Gönderen Konu: [Çözüldü] Kurulum sırasında klavyeyi görmüyor  (Okunma sayısı 10119 defa)

Çevrimdışı Tuba

• Çok Yeni Penguen
  • *
İyi günler;

Diz üstü bilgisayarıma Windows yanında Linux Mate 16 kurmaya çalışıyorum. Klavye ayarlarına kadar sorunsuz bir şekilde ilerledim fakat bu kısımda klavyedeki hiç bir tuşu görmüyor. Yani klavye ayarlarını Türçe Q Klavye yapıp Klavyeyi denemek için buraya yazın alanına hiç bir şey yazamıyorum.Yine de  Devam Et dedikten sonra Kimsin? kısmında isim yazılması gereken alanda klavyeden herhangi bir tuşa bassam da çalışmıyor.(Elimde harici klavye olsa o şekilde devam etmeye çalışacağım ama maalesef o da yok) Şuan formatın ortasında kaldım ve çok acil bunu tamamlamak zorundayım yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler iyi günler.

Düzenleme : Başlığa Çözüldü etiketi eklendi.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2014, 23:43:18 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Kurulum sırasında klavyeyi görmüyor
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2014, 22:39:33 »
Kullandığınız aygıtın marka ve model bilgisi ile aşağıdaki komutun çıktısını rica edebilir miyiz?

Kod: [Seç]
inxi -F
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Tuba

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2014, 22:44:01 »
Casper bilgisayar işlemcisi intel i5, Ram'i 6 Gb . Fakat ben bu kodu çalıştıramıyorum yani kurulum ortasında kaldığım için terminal de açılmıyor.

Çevrimdışı Tuba

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2014, 22:47:31 »
Kusura bakmayın ilk defa yüklemeye çalıştığım için terminali bulamamıştım şimdi açıldı ama klavyeden herhangi birşey yazamıyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 16 Mart 2014, 22:52:46 »
Aşağıdaki komutları uçbirimde çalıştırmayı deneyiniz. Komutları kopyalayıp, sağ tık ile terminale yapıştırabilirsiniz.

sudo modprobe -r i8042
sudo modprobe i8042 nopnp=1 dumbkbd=1

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Tuba

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 16 Mart 2014, 22:57:32 »
Ben şuan başka bir pc'den yazıyorum çünkü kurulum yaptığım pc'de klavyeyi tanımadığı için siteyi açamıyorum. O yüzden kopyala yapıştırı kullanamıyorum şuan.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2014, 23:02:39 »
O zaman kurulumu iptal edip, açılış sırasında aşağıdaki satırları açılış değişkeni olarak eklemeyi deneyebilirsiniz. Klavye çalışmadığı için bundan başka seçenek görünmüyor sanırım.

i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1
Bunun için, başlangıç menüsüne ulaştığınızda "Start Linux Mint" seçeneği üzerinde TAB tuşuna basınız. Açılan alanda aşağıdakine benzer satırları bulunuz.

/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash
Satırın sonundaki quiet splash değişkenlerini silip i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1 değişkenlerini eklemeyi deneyiniz.

/casper/vmlinuz file=/cdrom/preseed/mint.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1
Sonra giriş (enter) tuşuna basarak masaüstüne erişmeyi deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı Tuba

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 16 Mart 2014, 23:19:54 »
Kurulumdan çıkıp tekrar başlattım ve bu şekilde klavyeyi tanıdı. Şu an başladı dosyaları kopyalamaya. Şimdilik herhangi bir sorun görünmüyor, ama benzer bir sorun olursa belirttiğiniz yönergeleri takip edeceğim. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Düzenleme:  İmla
« Son Düzenleme: 16 Mart 2014, 23:27:32 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Ynt: [Çözüldü] Kurulum sırasında klavyeyi görmüyor
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2014, 23:45:18 »
Rica ederim. Sorun kurulumdan sonra devam ederse aşağıdaki bağlantıyı incelersiniz.

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=118.msg731#msg731

Kurulumdan sonra, Grub menüsünde açılış değişkeni girmek için başlatma seçeneği üzerinde e tuşuna basmalısınız.