Gönderen Konu: [Çözüldü] Kurulum sonrası ayrılmış diskleri görme.  (Okunma sayısı 4898 defa)

Çevrimdışı monay48

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint
Linux Mint 17.1 Cinnamon versiyonunu sonunda kurmayı başardım. Fakat bir kaç sorum olacaktı. Bilgisayarda Windows 7 kuruluydu. C ve D sürücüleri vardı. Linux kurmaya karar verdikten sonra D'yi böldüm ve bölünen kısımlardan birine Linux kurarım dedim.  Ancak kurulumu yaparken kendin bölümle falan gibi şeyler vardı. Oralarda uğraşırken yanlış şeyler yaptım. Linux benden kök dizin falan istedi ve olanlar oldu. Artık geri dönüş yoktu. Ben de Windows sildim üzerine kurdum. Şimdi o bölünmüş hardisk bölümlerini nereden göreceğim. Ben bu Linux'u nereye kurdum. Öteki bölümler ne oldu? Birleştirme veya bölme yapmam gerekirse nasıl yapacağım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleme : Çözüldü etiketi, imla ve konu başlığı
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2015, 14:12:08 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Toros

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Fedora
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD Vega 11
  • İşlemci: AMD Ryzen 5
Ynt: merhabalar
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2015, 22:29:32 »
Gparted programıyla disk bölümlerini görebilirsiniz. Ya da Diskler(gnome-disk-utility) programı yardımıyla da disk bölümlerini görebilirsiniz.
Eğer kurulu değilse;
Kod: [Seç]
sudo apt-get install gparted gnome-disk-utilityile kurabilirsiniz.
Gparted disk programı olduğu için kullanırken çok çok dikkatli olun yanlış bir bölümü biçimlendirebilirsiniz.

Çevrimdışı monay48

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Kurulum sonrası ayrılmış diskleri görme.
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2015, 10:39:05 »
Hiç bir şey anlamadım, Linux'da yeniyim. Windows'da bilgisayara girdiğinde C-D-E, USB, DVD ne varsa hepsini görürsün. Burada nasıl göreceğim? Sizin yukarda yazdığınız kodu terminale yazdım, benden şifre istedi. Linux Mint kurarken bir şifre yazmıştım. Onu 3 defa hatalı girdim. Harddiskimi ve eğer varsa bölümlerini görmek istiyorum. :-) Yardımlarınızı bekliyorum.

Düzenleme : İmla ve Türkçe karşılıklar.
Cümleler ve özel isimler büyük harfle başlar.
password => şifre/parola
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2015, 11:16:21 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2015, 11:18:36 »
MEnüden aratıp Diskler aracı ile kontrol edebilirsiniz. Cinnamon ve Mate masaüstü sürümleri ile diskler uygulaması kurulu geliyor,  KDE ve Xfce masaüstünü bilemiyorum. Menüden aratabilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı monay48

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2015, 11:45:39 »
butterfly, çok teşekkür ederim. benim windowsdaki bütün bölümler birleşmiş ve tek bir linux mint kurulmuş. Tam olarak görmek ve öğrenmek istediğim buydu. Sağolasın.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2015, 11:48:43 »