyim? eger yukseltilebiliyorsa en saglikli yontem nedir?

İlerleyen günlerde Linux Mint 17'den Linux Mint 17.1'e yükseltme yapabileceksiniz. Bununla ilgili yükseltme yapıp yapmamamyı tercih edebileceksiniz.

If you are running Linux Mint 17, you do not need to reinstall. Please wait a little while. We’ll provide updates to Linux Mint 17 and information in an upcoming announcement. Upgrading will be easy, fully supported and it will be an opt-in (i.e. you will have the choice to upgrade to 17.1 but also to keep 17 as it is).

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı x agent

• Çok Yeni Penguen
  • *
Tesekkurler.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
İlerleyen günlerde Linux Mint 17'den Linux Mint 17.1'e yükseltme yapabileceksiniz. Bununla ilgili yükseltme yapıp yapmamamyı tercih edebileceksiniz.
Yükseltme yapmayan pişman olur.  Bana göre en temizi sıfır kurulum.
Belirtmeliyim ki bütün sistemlerde sistem yükseltmeleri her zaman sorunsuz olmaz. Donanım çeşitliliği o kadar fazla olduğu durumlarda sorun olma ihtimali gayet normal bir durum. Hatta sınırlı sayıda OSX cihazlarda bile yükseltmelerini sorunsuz yapan pek az olur.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2014, 17:09:24 Gönderen: shadow. »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı metinolmetin

• Yeni Penguen
  • *
    • @MetinAltintas
    • metinolmetin
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia Cinnamon 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: GTX960m
  • İşlemci: intel i7 6700HQ @2600 MHZ
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkürler.

ASUS UX32LN Ultrabook pc'de Win8.1 64 bit yanına LM 17 KDE 64 bit sürümünü henüz kurdum. Üstelik UEFI modunda laptoba kurmak için bir hayli uğraş verdim, şimdide 17.1 çıkmış. LM17.1'i güncelleme yoluyla alabilme seçeneğimiz olursa çok güzel olur. USB yoluyla UEFI modunda kurulum, normal kuruluma göre biraz daha zahmetli bir olay ama çokta kullanışlı olduğunu farkettim. UEFI kurulumunun güzel tarafı 4'ten fazla disk bölüntüsüne izin vermesi çok iyi bir olay.

Bununla ilgili bir sorum olacak, UEFI modunda GPT bölümleri oluşturdum amacım win8.1 - 64 bit ile beraber LM 17 KDE 64 bit veya farklı Linux dağıtımlarını denemek, beraber kullanmak. Olurda LM 17 veya daha değişik  dağıtımları sıfırdan kurma ihtiyacı hissettiğimde Linux dağıtımına ait gurubu UEFI sisteminden hasarsız nasıl kaldırabilirim?

Disk bölüntüsü tablosu ekran altıntısı:
Bizimkisi bir αşk hikαyesi Değildi, bizimkisi 'Aşktı' gerisi hikαyeydi ..!

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Teşekkürler.

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
KDE sürüm ne zaman çıkar peki?
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
KDE sürüm ne zaman çıkar peki?

Linux Mint 17.1 Rebecca KDE ve XFCE kararlı sürümlerin hazır olması Aralık ayı sonuna doğru olacaktır.

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
 Linux Mint 17.1 “Rebecca”nın Final Sürümü Duyuruldu

http://www. /gnulinux/linux-mint-17-1-rebeccanin-final-surumu-duyuruldu.html

http://blog.linuxmint.com/?p=2714

http://blog.linuxmint.com/?p=2713

Çevrimdışı muhammed4949

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 17.2
Yükseltmeyi nasıl yapabiliriz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye

If you are running Linux Mint 17, you do not need to reinstall. Please wait a little while. We’ll provide updates to Linux Mint 17 and information in an upcoming announcement. Upgrading will be easy, fully supported and it will be an opt-in (i.e. you will have the choice to upgrade to 17.1 but also to keep 17 as it is).[/quote

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Linux Mint 17 Qiana'dan Linux Mint 17.1 Rebecca sürüme yükseltme yapabilmek için Güncelleme Yöneticisine yeni sürüm yükseltme aracı eklendi. Yeni araç ile ilgili Türkçe çevirilerde tamamlanmış durumda. Büyük ihtimalle bu yeni araç önce Romeo deposunda bir süre test edilecektir. Sürüm yükseltme aracı, test işlemleri sonrası ana depoya alınarak genel kullanıma sunulacaktır.

« Son Düzenleme: 03 Aralık 2014, 23:07:31 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Linux Mint 17 Qiana'dan Linux Mint 17.1 Rebecca sürüme yükseltme yapabilmek için Güncelleme Yöneticisinin 4.7.7 sürümü depoya eklendi.

Linux Mint genel blogdaki açıklamaya buradan erişebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 15:19:28 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Çağrı07

• Penguen
    • Kayıt Formu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GT 730m (4 GB VRAM)
  • İşlemci: İntel Core i7 3630QM
Hocam neden xfce sürümü iso'lar arasina eklenmedi ?
Yaşlanıyorum...