Gönderen Konu: Linux Sözlüğü  (Okunma sayısı 17559 defa)

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Ynt: Linux Sözlüğü
« Yanıtla #15 : 26 Nisan 2014, 03:17:41 »
Burada çözüme kavuşturulan konular orada başlık açılarak tarif edilebilir. Arama kutusuna vlc yazarız; vlc ile ilgili açılan tüm başlıklar, içinde vlc geçen başlıklar hepsi sol sütunda listelenir. Trollerden ziyade Ekşi Sözlük' teki Linuxçular bile gelirler. Çok faydalı olur. Ustalar komutları kendilerine göre tarif ederler. Böylece " ls " veya " ls komutu " altında onlarca yorum bulunur. Hakiki bir hizmet hatta belki de Ekşi Sözlük' ten sonra en faydalı site olur

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #16 : 26 Nisan 2014, 08:39:36 »
Bu eylemi gerçekleştirebilmek için bir sözlük yazılımına ihtiyaç duymaktayız. Piyasada ücretsiz olarak yayınlanan bir çok sözlük yazılımı var ancak çoğu klonlanmış ve warez yazılımlar. Bu da zaten en başında Linux ve özgür yazılım felsefesine aykırı olduğu için bu yönteme başvurmamız söz konusu değil. Bir önceki sayfada sözlük yazılımının sahibi ile iletişime geçtik ama beklediğimizden fazla fiyat verince malesef amacımıza ulaşamadık.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
    • Türkiyenin en güncel android uygulama indirme platformu...
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Mate
« Yanıtla #17 : 08 Temmuz 2014, 10:11:51 »
http://wmscripti.com/php-scriptler/hazir-sozluk-scripti-eksi-sozluk-scripti.html (ücretsiz)
http://wmaraci.com/forum/ucretsiz-scriptler/hazir-sozluk-scripti-duzenlenmis-112299.html (ücretsiz)  ancak Türkçe karakter problemi var gibi biraz düzenleme gerektirebilir. Linux deyimleri ve terimleri hakkında güzel bir sözlük yapılabilir gibi.

isteğiniz üzerine sözlüğü açtım hocam duyurulara ekliyorum
Daha yeniyim kusura bakmayın :D

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #18 : 08 Temmuz 2014, 10:59:27 »

Merhaba,

Linkini verdiğim sözlük scriptlerini kurmayı denediğimde çalıştıramadım zira yeni php sürümüyle uyumsuz çıktı.

sözlük açtım derken neyi kastettiniz, anlayamadım ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #19 : 08 Temmuz 2014, 12:14:00 »

Merhaba,

Linkini verdiğim sözlük scriptlerini kurmayı denediğimde çalıştıramadım zira yeni php sürümüyle uyumsuz çıktı.

sözlük açtım derken neyi kastettiniz, anlayamadım ?

hocam şuan hiçbir ücretsiz script çalışmıyor ama bir site yardımıyla ücretsiz kuruluyor ben kurdum ayarlamaları yapıyorum domain işini .tk lı yapıyorum ve sonra sunacağım tam hazır olunca

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #20 : 08 Temmuz 2014, 17:35:24 »
sözlükspot vb. gibi ücretsiz olarak açılabilen sözlük sitelerini kastediyorsanız, sözlük açtığınızdan andan itibaren sürekli ekrana gelen veya sağ blokta yer alan reklamlar fazlasıyla can sıkıyor.

bknz : http://linuxmint.sozlukspot.com/

Çevrimdışı ergindemir

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #21 : 09 Temmuz 2014, 10:49:45 »
sözlükspot vb. gibi ücretsiz olarak açılabilen sözlük sitelerini kastediyorsanız, sözlük açtığınızdan andan itibaren sürekli ekrana gelen veya sağ blokta yer alan reklamlar fazlasıyla can sıkıyor.

bknz : http://linuxmint.sozlukspot.com/

bende onu kurmuştum ama mecbur olarak ya bunu kullanacağız ya warez (ki tavsiye etmem) yada satın alacağız (250liradan aşşağı bulmamız çok zor)
aslında benim düşüncem wikipedia tarzında açıp içinde terimleri yazmak daha mantıklı gibi isterseniz kurabilirim

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #22 : 09 Temmuz 2014, 12:03:11 »
zaten kurulu bir wiki var ; http://wiki.linuxmint.net.tr/

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #23 : 31 Aralık 2014, 16:03:32 »
"Linux sözlüğü" temel GNU/Linux kavramlarını karşılayacak ve kelime anlamlarını öğretecek bir "man" sayfası olarak düşünülebilir.Böyle olunca da sadece Linux Mint dağıtımı için değil dağıtımlar arası işbirliği yaparak tüm GNU/Linux kullanıcıları için birşey yapmak gerekir.Ama sanıyorum ki subdomain ile iş görülürse bir dağıtım sayfasına bağımlılık olacak.Öyle bir site olmalı ki tüm dağıtımları kapsayan ve temel kavramları anlatan bir kaynak olmalı.Tabi bu işleri kolaylaştırmak amacıyla yapılacak ama bir de yönetme sorumluluğu ve maliyeti var.

