Gönderen Konu: C++ ?  (Okunma sayısı 4480 defa)

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Xubuntu
C++ ?
« : 21 Aralık 2014, 23:03:12 »
Arkadaşlar,yeri mi bilmiyorum,buraya açmam daha mantıklı olur diye açma gereği duydum.
Ben 19 yaşındayım,mezuna kaldım daha iyi bir yer hedeflediğim için,bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.
Sabahtan akşama kadar ders,boş vakitlerimde bilgisayar ile ilgileniyorum doğal olarak,şu an boş zamanıma denk geldi  ;D

Benim sorunum şu arkadaşlar,C++ dilinden başka bir dile alışamıyorum,ha çok bildiğimden değil,ama aşığım.
Diğer diller bana çok yapmacık geliyor,ama kariyer.net gibi yerlerde iş ilanlarına baktığımda ise C++ ilanları ya yok ya da çok az.
Sizce kayıpmıdır C++ öğrenmek Türkiye için ?
Amacım biraz alt seviye programlar,yani hastahane otomasyonları vs değil.Mesela linux'a güvenlik yazılımı olabilir,terminalin geliştirilmesi olabilir,bilgisayarı kurduktan sonra otomatik yazılımların hepsini bilgisayara göre yüklüyen programlar olabilir.
Galiba bu biraz alt seviyelere giriyor,daha doğrusu siyah ekranda kod yazmayı seviyorum.
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2014, 23:09:23 Gönderen: oksygen »

Çevrimdışı rutku

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: C++ ?
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2014, 01:10:51 »
Ülkemiz yazılım sektöründe otomasyon sistemleri daha fazla rağbet görüyor diye ona göre kendini geliştirmenin bir anlamı yok. İlgi duyduğun alanlarda kendini geliştir yeter. Şunu tavsiye edeyim dili bir amaç olarak değil araç olarak gör.  Zaten programlama dillerinin mantıkları tabanda aynıdır. Boş zamanlarını iyi değerlendirmek için bitirebileceğin projelerle uğraş. Kesinlikle bir projeyi yarım bırakma. Bu ilerde sana referans olacaktır.

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2014, 01:30:17 »
Ülkemiz yazılım sektöründe otomasyon sistemleri daha fazla rağbet görüyor diye ona göre kendini geliştirmenin bir anlamı yok. İlgi duyduğun alanlarda kendini geliştir yeter. Şunu tavsiye edeyim dili bir amaç olarak değil araç olarak gör.  Zaten programlama dillerinin mantıkları tabanda aynıdır. Boş zamanlarını iyi değerlendirmek için bitirebileceğin projelerle uğraş. Kesinlikle bir projeyi yarım bırakma. Bu ilerde sana referans olacaktır.
Hocam üniversiteye hazırlanırken,boş zamanda mesela ders bittikten sonra,bu işler ile boş zamanı değerlendirmek sence uygunmudur ?
En basiti aklımda şöyle bir şey var,mesela linux yüklendikten sonra,program sistemi tanıyacak ve sistemin ihtiyacına göre programları internetten kuracak.
Biraz uğraştım bash komutlarıyla vs basit bir şey oldu,ama baya geliştirmek lazım

Çevrimdışı rutku

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2014, 01:52:17 »
Güzel fikir. Önemli olan bir fikrin olması. Boş zamanlarını zaten böyle fikirlerle geçirirsen çok yararlı olur. Bu fikirleri gerçekleştirebilmek için gereken ne ise öğrenirsin. Bu fikrini daha da geliştirerek ekran kartı sürücülerini kuran hatta her bilgisayara özel çekirdek derleyen bir programda yapabilirsin. Bunun için her  bilgisayarların modelinden donanımına kadar veri tabanı oluşturup buna göre hareket etmesini sağlayabilirsin. Çok esnek olabilir mesela. Eklenti şeklinde çalışarak başka ayarlamalarda yapabilen bir sistem programına bile dönüşebilir.

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2014, 02:03:29 »
Güzel fikir. Önemli olan bir fikrin olması. Boş zamanlarını zaten böyle fikirlerle geçirirsen çok yararlı olur. Bu fikirleri gerçekleştirebilmek için gereken ne ise öğrenirsin. Bu fikrini daha da geliştirerek ekran kartı sürücülerini kuran hatta her bilgisayara özel çekirdek derleyen bir programda yapabilirsin. Bunun için her  bilgisayarların modelinden donanımına kadar veri tabanı oluşturup buna göre hareket etmesini sağlayabilirsin. Çok esnek olabilir mesela. Eklenti şeklinde çalışarak başka ayarlamalarda yapabilen bir sistem programına bile dönüşebilir.
Evet hocam yaklaşık 2 gündür bunu düşünüyorum,ama programlama hakkında pek bilgim olmadığı için,şu an emekleme aşamasındayım.
Terminal programını bash kodlayarak yapmaya uğraşıyorum,C++ için şimdilik erken gibi,ilk öncelik linux'u öğrenmek olsun
Projedeki amaç linux'u hiç bilmeyen birinin tek tıklama ile ona gereken her şeyin kurulması,buna ek olarak hataları kendi düzeltme yeteneği de olabilir,aslında düşününce gayet olabilir

Aah ah,keşke ingilizcem olsaydı.Şimdiye baya ilerlemiştim
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2014, 02:12:04 Gönderen: oksygen »

Çevrimdışı rutku

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2014, 02:54:31 »
Bende ilk bash ile başlamıştım. Temel bilgiler için türkçe kaynaklar yeterince mevcut. C++ için erken olduğunuda düşünmüyorum. Şimdiden bir kitap alıp başlayabilirsin. Zaten içerisindeki örnekler ufkunu açacaktır.

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2014, 02:59:23 »
Bende ilk bash ile başlamıştım. Temel bilgiler için türkçe kaynaklar yeterince mevcut. C++ için erken olduğunuda düşünmüyorum. Şimdiden bir kitap alıp başlayabilirsin. Zaten içerisindeki örnekler ufkunu açacaktır.
Bundan 1-2 sene önce 2 tane kitap bitirmiştim,birisi kaan arslanın kitabı,diğeri ise deitel how to C di, c++ ile ilgili tabi bunlar temel şeylerdi,aradan baya zaman geçti unutmuşum bir çok şeyi,şimdi tekrar ısınmaya çalışıyorum,bir kaç güncelleme yüklemeyi başardım,ilerletmeyi planlıyorum şimdilik,boş zamanlarımı öyle değerlendireyim,linuxun açık kodlarından faydalanmak için linux yükledim zaten,kodlamada beni geliştirmesi için