Gönderen Konu: bu laptopa linux kurulur mu?  (Okunma sayısı 6131 defa)

Çevrimdışı upyramid

• Yeni Penguen
  • *
  • Tek rehber Kuran'dır.
  • Dağıtım: linuxmint 17.2 Rafaela Cinnamon edition 64bit
bu laptopa linux kurulur mu?
« : 25 Ocak 2015, 19:14:38 »
Merhaba,
Lenovo g505 - 20240 model bir laptop aldım. Windows 8.1 yüklü tabii. Format atıp Linuxmint yüklemek istiyorum ama bazı soru işaretlerim var. 
4gb ram
500gb harddisk,
AMD A6-5200 APU with Radeon HD Graphics 2.00 GHZ
1GB ekran kartı var.
 Isınma sorunu ve pil ömründe zayıflama olur mu ve cihazın ömründen yer miyim? Linuxmint'i çok seviyorum ama yeni makineye de kıyamıyorum. Belki başka bir dağıtım mı yüklemeliyim?(ubuntu vs.)  Şu anki sistemle gayet hızlı, ısınma yok, fan sesi yok tabii..Ancak windowsa ayrı bir antipatim var. Yardımcı olursanız sevinirim.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2015, 19:17:22 Gönderen: upyramid »

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate - 64 Bit
Ynt: bu laptopa linux kurulur mu?
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2015, 20:28:22 »
İki işletim sistemini aynı anda kullanabilirsiniz. Isınma sorunu, şarjın yetmemesi gibi durumlarla karşılaşırsanız memnun kaldığınız işletim sistemini kullanmaya devam edersiniz.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2015, 20:39:54 »
Merhaba,
Lenovo g505 - 20240 model bir laptop aldım. Windows 8.1 yüklü tabii. Format atıp Linuxmint yüklemek istiyorum ama bazı soru işaretlerim var. 
4gb ram
500gb harddisk,
AMD A6-5200 APU with Radeon HD Graphics 2.00 GHZ
1GB ekran kartı var.
 Isınma sorunu ve pil ömründe zayıflama olur mu ve cihazın ömründen yer miyim? Linuxmint'i çok seviyorum ama yeni makineye de kıyamıyorum. Belki başka bir dağıtım mı yüklemeliyim?(ubuntu vs.)  Şu anki sistemle gayet hızlı, ısınma yok, fan sesi yok tabii..Ancak windowsa ayrı bir antipatim var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çok rahat kaldırı bu sistem Linux. Hangi dağıtımı kurmak istediğinize karaverin ve kurun. Benim tavsiyem LinuxMint 17.1 KDE versiyonu.
Belki ati ekran kartı biraz sıkıntı yaşata bilir ama derdinizi forumda anlatırsanız çözümü bulunur. Yalnız winden Linux'se geçince biraz alışma sorunu olabilir sonuçta işletim sistemlerinin farklı yapıları var ama bir süre sonra memnun kalacaksınız .

Çevrimdışı upyramid

• Yeni Penguen
  • *
  • Tek rehber Kuran'dır.
  • Dağıtım: linuxmint 17.2 Rafaela Cinnamon edition 64bit
« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2015, 20:58:52 »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Önceki laptopumu kaybetmeden önce linuxmint 17 cinnamon kullanıyordum ama o makinede fan sesi ve ısınma sorunu vardı hep. O eski diye pek önemsemiyordum. Şimdi bunda aynı şeyleri yaşayıp ömrünü yemek istemiyorum açıkçası. Tereddütüm bundan kaynaklanıyor arkadaşlar. O yüzden biraz bilgiye ihtiyacım var.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2015, 23:38:54 Gönderen: upyramid »

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2018, 04:44:55 »
Devamında ben de bir marka ile ilgili görüşlerinizi alayım. Şu linkteki laptop'u almayı düşünüyorum. Oyun için. Bu marka ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Teşekkür edrim.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-cx61-0ne-292tr-intel-core-i7-3630qm-2.4ghz-8gb-750gb-491702623/detay

