Gönderen Konu: Azərbaycandan olan üzvlərə...  (Okunma sayısı 3741 defa)

Çevrimdışı MintAz

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 17.1 (Rebecca)
Azərbaycandan olan üzvlərə...
« : 08 Ocak 2015, 23:12:36 »
Azərbaycanlı Linux istifadəçisi üzvlərdən bunu görənlər, sizdən çox xahiş edirəm, burada olduğunuzu bu mövzuya mesaj yazaraq bildirin. Linux adına biz də addım ataq, topluluq quraq və s. Gözəl fikirlər var.

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
Ynt: Azərbaycandan olan üzvlərə...
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2015, 09:36:58 »
Milli düzeyde toplulukların kurulması önemlidir.Çabanızı destekliyorum.Ancak ortak bir site olursa ve milli toplulukları da yardım alarak ortak bir çabayla kurarsak daha verimli olur diye düşünüyorum.Seviyeme göre katkıda bulunmak isterim.Teşekkürler.
GNU Emacs :)

Çevrimdışı MintAz

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2015, 11:21:32 »
Dəstək olmaq istəyiniz üçün təşəkkür edirəm. "Milli düzey"dən qəsdiniz həm Azərbaycan, həm Türkiyə üçün ortaq topluluqmu qurmaqdı?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2015, 11:41:15 »
Buradan belirtelim, ortak topluluk kurmak gibi bir projemiz yoktur.
Azerbaycanlı ya da Azeri lehçesi ile konuşan farklı bir ülkeden üyelerimiz forumumuzdan destek alabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı MintAz

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2015, 11:57:39 »
[member=8]Butterfly[/member], zatən elə olacağını da zənn etmirəm. Topluluq qurulub online portal, forum səhifəsi açılsa istəyən gəlib ordan maneəsiz dəstək alış-verişi edə bilər. Bircə bizimkilərin təşkilatlanmaması işləri ləngidir.

Çevrimdışı hwpplayer1

• Çaylak Penguen
  • **
  • Linux Mint 17.1 Rebecca KDE :)
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE / PTS 3.0 KDE Kararlı
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2015, 13:39:27 »
Dəstək olmaq istəyiniz üçün təşəkkür edirəm. "Milli düzey"dən qəsdiniz həm Azərbaycan, həm Türkiyə üçün ortaq topluluqmu qurmaqdı?

Milli topluluktan kastettiğim ilk olarak Linux Mint Fransa , Linux Mint ABD gibi topluluklardır.Tabi bir de Anasayfa Linux Mint olacaktır.Anasayfa Linux Mint zaten var.
http://www.linuxmint.com/ Mesela openSUSE'nin forumunu inceleyebilirsiniz.En başta sizin de belirttiğiniz gibi farklı dilleri konuşan insanlar tek forumdan destek alabiliyor.https://forums.opensuse.org/forum.php.Tabi konu biz Azerbaycanda'ki veya başka bir ülkedeki kardeşlerimiz olunca ha sonu .az gibi bir uzantıyla bitmiş ha .tr farketmez.Dolayısıyla bizim durumumuzda sitemiz zaten ortaktır diye düşünüyorum.Cümlemi düzgün kuramadığım için bir ifade karışıklığı oldu kusura bakmayın.Eğer Azerbaycan uzantılı bir site olursa ben o siteye katkıda bulunmak isterim.Esas yapmak istediğim şey buydu.Ve nasıl Azerbaycandaki arkadaşlar için Türkiye sitesinde bir Azerbaycan bölümü varsa Azerbaycan sitesinde de Türkiye bölümü olabilir.https://forum.ubuntu-tr.net/ sitesinde olduğu gibi olabilir.Aynı şekilde Linux Mint ABD sitesine veya İngiltere , Rusya , Çin , Fransa vd ülke sitelerine de katkıda bulunmak isterim.Ayrı ayrı sitelerin birbirleri arasında iletişim kurması önemlidir.Topluluk ruhunu yaşatmak gerekir diye düşünüyorum.Bizim açımızdan bakınca Türkçemizin lehçeleri dışında sadece İngilizce bölümüyle çok iş görülebilir.Teşekkürler.

Ekleme : Daha somut konuşursak Linux Mint Türkiye sitesinde Linux Mint 17.1 Rebecca kurulumu anlatımı olduğunu düşünelim.Bunun hem tüm Türkçe lehçelerine çevirisi olsun , hem de İngilizce diline çevirisi olsun.Böylece diyelim ki Linux Mint ABD sitesinde veya İngilizce bilen herhangi bir ülkedeki destek bulamayan birisi bizim ürettiğimiz çözümü alıp kendi ülkesindekilerle paylaşabilir.

« Son Düzenleme: 09 Ocak 2015, 14:30:57 Gönderen: hwpplayer1 »
GNU Emacs :)