Gönderen Konu: (çözüldü) Linux Mint 17.1 KDE kurulum hatası  (Okunma sayısı 12882 defa)

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 KDE
(çözüldü) Linux Mint 17.1 KDE kurulum hatası
« : 23 Ocak 2015, 17:00:47 »
Arkadaşlar bilgisayarıma linux mint 17.1 KDE 32 bit kurmak istiyorum. Bilgisayarımın özellikleri:
intel pentium D 3 GHZ işlemci
2.5 GB ram
Radeon hd6570 ekran kartı
toplam 150 GB HDD (bilgisayarım 11 yıllık olduğu için biraz az biliyorum)
 iso dosyasını torrent ile indirdim, winmd5sum ile md5 kontrolü yaptım doğru çıktı, dvd ye en düşük hızda (3x) yazdırdım ve veri kontrolü yaptım(program: Power iso) , dvd ye bir zarar gelmeden pc ye taktım ve onunla boot ettim. ilk önce herzamanki şeyler çıktı.(linux mintin simgesi falan) sonra videolarda izlediğim gibi başlatma ekranı çıktı (HDD, dünya , iki tane çekiç mi ne bide Linux mint in simgesi). Ama hepsi çıktıktan sonra ne kadar beklesem de(30 dk) açılmadı ama fare hareket ediyordu. Lütfen çözümünü söyler misiniz ? Xp den kurtulmak istiyorum.
takılı kalan ekran da bu:
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2015, 01:18:06 Gönderen: Cuaresma45 »

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Linux Mint 17.1 KDE yüklenmiyor (garip bir hata)
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2015, 18:03:33 »
Yahu bu kadar mı ya. Sizden bir yardım istedim ama kimse cevap vermedi. Linux minti kuramıyorum diye yardım istiyorum cevap vermiyorsunuz ama gidip en küçük hatalara cevap veriyorsunuz ya. Sonra neden ubuntu daha çok kullanılıyor. Bi kuramadım gitti. Biraz yardım edin ya

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: Linux Mint 17.1 KDE kurulum hatası (çok garip)
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2015, 18:27:18 »
Birader, millet buraya kazık çakıp da beklemiyor. Üsluba biraz dikkat etmeni isteyeceğim. Herkes yazmasını bilir ama boş yazmamak asıl olay. Yazdıktan bir saat sonra isyan etmişsin bekle biraz.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2015, 18:30:26 »
Yahu bu kadar mı ya. Sizden bir yardım istedim ama kimse cevap vermedi. Linux minti kuramıyorum diye yardım istiyorum cevap vermiyorsunuz ama gidip en küçük hatalara cevap veriyorsunuz ya. Sonra neden ubuntu daha çok kullanılıyor. Bi kuramadım gitti. Biraz yardım edin ya
Sorunun cevabını bilen biri çevrimiçi olsa cevap verirdi. Biraz sabredin. Buradakilerin hepsi gönüllü. Cevap verecekler ailesine, çocuklarına, uğraşlarına(hobilerine) ayıracağı vakitten kısıp buraya zaman ayırıyor. Ubuntu'nun arkasında Cannocial firması var. Mint'i arkasında sadece gönüllüler var. Ubuntu-TR ekibi Mint-TR ekibine göre daha kalabalık(Yanlış bilmiyorsam). Şu siteyi açanlara, burada paylaşım yapanlara, destek verenlere teşekkür edeceğinize şu cümleleri sarfediyorsunuz. Biraz hoşgörü...

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2015, 18:37:07 »
Sorunun cevabını bilen biri çevrimiçi olsa cevap verirdi. Biraz sabredin. Buradakilerin hepsi gönüllü. Cevap verecekler ailesine, çocuklarına, uğraşlarına(hobilerine) ayıracağı vakitten kısıp buraya zaman ayırıyor. Ubuntu'nun arkasında Cannocial firması var. Mint'i arkasında sadece gönüllüler var. Ubuntu-TR ekibi Mint-TR ekibine göre daha kalabalık(Yanlış bilmiyorsam). Şu siteyi açanlara, burada paylaşım yapanlara, destek verenlere teşekkür edeceğinize şu cümleleri sarfediyorsunuz. Biraz hoşgörü...
Evet biraz acele ettim özür dilerim. Ama internette her yere bakmama rağmen çözümünü değil sorunun kendisi bile kimsede çıkmamış. Bu beni çok sinirlendirdi. Bilen biri çıkana kadar xp ile devam etmek zorundayım :( [member=114]Fitilli Daniyal[/member]  [member=9]karakartala[/member]

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2015, 18:57:43 »
Öncelikle şunu belirtelim, biz burada emrinize amade 7/24 destek ekibi değiliz, bu işten para kazanmıyoruz, herhangi bir sponsor desteği ile de yayın hizmeti sağlamıyoruz, tam aksine sitenin tüm masrafları bizzat kendi cebimizden veriliyor, işimizden ve sosyal yaşantımızdan vakit ayırıp buraya girip insanların sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tamamen gönüllü ve kâr amacı gütmeyen bir topluluğuz. Henüz yazınızın üzerinden 1 saat geçmişken giripte bize isyan etmeye hakkınız yok. Ubuntu'da daha çabuk destek verildiğini düşünüyorsanız oraya geçebilirsiniz. Biz de sizin gibi fevri davranıp sorunuza yanıt vermeden kapatımmı konuyu yani ? Zaten cevabı bilen birileri olsaymış cevaplarmış. İnanın şuan sorunuza yanıt vermek istemek içimden zerre kadar geçmiyor.