Burada arkadaşlar bizler için Dell önermişler. Dell bizler için daha mı iyi olur. Görüşlerinizi paylaşır mısınız. Msi'dan vaz geçip Dell mi alayım. Oyun için.
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7505.msg46477#msg46477

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2018, 09:25:18 »
oyun bilgisayarı için neden masaüstü bilgisayar tercih etmiyorsunuz ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2018, 11:57:52 »
oyun bilgisayarı için neden masaüstü bilgisayar tercih etmiyorsunuz ?
Evet haklısın. Pc'nin daha büyük ekran şansı var. Ve kasasına daha çok şey yerleştirilebilir. Ama laptop mobil. Benim laptop ihtiyacım var.

Çevrimdışı Naserotonin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.6
  • Grafik Kartı: Intel, AMD
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2018, 15:16:36 »
Alıntı
Burada arkadaşlar bizler için Dell önermişler. Dell bizler için daha mı iyi olur. Görüşlerinizi paylaşır mısınız. Msi'dan vaz geçip Dell mi alayım. Oyun için.

Evet, dayanıklılık ve müşteri memnuniyeti açısından Dell almalısınız diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2018, 15:20:53 Gönderen: Naserotonin »

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2018, 18:16:35 »
Devamında ben de bir marka ile ilgili görüşlerinizi alayım. Şu linkteki laptop'u almayı düşünüyorum. Oyun için. Bu marka ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum. Teşekkür edrim.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-cx61-0ne-292tr-intel-core-i7-3630qm-2.4ghz-8gb-750gb-491702623/detay

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7505.msg46477#msg46477

Linkteki laptop çok oyun için uygun değil , yani her oyunu randımanlı çalıştırmayabilir.

Dell veya Lenovo'nun bazı bilgisayarları Ubuntu sertifikasına sahip , yani üzerinde Ubuntu denenmiş cihazlar. Ama çokta önemli değil bence.

Ben Asus Fx553VD aldım bir 5 ay kadar önce , Mint ile kullanıyorum. Herhangi bir sertifikaya vs sahip de değil ama öyle büyük bir sorunum da olmadı.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2018, 22:02:47 »
Linkteki laptop çok oyun için uygun değil , yani her oyunu randımanlı çalıştırmayabilir.

Dell veya Lenovo'nun bazı bilgisayarları Ubuntu sertifikasına sahip , yani üzerinde Ubuntu denenmiş cihazlar. Ama çokta önemli değil bence.

Ben Asus Fx553VD aldım bir 5 ay kadar önce , Mint ile kullanıyorum. Herhangi bir sertifikaya vs sahip de değil ama öyle büyük bir sorunum da olmadı.
Tamam ben onu bi inceleyeyim. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2018, 00:01:18 »
Tamam ben onu bi inceleyeyim. Teşekkür ederim.

İlla onu alın diye söylememiştim onu , her laptopa Linux kurulumu yapılabilir demek için bir ornekti o. :)

Bundan önce Fujitsu , Toshiba , LG ve Lenovo laptoplara da sorunsuz kurulum yaptım.

Tek diyeceğim şey , Broadcom wi-fi lar baya sorunlu. Intel veya Qualcomm olmasına dikkat edin.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2018, 00:54:56 Gönderen: Leopard »
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2018, 02:22:32 »
İlla onu alın diye söylememiştim onu , her laptopa Linux kurulumu yapılabilir demek için bir ornekti o. :)

Bundan önce Fujitsu , Toshiba , LG ve Lenovo laptoplara da sorunsuz kurulum yaptım.

Tek diyeceğim şey , Broadcom wi-fi lar baya sorunlu. Intel veya Qualcomm olmasına dikkat edin.
Anladım. Teşekkür ederim. Ben makineyi sordum sadece. Makine hakkındaki görüşlerinizi sordum. Linux her yerde çalışır tabi. Oyun makinesi açısından sordum. Msi ya da Alienware gibi.