Farklı olarak irdelenecek bir konu , forum ve topluluk kültürümüzü geliştirecek bir öneriniz var mı ?Teşekkürler.

Ekleme : http://www. / sitesi bu amaca yönelik bir site.Belki burası ortak nokta olarak daha yükseklere taşınabilir.
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2014, 16:08:37 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)

Çevrimdışı varulven

• Çaylak Penguen
  • **
  • non me tenent vincula, non me tenet clavis
  • Dağıtım: Linux Mint 16 Cinnamon Edition 32-Bit
« Yanıtla #24 : 29 Ekim 2015, 22:32:59 »
Bu işi ben yapacağım. Şimdi biraz planlama yapmam gerekiyor. Aslında bu oldukça güzel bir projeydi ama yurtdışına çıktıktan sonra komple linux'u koyvermiştim. Şimdi bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorum.
Özgürlük, dışsal bir ayarlama değil, içsel bir kazanımdır.

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #25 : 30 Ekim 2015, 00:31:25 »
Bu işi ben yapacağım. Şimdi biraz planlama yapmam gerekiyor. Aslında bu oldukça güzel bir projeydi ama yurtdışına çıktıktan sonra komple linux'u koyvermiştim. Şimdi bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorum.
Haydi hayırlısı ...
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı uyusuk

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Grafik Kartı: Nvidia GeForce GTX 960M/intel HD Graphics 530
  • İşlemci: İntel Core i7
« Yanıtla #26 : 30 Ekim 2015, 01:40:19 »

İnsan gücüne ihtiyaç var ise seve seve yardımcı olurum :)
"İnsanlar,diğer insanların hep onların yerine işleri yapmasını bekliyorlar."

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #27 : 30 Ekim 2015, 19:47:59 »
Beni de unutma hocam :)
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #28 : 30 Ekim 2015, 23:45:01 »
Bu sözlük olayına ben de sıcak bakıyorum aslında ama sözlük yazılımları çok uçuk saçık fiyatlara satılıyor. Bir ara sozluksau vardı ondan satın alacaktık daha uygun fiyata ancak daha sonra siteleri kapandı ve bir daha iletişim kuramadık.

Çevrimdışı varulven

• Çaylak Penguen
  • **
  • non me tenent vincula, non me tenet clavis
  • Dağıtım: Linux Mint 16 Cinnamon Edition 32-Bit
« Yanıtla #29 : 01 Kasım 2015, 22:12:16 »
Bu sözlük olayına ben de sıcak bakıyorum aslında ama sözlük yazılımları çok uçuk saçık fiyatlara satılıyor. Bir ara sozluksau vardı ondan satın alacaktık daha uygun fiyata ancak daha sonra siteleri kapandı ve bir daha iletişim kuramadık.

Hocam ben ufak çaplı bir araştırma yaptım. İnan bu sözlükspot formatlarını bile  kurcaladım. Görünen o ki mysql ile birlikte yada direk online olarak bu işe en uygun format, yani online linux terimleri sözlüğü için en uygun format wordpress encyclopedia tasarımı. Bu tasarımın bir kaç avantajı var. Birincisi ekip çalışması için uygun. İkinci aynı sözlük formatı gibi farklı kişilerin tanımlarına olanak sağlıyor. Bir başka ve en önemli özelliği de tam olarak olmasa da bildiğin makale formatını da kapsayabiliyor.

Bayağı bir glossary formatı inceledim, en beğendiğim bu oldu. İnsanları heveslendirmek için bu işe başlamak lazım. Ben bir 2 ya da 3 ay tamamen siteyi oluşturup çalışmasını sağlamaya çalışacağım. Sonra ekip toplanabilir. Hedef ise seneye ağustosa kadar 3000 terim olmalı.
Özgürlük, dışsal bir ayarlama değil, içsel bir kazanımdır.