Gönderen Konu: Neden her sürümde paket uyumsuzlukları oluyor?  (Okunma sayısı 4055 defa)

Çevrimdışı mhborazan

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Pisi
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1
Neden her sürümde paket uyumsuzlukları oluyor?
« : 11 Ocak 2015, 15:38:41 »
Konunun yerini tahsis edemedim buraya açtım ben de.

Dağıtımlar her sürüm çıakrdıklarında eski sürümdeki paketler neden çalışmaz duruma geliyor ve yeniden paketlenmeleri gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate - 64 Bit
Ynt: Neden her sürümde paket uyumsuzlukları oluyor?
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2015, 15:47:17 »
Bildiğim kadarıyla; paketler belli bağımlılıklara sahiptir. Bu bağımlılıklarda olan değişiklik, paketlerin güncellenmesini gerektirebilir. Yoksa güncellenmemiş hali eski bağımlılıkları arar, bulamayınca hata verir.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Çevrimdışı mhborazan

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Pisi
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2015, 19:04:24 »
Bu konularda bilgim yok ama bağımsız bir paket yapısı geliştirilebilir mi acaba? Değişimlerden etkilenmeyen ve birçok sürümde çalışabilen? Umarım saçmalamıyorumdur  :)

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate - 64 Bit
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2015, 19:24:51 »
Eğer sorun dağıtımlar her yeni sürüm çıktığında yeniden kurulum yapmaksa uzun süreli destek (LTS) sürümleri deneyebilirsiniz. Böylelikle her 6 ayda bir yeniden kurulum yapmanız gerek kalmaz. Bu süre yaklaşık 5 seneye çıkar.

Yok eğer ben dağıtımı bir kere kurayım, ondan sonra sadece güncelleme yapayım diyorsanız, yuvarlanan sürüm (rolling release) özelliğindeki dağıtımları deneyebilirsiniz.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Çevrimdışı mhborazan

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Pisi
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2015, 00:14:53 »
Aslında bir amacım yok, sadece yeni sürümlere paketleme için harcanan emekten dolayı söyledim bunu. Genel olarak böyle bir şey olsa Linux camiası hız kazanırdı.

Bir de büyük dağıtımlar sıfırdan ya da zaten var olan en iyi paket sistemini ortak olarak kullansalardı. Birçok emek israfının önüne geçilebilirdi bence.  Bunalr benim kişisel fikirlerim sadece. Yoksa kimseye akıl verdiğim yok :)

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2015, 01:55:40 »
Çeşitliliğin bol olmasından olsa gerek. Biz daha iyi bi kullanıcı bile değilken(en azından kendi adıma), yorum yapmak zor tabii.
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2015, 02:36:21 »
Paketleme işlemleri, hazırlanan kaynak dosyalar kullanılarak paket derleme çiftliklerinde hazırlanıyorlar. Kaynak dosya hazır olduktan sonra kalan işlemler otomatik olarak yapılıyor. Yani paket bakımcıları paketleri evlerindeki ya da başka ortamlardaki kişisel PC'lerinde yapmıyorlar.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mhborazan

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Pisi
« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2015, 04:36:29 »
Paketleme işlemleri, hazırlanan kaynak dosyalar kullanılarak paket derleme çiftliklerinde hazırlanıyorlar. Kaynak dosya hazır olduktan sonra kalan işlemler otomatik olarak yapılıyor. Yani paket bakımcıları paketleri evlerindeki ya da başka ortamlardaki kişisel PC'lerinde yapmıyorlar.

Aydınlattığın için sağol :) Yavaş yavaş bir şeyler kapıyoruz sizden.