[Nasıl] ISO Dosyalarını Unetbootin İle USB Belleğe Yazdırma

ISO kalıbını yukarıda anlatıldığı şekilde tekrar yazdırarak tekrar kurulumu deneyin. Farklı kalıp yazdırma programlarında kurulum sorunları meydana gelebiliyor.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2015, 19:02:13 »
Öncelikle şunu belirtelim, biz burada emrinize amade 7/24 destek ekibi değiliz, bu işten para kazanmıyoruz, herhangi bir sponsor desteği ile de yayın hizmeti sağlamıyoruz, tam aksine sitenin tüm masrafları bizzat kendi cebimizden veriliyor, işimizden ve sosyal yaşantımızdan vakit ayırıp buraya girip insanların sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tamamen gönüllü ve kâr amacı gütmeyen bir topluluğuz. Henüz yazınızın üzerinden 1 saat geçmişken giripte bize isyan etmeye hakkınız yok. Ubuntu'da daha çabuk destek verildiğini düşünüyorsanız oraya geçebilirsiniz. Biz de sizin gibi fevri davranıp sorunuza yanıt vermeden kapatımmı konuyu yani ? Zaten cevabı bilen birileri olsaymış cevaplarmış. İnanın şuan sorunuza yanıt vermek istemek içimden zerre kadar geçmiyor.

[Nasıl] ISO Dosyalarını Unetbootin İle USB Belleğe Yazdırma

ISO kalıbını yukarıda anlatıldığı şekilde tekrar yazdırarak tekrar kurulumu deneyin. Farklı kalıp yazdırma programlarında kurulum sorunları meydana gelebiliyor.
Haksız olduğumu biliyorum özür dilerim. Ubuntuya geçmememin sebebi herşeyi terminalden yapıyor olmam. Linux mint ise ondan çok daha güzel. Bilgisayarım 11 yıllık olduğu için haliyle usb den başlatmayı desteklemiyor. Başka bir çözümü varmı?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #7 : 23 Ocak 2015, 19:07:49 »

Yazdırma sırasında sol alt tarafta (Tür) USB sürücüsü kısmında, CD/DVD seçeneğinin de var olduğunu hatırlıyorum.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #8 : 23 Ocak 2015, 19:38:20 »
Uyumluluk kipi (compatibility mode) ile başlatmak denenebilir. Ya da burada anlatıldığı biçimde açılış değişkenlerine nomodeset ekleyerek sistem başlatılabilir. Bir başka alternatif ise diğer masaüstü ortamlarını denemek olabilir, örneğin Linux Mint Mate sürüm olabilir. Ayrıca Mate masaüstü ile KDE'ye göre daha fazla performans alabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2015, 19:50:19 »
Uyumluluk kipi (compatibility mode) ile başlatmak denenebilir. Ya da burada anlatıldığı biçimde açılış değişkenlerine nomodeset ekleyerek sistem başlatılabilir. Bir başka alternatif ise diğer masaüstü ortamlarını denemek olabilir, örneğin Linux Mint Mate sürüm olabilir. Ayrıca Mate masaüstü ile KDE'ye göre daha fazla performans alabilirsiniz.
Dediğiniz gibi uyumluluk modunda çalıştırdım ve birsürü yazı çıktı. Hepsinde ok yazıyordu ama smb gibi birşey vardı tam hatırlamıyorum failed dedi. Ama sorun geçti ve masaüstü geldi. Sizce o fail olan şeyin bir sorunu olurmu yüklemelimiyim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 23 Ocak 2015, 19:52:12 »
Olacağını sanmıyorum.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #11 : 23 Ocak 2015, 19:53:50 »
Çok teşekkür ederim hemen kuruyorum. Ayrıca sistem gereksinimlerim yetermi kde için

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #12 : 23 Ocak 2015, 20:04:52 »
Çok teşekkür ederim hemen kuruyorum. Ayrıca sistem gereksinimlerim yetermi kde için

Tam bir KDE fanı olsamda sisteminize mate yada xfce gibi bir masa üstü ortamı ile kullanmak daha verimli olabilir.  Tabi tercih sizindir en güzeli  kde, mate ve xfce sürümlerinide deneyip karar vermeniz.

Fikir vermesi için bu sayfadan "System requirements" başlığına bakabilirsiniz.
=https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_Mint#System_requirements
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 20:07:11 Gönderen: sakata gintoki »

Çevrimdışı Cuaresma45

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #13 : 23 Ocak 2015, 20:27:48 »
Olacağını sanmıyorum.
Evet kurulum bitti ve bilgisayar yeniden başladı ve açıldıktan sonra yine aynı ekranda en sağdaki tam yüklenirken dondu. Acaba o faille ilgisi varmıdır?
Yükleme hatası ise tekrar yükleyecem

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #14 : 23 Ocak 2015, 20:46:52 »
O mesajla alakası olacağını sanmıyorum. Kurulum sonrası ortaya çıkan sorun için buradaki öneriyi deneyiniz.