Anket

Forumun girişinde mini chat bölümü açılsın mı?

Evet
23 (69.7%)
Hayır
7 (21.2%)
Bir Fikrim Yok
3 (9.1%)

Toplam Oy Verenler: 32

Gönderen Konu: mini chat  (Okunma sayısı 16135 defa)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: mini chat
« Yanıtla #15 : 01 Mart 2015, 11:33:20 »
Bence bu tarz bir uygulama için gereken saygı ve hoşgörüye sahip değiliz. Forum kültürü bile tam anlamıyla oturmuş değilken bunun için erken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu tür uygulamaların olduğu yerde saygısızlık, nefret, küfür ... gırla dolaşıyor. Yöneticilere ek yük getirecek olmasını saymıyorum bile. Çözüm noktasında yönetici ve üye sayımız fazla olsaydı uygulama çok güzel olurdu.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #16 : 02 Mart 2015, 13:11:31 »
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz. Biz de böyle bir uygulamanın bize ek olarak iş yükü getireceğinden, sohbet/chat/irc alanları ile ayrıca ilgilenebilecek durumda olmadığımızdan dolayı öneriyi askıya almış bulunuyoruz. Teşekkür ederiz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı dev@mehmet

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 19
« Yanıtla #17 : 05 Mart 2015, 16:42:07 »
Eğer yöneticilere yük olacağı düşünülüyorsa şöyle bir çözüm uygulanabilir. Farklı mesajlaşma türlerine sınır koymak gibi. Mesela özel mesaj günde 10 adet, herkese açık mesaj günde 20 adet gibi. Başlangıç için uygun olabilir

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #18 : 05 Mart 2015, 16:50:33 »
geçen gün farklı bir forum da bişey fark ettim, ve artık yöneticilere bu konuda katılıyorum, millet olarak sayğıdan biraz yoksunuz galiba ! en ufak şeyde saygı ve sevgiyi bozuyoruz.. bu yüzden bize gelmezmiş böyle şeyler anında formun suyu çıkar..
yoksa ufak tefek sorunların birkaç dk içinde cvp bulması için mükemmel olabilirdi.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #19 : 05 Mart 2015, 17:30:01 »
İşin asıl boyutu forumun bir kaynak niteliğinde olması. Sorunların çözümü veya sorulara verilen cevaplar forumda olmalı ki benzer sorunları yaşayan kimseler için arama yaptıklarında referans niteliği taşısın, bir bilgi birikimi oluşsun. Chat vb. ortamlar böyle bir nitelik taşımıyor maalesef, böyle ortmlarda paylaşılan bilgi ve öneriler sadece bir kişinin işine yarayabiliyorken, forum ortamındaki bilgi ve öneriler toplulukda çok daha fazla kimsenin dağarcığına katkı yapabiliyor.

Chat ortamları daha ziyade Linux, GNU ve açık kaynak hakkında muhabbet için uygun olabilir, bunu karşılayabilecek bir konu dışı bölümümüz ise hali hazırda mevcut.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2015, 18:19:07 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
« Yanıtla #20 : 05 Mart 2015, 21:51:30 »
Peki, Freenode, Oftc gibi irc servislerinde #LinuxMintTürkiye diye bir kanal açılsa ve sohbet orada edilse olmaz mı? Forumdan bağımsız olur hem. Üstede IRC bağlantısı koyulursa iş tamamdır. 
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #21 : 05 Mart 2015, 22:02:05 »
[member=286]Reddet[/member], forumla bağlantılı bir chat ortamına sıcak bakmıyorum. Böyle bir ortam açıldığında sorunlar sorular burada dile getirilecektir, neden istenmediğini yukarıda izah etmeye gayret ettim. Bir chat ortamının foruma bir katkısı olacağını düşünmüyorum açıkcası. Böyle bir ortamda sorunların daha hızlı çözüleceği gibi bir varsayımda muamma. Neden öyle olsun ki? Merak edilen konular varsa buyrun forumda sorun, Linux, GNU veya açık kaynak çerçevesinde bir konu hakkında konuşmaksa istenen buyrun konu dışı bölümümüzde konu açın.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2015, 22:04:28 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
« Yanıtla #22 : 05 Mart 2015, 22:10:13 »
Ben sadece fikrimi söyledim. Karar sizin tabi :)
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..