Gönderen Konu: Linux Mint Paket Depoları Üzerinde Yüksek Trafik  (Okunma sayısı 6567 defa)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Linux Mint Paket Depoları Üzerinde Yüksek Trafik
« : 15 Aralık 2014, 21:18:15 »

Linux Mint’in ana deposu packages.linuxmint.com’un bu günlerde, herkese bağlanıp hizmet vermek için yeterli olmadığı açıklandı. Bunun, güncelleme yöneticisinde ve apt-get’te zaman aşımı ve gecikmeler gibi hatalara neden olabileceği belirtiliyor. Linux Mint ekibi, kendileri bu durumu çözüme kavuştururken, başka bir yansıya geçilmesini öneriyor. Bunun için “Yazılım Kaynakları”nı açıp, menüdeki açılır kutudan sol yanında “Ana” yazan kısımdan bir sunucunun seçilmesi ve üzerine tıklanması gerekiyor. Sonra da önbelleğin güncellenmesi. Dilerseniz Terminali açıp “mintsources” yazarak şifrenizi girebiliyor, sonra ilgili yansıyı ekleyebiliyorsunuz. Kasım ayından bu yana trafiğin iki katına çıktığını belirten Linux Mint ekibi, şimdi sunuculardan bir küme oluşturmaya çalıştıklarını söyleyerek, söz konusu rahatsızlıktan dolayı özür dilediklerini ifade ediyor.

Linux Mint ekibinin söz konusu açıklamasını burada bulabilirsiniz.

Düzenleme: Bağlantılar

« Son Düzenleme: 25 Mart 2015, 14:49:28 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
Ynt: Linux Mint Paket Depoları Üzerinde Yüksek Trafik
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2014, 16:40:09 »
Trafik yetmiyorsa iyi birşey , özür dilenebilir ama bu sistemin kullanılmaya başlandığını gösteriyor.Ben böyle anladım , yanlış mı anladım ?
GNU Emacs :)

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2014, 17:17:40 »
Trafik yetmiyorsa iyi birşey , özür dilenebilir ama bu sistemin kullanılmaya başlandığını gösteriyor.Ben böyle anladım , yanlış mı anladım ?

Elbette, bu kullanımın arttığı anlamına geliyor ki ters okumayla iyi bir şeye tekabül ediyor. :)

Çevrimdışı mozhan

• Yeni Penguen
  • *
    • @mrozhan
  • Dağıtım: Arch Linux
  • Masaüstü Ortamı: Gnome Shell & i3
  • Grafik Kartı: Ati
  • İşlemci: i5
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2014, 18:04:02 »
Açıkcası Mint de yeniyim ve gerçekten çok mükemmel bi dağıtım bunca sene neden kullanmadım diye merak ediyorum :) İnsanlar da bunun farkına varmış olmalı:)