Gönderen Konu: [Çözüldü]virusler hakkında  (Okunma sayısı 6064 defa)

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: KDE
[Çözüldü]virusler hakkında
« : 23 Aralık 2014, 10:44:49 »
4_ yeni bir vurus yazılmıs linux bilgisayarlar için () bu virus için ne önlem almalıyız antivirus program varmıdır (linux viruslerini temizlemek için ) yoksa sistem güncel oldugu sürece sorun yok mu
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2014, 00:30:04 Gönderen: osmanturkq »
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: virusler hakkında
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2014, 10:52:52 »
Linux için antivirüse gerek yoktur. Ama ben kuracağım diyorsanız, kurmuş olduğunuz antivirüs windows virüslerini bulur.
Ayrıca buraya bir gözatmanızda fayda var.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 10:56:23 Gönderen: anony »
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2014, 11:00:11 »
Bizim tarafta yani Linux'ta miyonlarca kişinin gözünden bir şey kaçamaz. Güncel kaldığınız sürece herhangi bir sıkıntı olmaz . Her sistemde olduğu gibi güvenlik için güncel kalmak esastır.  Paranoya yapmaya gerek yok.  ;D Mint keyfini çıkarın.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2014, 11:00:34 »
teşekkürler inceleyecegim..
ϜϓſϞ EY TÜRK!
Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir TİTRE ve KENDiNE DÖN !
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2014, 11:05:49 »
Bizim tarafta yani Linux'ta miyonlarca kişinin gözünden bir şey kaçamaz. Güncel kaldığınız sürece herhangi bir sıkıntı olmaz . Her sistemde olduğu gibi güvenlik için güncel kalmak esastır.  Paranoya yapmaya gerek yok.  ;D Mint keyfini çıkarın.

teşekkürler   ;D
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2014, 13:56:22 »
Linux ile virüs koleksiyonu yapan bile vardı. 2 yıl önce 750'ye yakın diyordu. Şimdi ne yaptı bilmiyorum. Virüslerden korunaklı olma konusunda Linux, Windows ve OSX'e her zaman bir adım öndedir. Kullanıcı sayısının az olması aslında bu tür konularda avantaj sağlar. Diğer taraftan  sunucuların %95 fazlası Linux ile yoluna devam eder. Windows bile Linux çekirdeğine katkı sağlar tabii ki de isteyerek değil   :o Kendi sunucuları Linux sunucularında sorun yaşadığı için.   ;D  Konu dağılmasın :)

Güncel kalın yeter.  8)

Çözüldü etiketini eklerseniz yönetici arkadaşlara biraz yardımcı olmuş oluruz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı cmertkucuk

• Penguen
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2014, 14:09:39 »
Linux ile virüs koleksiyonu yapan bile vardı. 2 yıl önce 750'ye yakın diyordu. Şimdi ne yaptı bilmiyorum. Virüslerden korunaklı olma konusunda Linux, Windows ve OSX'e her zaman bir adım öndedir. Kullanıcı sayısının az olması aslında bu tür konularda avantaj sağlar. Diğer taraftan  sunucuların %95 fazlası Linux ile yoluna devam eder. Windows bile Linux çekirdeğine katkı sağlar tabii ki de isteyerek değil   :o Kendi sunucuları Linux sunucularında sorun yaşadığı için.   ;D  Konu dağılmasın :)

Güncel kalın yeter.  8)

Çözüldü etiketini eklerseniz yönetici arkadaşlara biraz yardımcı olmuş oluruz.

yazdıklarınız için tesekkür ederim

özürdilerim çözüldü eklentisi nasıl yapılır bilmiyorum
ϜϓſϞ EY TÜRK!
(Bilge Kağan)ϜϓſϞ

Çevrimdışı oksygen

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Xubuntu
« Yanıtla #7 : 23 Aralık 2014, 16:21:39 »
yazdıklarınız için tesekkür ederim

özürdilerim çözüldü eklentisi nasıl yapılır bilmiyorum

hocam konu başlığı yazısının en sol kısmına [Çözüldü] yazman yeterli
mesela    [Çözüldü]virusler hakkında

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
Ynt: [Çözüldü]virusler hakkında
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2015, 15:38:58 »
Merhaba her ne kadar çözüldü etiketi eklendiyse de konuyla ilgili ilgili yazıyı okumanızı öneririm.Root özelliğinden ve sistemin virüslere imkan vermemesinden bahsetmektedir."Linux virüslerin yayılamayacağı doğal bir savunma mekanizmasına sahiptir. " denmektedir.Teşekkürler.

http://www.enginkuzu.org/linux-virusler.php
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 15:56:23 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)