Linux Mint Türkiye
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
Linux Mint Türkiye Arşiv olarak kullanıma açılmıştır. Aktif olarak destek verilmemektedir.
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Linux Mint Türkiye
»
Diğer Linux Dağıtımları
»
Diğer Linux Dağıtımları
»
Ubuntu Durduk Yere Kilitleniyor
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ubuntu Durduk Yere Kilitleniyor (Okunma sayısı 6276 defa)
ademsahin
Yeni Penguen
www.lojistikdefteri.com
Dağıtım: Linux Mint 18.3
Masaüstü Ortamı: KDE
İşlemci: Intel N3350
Ubuntu Durduk Yere Kilitleniyor
«
:
03 Ocak 2015, 21:06:37 »
Merhaba arkadaşlar ,
Bilgisayarımda Linux Mint son sürüm yüklü içerisinde SSD ve 1 TB normal hdd mevcut.
SSD'yi sistemi yüklemek 1 TB hdd yi de yedek olarak kullanıyorum.
Ancak şöyle bir sıkıntı yaşıyorum.Bu sıkıntıyı Ubuntu , Linux Mint vs. gibi tüm dağıtımlarda yaşadım.
10 dakika bilemediniz 20 dakika kullandıktan sonra donup kalıyor ve bilgisayarı kapatıp açmadan da kendine gelmiyor daha sonra bi o kadar daha kullanıyorum yine aynı olay oluyor yani özetle tamamen kullanımıma engel oluyor.İlk etapta SSD ya da HDD temassızlık yaptığı için böyle yapıyor zannettim ama Windows kuruyorum bu sorunların hiçbirisi yaşanmıyor.
Şu an da Windows 8 yüklü ama Linux kullanmak da istiyorum.Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve en önemlisi bir çözüm yolu mevcut mudur acaba ?
fortran
Kıdemli Penguen
Bir insanı sevmekle başlar her şey...
Dağıtım: Linux Mint
Ynt: Ubuntu Durduk Yere Kilitleniyor
«
Yanıtla #1 :
03 Ocak 2015, 21:38:51 »
ademsahin
, Windows yüklemiş olduğunuz için disk hakkında komut yoluyla bilgi alma yoluna gidemiyoruz. Soruyu
ubuntu-tr.net
'te de sormuşsunuz ama henüz cevap gelmemiş sanırım. SSD kısmına Ubuntu ya da Linux Mint kurduktan sonra, TRIM’i etkinleştirmiş miydiniz acaba? Değilse,
TRIM’i etkinleştirmeyi
deneyin.
ademsahin
Yeni Penguen
www.lojistikdefteri.com
Dağıtım: Linux Mint 18.3
İşlemci: Intel N3350
«
Yanıtla #2 :
03 Ocak 2015, 21:41:26 »
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Evet doğrudur orda da sordum aynı soruyu çünkü her ikisini de denedim ve aynı sorunu yaşadım.
Benim için önemli olan Linux kullanmak hangisinde sorunu çözersem onu kullanırım yani illa Mint ya da Ubuntu demiyorum.
TRİM desteğini etkinleştirmedim ama onun etkisi olur mu ki ? Yani sorunun kaynağı ve çözümü TRİM desteğini aktifleştirmek olabilir mi ?
fortran
Kıdemli Penguen
Bir insanı sevmekle başlar her şey...
Dağıtım: Linux Mint
«
Yanıtla #3 :
03 Ocak 2015, 21:49:47 »
Elbette söz ettiğiniz sorun doğrudan TRIM ile ilgi kurmamızı gerektirmiyor ama TRIM, SSD performansı açısından son derece önemlidir. Kuşkusuz, bu özelliği mutlaka kullanmanız gerekiyor, söz konusu probleminize de faydası dokunabilir.
meda
Penguen
Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
Grafik Kartı: GT 940MX
İşlemci: İ7 7500U
«
Yanıtla #4 :
03 Ocak 2015, 23:38:49 »
Sene olmuş 2015 hala Trim, UEFI, Bumblebee, güç yönetimi, batarya tasarrufu için bazı şeyler yapmak hiç ama hiç hoşuma gitmiyor. Çözüm var ama uygulama yok ya da entegrasyon olayı berbat daha uygulamaların birbirleriyle iletişimsizliğini saymıyorum bile. Yok o teknoloji yok bu teknoloji koşmak yerine bu tür konular üzerinde kafa yorsalarya.
Konu sahibi arkadaş kusura bakmasın Trim kelimesini görünce dayanamadım.
«
Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 23:44:33 Gönderen: shadow.
»
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
Orhan VELİ"
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Linux Mint Türkiye
»
Diğer Linux Dağıtımları
»